Ti milyen oltásokat adattatok be babátoknak a kötelezőkön kívül?
Minden ismerősünk mást mond, hogy mit kéne, mit nem kéne, van olyan is, aki szerint az összeset adassuk be, van, aki szerint egyet sem.. Az orvosunk pedig azt mondja, hogy nem szeretne minket befolyásolni.
Anyukák, Ti hogyan döntöttetek? És miket adattatok be?
Köszönöm a válaszokat,
3 hetes picúr anyukája
a rotát nem adtuk be egyik gyermeknél se mert csak pár törzs ellen véd és már akkor itt olvastam hogy sokak akik kapták ugyanúgy kórházban voltak rotával.
prevanar-t kapták meg a gyerekeim. semmit mást. hegyekbe nem járunk de ha tudjuk hogy megyünk B6 vitamint adok elötte és átnézzük a testüket utánna.
most a gennyes agyhártygyuszi ellenit szeretném a 10 hós fiamnak .
Jó egészséget a kisbabához!
Mi ezeket adattuk be:
- Prevenar (3 oltás, ha jól emlékszem 2,4 és 15 hónapos korban)
- 1 éves kora után Menincoccocus (ha egy éves kor előtt adatod be még 3 oltás kell, 1 éves kor után viszont csak egy)
- bárányhimlő elleni (ez mindig vitás kérdés, mi azért adattuk be, mert mi nem voltunk a férjemmel bárányhimlősek, így mindegyikünk megkapta biztos, ami biztos alapon - ha elkaptam volna gyerekkorban lehet másképp gondoltam volna, nem tudom)
- most a kullancs elleni oltáson gondolkozom, mert sokat járunk kirándulni erdőbe
Szerintem mindenki azt adatja be amitöl leginkább fél, és amiröl kevesebet hallott azt nem.
Nekem sógorom gyerekorvos, és pár évet fertözö osztályon volt, így sok mindent hallottam ahhozz hogy mindent beadassak ami csak létezik. Ami még mellette szól, hogy én semmi nem estem át, így óriási parában vagyok mikor leszek bárányhimlös vagy hasonló.
Sógorom szép sztorikkal látott el szinte hetente minket (még gyerek elött) és sajnos rengeteg esetben vagy életreszóló lebetegedések vagy halál esetek lettek még rotától is, így valahogy nem is volt kétség, hogy beadatom-e.
De van egy jó ismerösöm akinek az unokaöccse az MMR oltásba halt bele, habár bizonyított hogy a gyerek beteg volt az oltás idején és még 2 másikat is bele nyomott az orvos, ez már közel 10 éve volt. Másnapra össze omlott a gyerek, teljesen orvosihiba volt, de ez az ismerösöm nagyon elgondolkodott hogy mit adasson be a gyereknek, és iszonyatos félelemmel állt minden oltás elé.
A Prevenart nálunk alapból megkapják a gyerekek a kötelező mellé egyszerre így az nem volt kérdés.
A Meningococcus ellenit 1 éves kora után kapta meg.
A kullancs elleniket szintén beadatom, ebből 3 db kell, 2-n túl vagyunk, sokat vagyunk a szabadban.
A Rota elleni vakcinát is megkapta a lányom.
A bárányhimlő ellenin gondolkodunk, mert elég húzós az ára(bár a Rotához képest Kismiska), a dokinéni szerint elég akkor, ha majd bölcsis lesz, de nem akar rábeszélni, nekünk kell dönteni.
Én a saját megítélésemre alapozok.Az influenza ellenit pl nem adattam be, pedig a védőnő javasolta, de nem akartam, mert ugye megy a híresztelés...Nem lett influenzás, de ha az is lett volna a babám akkor túl lenne egy jó kis betegségen.Ennyi.
16 hós tündérke anyuja
Két gyerkőcöm van, ők szinte mindent megkaptak. A lányom a prevenart, mennigococcus, bárányhimlő, illetve kullancs ellenit. A rota ellenit azért nem, mert az akkori védőnőnk a lányom 8 hónapos korában kérdezte meg, hogy akartuk volna, és bocsi, hogy nem szólt...
A fiam eddig megkapta a prevenart 2 ill 4 hónaposan, 1 évesen a menningococcus ellenit, 2 hete az 1. kullancs ellenit. Nemsokára kapja a 2. kullancs szurit, majd a 15-és 18 hós között a bárányhimlő ellenit és a prevenar ismétlőt.
Az influenza ellenit nem adattam be egyiknek sem és nem is tervezem. Nem voltak még influenzások, és én sem 16 éve, remélem, a továbbiakban is megússzuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!