Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Ezt vajon hogyan mondjam el a...

Ezt vajon hogyan mondjam el a szüleimnek? Elmondjam egyáltalán?

Figyelt kérdés

19 éves vagyok, idén fogok érettségizni és hát az a helyzet hogy az egyik gimnáziumi tanárommal van kapcsolatom.

Nem tart évek óta, nem pedofil a tanár, megvárta még 18 éves leszek és csak utána nyitott felém ő is (részemről amúgy már kilencedik óta tök plátói a szerelem) addig nem is történt semmi, nem hogy semmi, de szinte hozzám sem szólt még az órákon sem.

Tavaly február óta vagyunk így, tehát már egy éve, teljes titokban, senki nem tud semmit.

Anyuék persze sejtik hogy van valakim, mert gyakran nem otthon töltöm az éjszakát, szülinapra mindig kapok plusz egy ajándékot, elmegyek nyaralni "valakivel" stb, szóval sejtik, de nem tudnak konkrétumot.

Tudom, hogy már elmúltam 18 és "semmi közük hozzá" meg "nincs beleszólásuk" de azért mégis parázom a reakciójuktól, mert tuti elkezdenének kombinálni, hogy "úr isten, akkor lehet már gimi első osztályában is "molesztált" micsoda egy pedofil" és tuti nagy botrány lenne hiába bizonygatnám hogy ez nem így van.

Szerintetek hogyan lehetne ezt finoman közölni velük? Vagy erre nincs szelíd módszer és mindenképp "fájni fog"?

2013. márc. 20. 22:06
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
94%
Ugyan miért lenne apja korú???
2013. márc. 20. 23:27
 22/35 anonim ***** válasza:
90%

Kérdező, szerintem ha a szüleid eddig tiszteletben tartották a magánéleted, és nem faggatóztak, akkor valószínűleg elég nyitott és toleráns a gondolkodásuk, nem hiszem, hogy komolyabb, hosszabb távú kiakadásoktól kellene tartanod...

Mindamellett - pláne, ha ők se erőltetik - lehet, célszerű kivárnod az érettségit ennek a megbeszélésével.

Egyébként túl nagy zaksőnt nem látok a dologban, a saját tágabb ismeretségi körömből 3 ember jött össze gimnáziumi tanárjával-tanárnőjével, kettőből később esküvő lett...

2013. márc. 20. 23:48
 23/35 anonim válasza:
72%
Szerintem várd ki az érettségit, ha lehet.
2013. márc. 21. 00:00
 24/35 anonim ***** válasza:
90%

Ja mert tanár csak apja korú lehet?:D

Nekem pl több tanárom is frissen végzett volt, 23-24 évesen kezdtek tanítani minket.

És pl. én is szívesen elmentem volna egy körre a 23 (azaz HUSZONHÁROM és nem 40-50) éves töritanárommal :D

És semmi pedofil nem lett volna benne, utolsó évemben tanított, 18 éves voltam szóval simán mellé illettem volna korban.

Kíváncsi lennék a kérdező párja hány éves.

De mondjuk nem is lényeges most.

Hogy a kérdésre is válaszoljak:

A dolgot nem verném nagy dobra, de a szüleidnek azért mondd el, bár csodálom, hogy eddig azért nem kérdezték, hogy mégis kivel vagy? Szerintem nem kell annyira különösen tálalni, hazaviszed, bemutatod, és elmondjátok, hogy a suliban ismerkedtetek meg de addig amíg oda jártál nem akartatok problémát a dologból, ebből is láthatják, hogy nem egy futó kaland. És el mondod, hogy 1 éve vagytok együtt, tehát nem elsős gimi óta.

2013. márc. 21. 00:02
 25/35 anonim ***** válasza:
10%
Ha nem lenne nagyon nagy a korkülönbség akkor gondolom a kérdező sem kattogna a dolgon, hanem megvárná a suli végét és simán elmondaná otthon. Itt gyanítom nem azzal van a gond hogy tanárja az illető hanem a korkülönbséggel.
2013. márc. 21. 04:08
 26/35 anonim ***** válasza:
59%

Sehol nem írta a kérdező,hogy hány éves a tanárja.Csak szerintem azért kérdezte,mert hogy a tanárja a párja,és azért ez nem mindegy!

Én is érettségi után mondanám el,de az tényleg érdekes,hogy a szüleid nem kérdezik,hogy van párod,rólam ezt mindig tudták.

2013. márc. 21. 07:40
 27/35 anonim válasza:
33%
A kérdésedre válaszolva, én annó, amikor nagyon mondani akartam vmit, valami fontosat, leültettem anyut, elmondtam h értsen meg és ne legyen ideges és ha ezt betartja, elmondom amit szeretnék. Soha nem kapta fel a vizet előttem és próbáld megérteni. Apuval ugyanez volt, csak előbb anyuval könnyebb volt. Én azt tanácsolom, hogy ültesd le őket szépen a kanapéra állj eléjük és mond el, persze szépen és ne abban a hangsúlyban hogy "nincs beleszólásotok, nagykorú vagyok". Csak óvatosan. Vagy miért nem várod meg az éretségi végét? Igazából mindjárt itt van! Ha már tavaly óta titkolod, talán még ennyit tudsz várni! Utána már biztosan nem lesz belőle hatalmas botrány.
2013. márc. 21. 08:14
 28/35 anonim ***** válasza:
77%

Simán lehet 23-24 éves a tanárbácsi...

(nálunk volt olyan,hogy a 19 éves végzős osztálytársam párja végzett egyetemen,hozzánk került tanárnak,és a saját barátnőjét is tanitotta-hamarabb voltak együtt mint ott tanitott volna-,összesen bő 3 év vot köztük,ami azért ennyi idősen pont jó)

2013. márc. 21. 08:41
 29/35 A kérdező kommentje:

Nem 40-50 között van, 31 éves, tehát a probléma forrása nem az őrületesen nagy korkülönbség, hanem az, hogy a szüleim ilyen túlkombinálós típusok és 1-2 beszélgetés után tuti kihoznák azt hogy áh akkor biztosan már elsőben is ment a kavarás, megbéyegeznék perverznek meg pedofilnak és esélyt sem adnának neki.. Csak ezt szeretném elkerülni.

El szerettem volna nekik mondani mostanában, mert már így is nehéz kitérő választ adni a kérdéseikre, de akkor lehet várok érettségiig.

Eddig amúgy úgy tudott titokban maradni, hogy a barátaimra hivatkoztam mindig, velük mentem nyaralni illetve ha nem alszon otthon az azért van mert bulizni megyünk stb.

2013. márc. 21. 10:21
 30/35 anonim válasza:
70%

Várd meg az érettségit, mindenképpen azt javaslom :)

Nem nagy a korkülönbség. Én még suliba jártam,érettségi előtt pár hónappal jöttünk össze a párommal aki 31, már 9 éve jól vagyunk:)

2013. márc. 21. 11:54
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!