Jogosan sértődött meg anyukám?
Ha tényleg azt mondta a húsra, hogy gomba, az nem szép dolog (ha biztos vagy benne, hogy az volt). Ugyanakkor a család többi tagja gondolom nem vega és azt sem várhatod el, hogy ő állandóan külön főzzön neked, mert azért ez nem csak egy-két fajta étel nemszeretése. Szerintem ülj le vele beszélgetni, hogy miért fontos neked a vegaság és hogy ez nem csak hóbort, és hogyan tudnátok megoldani, hogy ez ne jelentsen neki állandó plusz munkát. Pl. ha ez hétvégi ebédeknél jön elő, egyik nap ő figyel, hogy húsmentes verzió legyen a te tányérodon, másik nap te csinálsz magadnak ebédet.
Aztán meg lehet, hogy nem jogos a megsértődés, de ő mégiscsak az anyukád, mutasd ki, hogy értékeled.
Nem ártana valahogy megbeszélni ezt anyukáddal, hogy nem az ő bosszantására nem eszel húst, csak egyszerűen nem szereted. Amúgy a gombát szerintem többen nem szeretik :D
Ahogy leírtad, úgy természetesen nem jogosan sértődött meg az anyukád, de lehet pofákat is vágtál (esetleg nem most, hanem egy korábbi esetnél), és már néha neki is a töke tele van a "finnyázással" :) Még az is lehet, hogy azért annyira nem sértődött meg, csak pont fáradt volt, és akkor még kiderül, hogy a kajája sem jó :) Érted!? :)
Az meg persze tény, hogy semmiből nem áll egy részről lehagyni a húst. Abba nem értek egyet egy korábbi válaszolóval, hogy nem kéne külön főznie. Ha nem is külön főzni, de igenis figyelembe lehet venni, hogy mit szeretsz és mit nem. Lehetnél durván érzékeny vagy allergiás is. Vagy ha nekem minden nap pacalt kéne körömpörkölttel ennem, inkább átállnék a fénnyel való táplálkozásra :)
Beszéljétek meg, hogy mit gondol ő, hogy tudjátok megoldani, hogy neki se legyen rossz, hogy nem eszed meg az aktuális kaját, és neked se kelljen csülköt enni rántott hússal (amúgy ez esetben csak küldd át nekem a részedet, meg a pizza is jöhet :D ).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!