Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Anyukám megtalálta a naplómat...

Anyukám megtalálta a naplómat és már 2-3 napja nem beszél hozzám a kötelezőkön kívül?

Figyelt kérdés

Pár napja, amikor hazajöttem a suliból, anyukám az ebédlőasztalnál ült és a naplómat lapozgatta.

Elsőnek azt hittem, hogy ott üt meg a guta helyben, de mivel nem kezdett el patáliát csapni, így higgadtan kérdeztem meg, hogy mit keres nála?!

Azt mondta, hogy nagytakarítás közben megtalálta a szobámba és beleolvasott. Valamint hozzátette, hogyha nem kéne már lassan 2 hónapja mondogatnia, hogy takarítsam ki a szobámat, akkor most nem lenne az asztalon a naplóm.

Tudni kell, hogy anyukám és apukám elváltak pár éve. Mivel nem mindennap írok a kb. 500 oldalas füzetembe, így nem telt be olyan hamar. A válási emlékek igen csak bele vannak foglalva és az utána lévő hónapok is.

Anyukámmal akkoriban nem voltam épp "puszipajtás", mert apukámat nagyon szeretem és nagyon hiányzik most is.

Tanulmányi eredményeimen és a magatartásomon is látszott ennek az eredménye.

Lényeg annyi, hogy olyanokat írtam le, amire most már nem vagyok büszke. Igazából ennek a feléről anyukám és apukám is tud (persze külön-külön).

Szóval, hol az egyiket szidom a másiknak, hol fordítva. Tipikus elvált szülők gyereke vagyok. Igaz, nem zsarolom őket, és nem is húzom le őket pénzzel, mert igazából kérés nélkül kapok zsebpénzt.

Egyébként ők mindent megbeszélnek, ami velem kapcsolatos és mai napig mindenben együtt döntenek.

Aznap este hallottam anyukámat telefonálni. Apukámat hívhatta, mert mindig úgy hívja, hogy Béb. Hiába váltak el, ez a becenév megmaradt.

Tehát, amikor hallottam vele beszélni, akkor olyanokat mondott neki, hogy csalódott bennem és hogy ő ezt nem gondolta volna. Ráadásul hiába volt régen ez a dolog, attól ő még úgy érzi, hogy rossz anya volt és az is. Valamint megbeszélték apukámmal, hogy újra tárgyalják a gyermekelhelyezési pert. Ezt azért mondhatta az anyukám, mert a naplómba több tíz oldalon az van írva, hogy csak az apukámmal akarok élni, mert ő legalább megért és segít nekem.

Eléggé lázadósnak tűntem akkor, de a viselkedésem (suliba, utcán, barátok közt) nem volt ilyen. Inkább megtartottam magamnak a problémáimat, ha nem voltak olyan eget verők.

Amióta anyukám elolvasta a naplómat, nem beszél hozzám/velem. Csak a kötelezőt, mint pl. jó reggel, kész az ebéd, menjél tanulni, moss fel, stb.

Semmi olyan nincs, hogy leüljünk beszélgetni. Tipikus "hulla szag van"!

Nagyon sajnálom amit olvasott, de ezt már nem tudom eltörölni.

Szeretném valahogy kiengesztelni, de nem nagyon érdekli, hogy csináltam vacsorát vagy főztem ebédet neki holnapra (milánóit).

Javasolnátok valamit?

Egyébként apukám tegnap elvitt múzeumba. A kocsiban felhozta a témát, teljesen nyugodtan beszéltünk róla, de nem dicsért meg.

Azt mondta még, hogy majd megbeszélik anyukámmal a továbbiakat.

2013. márc. 3. 20:36
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
71%
Mindenképpen kezdeményezz beszélgetést édesanyáddal. Ülj le vele, és mondd el neki, hogy meg kell értenie, hogy a válás számodra nagyon nehéz volt, és nehezen dolgoztad fel, sajnos olyan dolgokat gondoltál és éreztél akkor, amiket már régen megbántál. Kérj tőle bocsánatot, mondd el neki, hogy ezeket a dolgokat egyáltalán nem gondolod - és akkor sem gondoltad komolyan, csak a lázadó indulat beszélt belőled, mert ki voltál készülve lelkileg. Nyugtasd meg, hogy helytáll, mint szülő, és hogyha vele akarsz maradni - és nem gondoltad komolyan, amiket leírtál, akkor ezt is jelezd neki. Mondd el, hogy szereted, és hogy sajnálod, szeretnéd, hogyha ezt elfelejtenétek.
2013. márc. 3. 20:56
 2/14 anonim ***** válasza:
100%

Hát nem is tudom, szerintem alapvetően anyukád a hibás, amiért beleolvasott a naplódba... Ezt soha semmilyen körülmények között nem kellet volna megtennie.

