Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Jogosan sértődött meg anyukám?

Jogosan sértődött meg anyukám?

Figyelt kérdés
Vega vagyok, nem eszem húst (mindenkinek van vmi amit nem szívesen eszik, nekem a húsfélék) de anyukám direkt csak húsos pizzát csinált ebédre. Valami kolbász vagy darálthús-féleséggel rakta tele az összeset, és mikor megkérdeztem, azt mondta, hogy az gomba. És ez elég szarul esett, egyrészt, hogy hülyének néz, másrészt, hogy nagyon megsértődött rám, amiért nem ettem belőle. Szerintetek?

2013. márc. 24. 06:01
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
33%
Nem várhatod el anyukádtól, hogy a te kedvedért külön is főzzön, gondolom, van elég gondja enélkül is. Az valóban nem volt helyes a részéről, hogy nem mondott igazat, de te meg akkor kezdj vegáskodni, ha elkészíted a magad ételét és nem várod, hogy más tegye meg helyetted.
2013. márc. 24. 06:17
 2/12 Salx Narval ***** válasza:
100%
Semmi oka nem volt anyukádnak megsértődni, hacsak nem mondtál valami sértő megjegyzést is. Ő viselkedett helytelenül, ilyent nem tehetünk még jó szándékból sem. Ha aggódik az egészségedért, az meg kell beszélni, de nem erőltetheti senkire sem a főztjét, pláne hazugsággal.
2013. márc. 24. 06:19
 3/12 anonim ***** válasza:
59%

Ha tényleg azt mondta a húsra, hogy gomba, az nem szép dolog (ha biztos vagy benne, hogy az volt). Ugyanakkor a család többi tagja gondolom nem vega és azt sem várhatod el, hogy ő állandóan külön főzzön neked, mert azért ez nem csak egy-két fajta étel nemszeretése. Szerintem ülj le vele beszélgetni, hogy miért fontos neked a vegaság és hogy ez nem csak hóbort, és hogyan tudnátok megoldani, hogy ez ne jelentsen neki állandó plusz munkát. Pl. ha ez hétvégi ebédeknél jön elő, egyik nap ő figyel, hogy húsmentes verzió legyen a te tányérodon, másik nap te csinálsz magadnak ebédet.

Aztán meg lehet, hogy nem jogos a megsértődés, de ő mégiscsak az anyukád, mutasd ki, hogy értékeled.

2013. márc. 24. 06:29
 4/12 anonim ***** válasza:
32%
Gondolom nem hülyének akart nézni,csak azt szerette volna ha nem akadsz ki és te is eszel.Gondolom úgy van vele ha van rendes kaja,minek neked itt vegáskodni.Szerintem beszéljétek meg! Mondd el neki, hogy rosszul esett hogy butának nézett.Mert megtudod külömböztetni még a gombát a hústól.És kérj bocsánatot hogy nem ettél.De mondd el neki megérted hogy nem szereti a vegaságod,de neked fontos ez.Próbálj valamivel kedveskedni anyukádnak.És tényleg...Próbálj magad gondoskodni a kajádról, ha neked nem jó az anyukád főztje.Mert azt nem várhatod ugye el,hogy Ő is vega legyen.Gondolom te se lennél ez-meg az csak az anyukád kedvéért.Ezzel nincs is semmi baj,de akkor figyeljetek egymásra!
2013. márc. 24. 06:31
 5/12 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat! Máskor nem szokott ez gond lenni, mert általában vmilyen főzeléket főz és hozzá húst meg keménytojást is szokott, mert mindenki eszik tojást is, és akkor csak annyi, hogy én nem eszek húst. Viszont minden mást megeszek, nem válogatok, és ha vmi nem is ízlik, nem szoktam bántó megjegyzést tenni, megeszem. Csak a húst nem bírom...Csak nagyon zabos rám anyukám ezért, és azt gondolta sztem, hogy ha azt mondja a húsra, hogy gomba akkor megeszem. Amúgymeg sztem semmiből se állt volna ha a pizza egyik csücskéből kihagyja a kolbászt...
2013. márc. 24. 06:40
 6/12 A kérdező kommentje:
Én mindig próbálok kedves lenni vele, minden hétvégén (akkor érek rá) szoktam sütni a családomnak!
2013. márc. 24. 06:42
 7/12 petera6 válasza:

Nem ártana valahogy megbeszélni ezt anyukáddal, hogy nem az ő bosszantására nem eszel húst, csak egyszerűen nem szereted. Amúgy a gombát szerintem többen nem szeretik :D

Ahogy leírtad, úgy természetesen nem jogosan sértődött meg az anyukád, de lehet pofákat is vágtál (esetleg nem most, hanem egy korábbi esetnél), és már néha neki is a töke tele van a "finnyázással" :) Még az is lehet, hogy azért annyira nem sértődött meg, csak pont fáradt volt, és akkor még kiderül, hogy a kajája sem jó :) Érted!? :)

Az meg persze tény, hogy semmiből nem áll egy részről lehagyni a húst. Abba nem értek egyet egy korábbi válaszolóval, hogy nem kéne külön főznie. Ha nem is külön főzni, de igenis figyelembe lehet venni, hogy mit szeretsz és mit nem. Lehetnél durván érzékeny vagy allergiás is. Vagy ha nekem minden nap pacalt kéne körömpörkölttel ennem, inkább átállnék a fénnyel való táplálkozásra :)

Beszéljétek meg, hogy mit gondol ő, hogy tudjátok megoldani, hogy neki se legyen rossz, hogy nem eszed meg az aktuális kaját, és neked se kelljen csülköt enni rántott hússal (amúgy ez esetben csak küldd át nekem a részedet, meg a pizza is jöhet :D ).

2013. márc. 24. 08:02
 8/12 anonim ***** válasza:
0%
Gondolom idegesíti a hóbortod, hogy nem akarsz húst enni. Hány éves vagy?
2013. márc. 24. 08:09
 9/12 anonim válasza:
100%
Én egy anyuka vagyok, 14 éves lánnyal. Ha a lányom kitalálná, hogy vega lesz (nem az) akkor tiszteletben tartanám, és meg sem próbálnám átverni ilyen csúnyán. A pizzát is lehet úgy csinálni, hogy az egyik felét meghagyom zöldséggel. Sőt bevonnám, hogy együtt készítsük el az ebédet, és legalább látja, hogy mit fog enni. Ez az alap, hogy tiszteljük egymás dolgait (és nem csak a gyereknek kell a szülőre figyelni)!!!
2013. márc. 24. 09:25
 10/12 anonim válasza:
Mennyire gondolod komolyan ezt a vegaságot? Mer ha csak kéthavonta vagy vega, akkor én is leszarnám, hogy most van-e kolbász a pizzádon.
2013. márc. 24. 09:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!