Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Anyukám megtalálta a naplómat...

Anyukám megtalálta a naplómat és már 2-3 napja nem beszél hozzám a kötelezőkön kívül?

Figyelt kérdés

Pár napja, amikor hazajöttem a suliból, anyukám az ebédlőasztalnál ült és a naplómat lapozgatta.

Elsőnek azt hittem, hogy ott üt meg a guta helyben, de mivel nem kezdett el patáliát csapni, így higgadtan kérdeztem meg, hogy mit keres nála?!

Azt mondta, hogy nagytakarítás közben megtalálta a szobámba és beleolvasott. Valamint hozzátette, hogyha nem kéne már lassan 2 hónapja mondogatnia, hogy takarítsam ki a szobámat, akkor most nem lenne az asztalon a naplóm.

Tudni kell, hogy anyukám és apukám elváltak pár éve. Mivel nem mindennap írok a kb. 500 oldalas füzetembe, így nem telt be olyan hamar. A válási emlékek igen csak bele vannak foglalva és az utána lévő hónapok is.

Anyukámmal akkoriban nem voltam épp "puszipajtás", mert apukámat nagyon szeretem és nagyon hiányzik most is.

Tanulmányi eredményeimen és a magatartásomon is látszott ennek az eredménye.

Lényeg annyi, hogy olyanokat írtam le, amire most már nem vagyok büszke. Igazából ennek a feléről anyukám és apukám is tud (persze külön-külön).

Szóval, hol az egyiket szidom a másiknak, hol fordítva. Tipikus elvált szülők gyereke vagyok. Igaz, nem zsarolom őket, és nem is húzom le őket pénzzel, mert igazából kérés nélkül kapok zsebpénzt.

Egyébként ők mindent megbeszélnek, ami velem kapcsolatos és mai napig mindenben együtt döntenek.

Aznap este hallottam anyukámat telefonálni. Apukámat hívhatta, mert mindig úgy hívja, hogy Béb. Hiába váltak el, ez a becenév megmaradt.

Tehát, amikor hallottam vele beszélni, akkor olyanokat mondott neki, hogy csalódott bennem és hogy ő ezt nem gondolta volna. Ráadásul hiába volt régen ez a dolog, attól ő még úgy érzi, hogy rossz anya volt és az is. Valamint megbeszélték apukámmal, hogy újra tárgyalják a gyermekelhelyezési pert. Ezt azért mondhatta az anyukám, mert a naplómba több tíz oldalon az van írva, hogy csak az apukámmal akarok élni, mert ő legalább megért és segít nekem.

Eléggé lázadósnak tűntem akkor, de a viselkedésem (suliba, utcán, barátok közt) nem volt ilyen. Inkább megtartottam magamnak a problémáimat, ha nem voltak olyan eget verők.

Amióta anyukám elolvasta a naplómat, nem beszél hozzám/velem. Csak a kötelezőt, mint pl. jó reggel, kész az ebéd, menjél tanulni, moss fel, stb.

Semmi olyan nincs, hogy leüljünk beszélgetni. Tipikus "hulla szag van"!

Nagyon sajnálom amit olvasott, de ezt már nem tudom eltörölni.

Szeretném valahogy kiengesztelni, de nem nagyon érdekli, hogy csináltam vacsorát vagy főztem ebédet neki holnapra (milánóit).

Javasolnátok valamit?

Egyébként apukám tegnap elvitt múzeumba. A kocsiban felhozta a témát, teljesen nyugodtan beszéltünk róla, de nem dicsért meg.

Azt mondta még, hogy majd megbeszélik anyukámmal a továbbiakat.

2013. márc. 3. 20:36
1 2
 11/14 anonim válasza:
Hát én totál kiakadnék ha anyám turkálna a cuccaim között.Néha még most is próbál beleszólni bizonyos dolgokba amik rám tartoznak ,de gyorsan leálítom.A helyedbe ezt a szitut az apámmal beszélném meg először mintahogy azt már a korábbi hozzászolásokban is javasolták.Azt meg soha ne bánd amit korábban leírtál a naplódba ,mivelhogy akkor azt érezted ,abban a helyzetben azok az érzések törtek elő belőled.Mindenki más is így reagált volna!
2013. márc. 21. 13:13
 12/14 anonim válasza:
91%
Üljetek le beszélgetni és mondd meg anyukádnak , hogy a válás egy nagyon nehéz periódus volt az életedben és így volt a legkönnyebb kiadni magadból a fájdalmat ....
2013. márc. 23. 21:03
 13/14 anonim ***** válasza:
100%

A válás minden gyereknek óriási sokk, amit nagyon nehéz feldolgozni, még 17 évesen is. Ezt a szülőknek meg kellene érteni. Nem SAJNÁLTATNI kellene magát az anyának, teljesen normális, hogy akkor abban a helyzetben a gyerek érzelmileg teljesen taccson volt. És a VOLT-on van a hangsúly. Mert abból amit leírt, az derül ki, mostanra már valamennyire normalizálódott a helyzet. Tehát nincs oka a sértődésre, megérthetné, hogy váláskor nem nagyon tud hova fordulni a gyerek a gondolataival, főleg ha ennyire nem értik meg, ahogy most sem.

A naplóba beleolvasás nagy szemétség. Erre egyáltalán nem mentség az sem, ha kint marad az asztalon kinyitva.

2013. márc. 24. 09:36
 14/14 Neuhauser László ***** válasza:
100%

Üljetek le, beszéljetek

Ha teheted, vegyél egy kis, zárható szekrénykét, vagy valamit, amibe beteheted a személyes cuccaidat, és csak Te tudod kinyitni

Mégjobb, ha zárat kapsz a szobád ajtajára

Amikor anyámnál laktam, bátyámnak zárható volt a szobája, nekem nem, és bizony gyakran mentem haza arra, hogy "el voltak pakolva" a dolgaim, hát olyan ideges lettem, hogy folyton eljártam otthonról, csavarogtam, és csak késő este értem haza... Beszereztem egy kis zárható fém dobozt, aminek a kulcsa ugye mindig nálam volt :)

Szerezz be egy ilyet

Tudom ez nem megoldás, de én tapasztalatból mondom, hogy meg fogja még keresni a naplódat sajnos, mert kíváncsi lesz az űjabb és újabb véleményeidre, akár ezzel a szituval, akár egyéb későbbi nézeteltérésekkel kapcsolatban.....

2013. ápr. 3. 17:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!