Az, hogy te mit gondolsz róla és apukádról, az csak rád tartozik, és szerintem nem helyes, hogy még te próbálod kiengesztelni őt. Térden állva kéne bocsánatot kérnie tőled.

Én brutálisan összevesznék anyámmal, ha hasonlót tenne...

2013. márc. 3. 21:25
 3/14 anonim ***** válasza:
100%
Utolsóval egyetértek azzal kiegészítve, hogy egy válás kapcsán nehogy már a gyereknek kelljen felnőttebbnek lennie. Ha egy anya megtesz ilyet a gyerekével, akkor viselje a következményeit és ő legyen az, aki bocsánatot kér, aki extra módon törődik a gyerekével ezek után.
2013. márc. 3. 21:39
 4/14 anonim ***** válasza:
41%
Leírnád a korod és a nemed, kedves kérdező?
2013. márc. 4. 16:21
 5/14 A kérdező kommentje:

17/L

Miert?

2013. márc. 4. 17:05
 6/14 anonim ***** válasza:
22%
Nem ertem miert tamadjatok az anyat. Elolvasta a naplot ugyan, ez valoban nem volt szep. MOst viszont a gyereke kedvere szeretne tenni azzal, hogy engedne az apjahoz koltozni.
2013. márc. 4. 19:02
 7/14 anonim ***** válasza:
32%

Azért azt valljuk be, hogy anyukádnak nem kellett volna a naplódba beleolvasni. Azért egy bizonyos erkölcsi határ jobb ha van minden ember között.

De mivel ez így alakult ezért azt tanácsolom, hogy apukáddal mindenféleképpen beszéljetek még erről, mondd el neki, hogy te valóban sajnálod ezt az egészet, de akkor így éreztél. A TE, saját érzéseidet senki nem tudja megváltoztatni, és az, hogy kiírod magadból az egy dolog, hisz erre jó a napló. Ezért van.

Valamint anyukáddal is próbálj meg beszélni. Valamikor amikor egyedül van és ráér, menj oda hozzá és öntsd ki a lelked. Mondd el neki, hogy mennyire feldúlt voltál, amikor történt a válás és hogy ez váltotta ki belőled ezt az egészet. 17 évesen már menni fog. Mondd el neki azt is, hogyha Ő ezek után nem akarja hogy itt maradj vele, akkor sem szívesen költöznél apukádhoz, (nem tudom így van-e?) mert azért sokkal jobb egy anyával megosztani a legféltettebb gondolatainkat mint egy apával.

Remélem tudtam segíteni!

2013. márc. 5. 18:00
 8/14 anonim ***** válasza:
54%

élj apukáddal.

anyukadnak nem volt joga a naplódba beleolvasnia bármennyire izgalmas is. magadnak írtad nem nekik. az anyák valahogy ilyenek kotnyelesek. enyémet is elolvasta anyám. igaz akkor voltam 10-11 éves. nem is írom le most már a dolgaimat, hogy tudom hogy elolvashatja bárki, inkább megtartott magamnak.

2013. márc. 7. 11:42
 9/14 anonim ***** válasza:
100%

szerintem meg nem az ő dolga leülni anyukájaval és ápolgatni a lelkét hogy nincs semmi baj, mennyire jó szülő. nem a lány cseszte el hanem az anyja üljön le ő a gyerekével ha akar tőle vmit. ehelyett még ő van megsértve

be ne ismerje anyuka hogy hibázott, inkább haragudjon a gyerekere :-(

2013. márc. 7. 11:47
 10/14 anonim válasza:
100%
6. Egyáltalán nem látszik hogy a gyerek kedvére tesz az anya. ugyanis nem beszél vele, ezzel jól kiszúr vele...
2013. márc. 7. 23:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!