Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Ezt vajon hogyan mondjam el a...

Ezt vajon hogyan mondjam el a szüleimnek? Elmondjam egyáltalán?

Figyelt kérdés

19 éves vagyok, idén fogok érettségizni és hát az a helyzet hogy az egyik gimnáziumi tanárommal van kapcsolatom.

Nem tart évek óta, nem pedofil a tanár, megvárta még 18 éves leszek és csak utána nyitott felém ő is (részemről amúgy már kilencedik óta tök plátói a szerelem) addig nem is történt semmi, nem hogy semmi, de szinte hozzám sem szólt még az órákon sem.

Tavaly február óta vagyunk így, tehát már egy éve, teljes titokban, senki nem tud semmit.

Anyuék persze sejtik hogy van valakim, mert gyakran nem otthon töltöm az éjszakát, szülinapra mindig kapok plusz egy ajándékot, elmegyek nyaralni "valakivel" stb, szóval sejtik, de nem tudnak konkrétumot.

Tudom, hogy már elmúltam 18 és "semmi közük hozzá" meg "nincs beleszólásuk" de azért mégis parázom a reakciójuktól, mert tuti elkezdenének kombinálni, hogy "úr isten, akkor lehet már gimi első osztályában is "molesztált" micsoda egy pedofil" és tuti nagy botrány lenne hiába bizonygatnám hogy ez nem így van.

Szerintetek hogyan lehetne ezt finoman közölni velük? Vagy erre nincs szelíd módszer és mindenképp "fájni fog"?

2013. márc. 20. 22:06
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
70%

Persze, hogy nem pedofil, hiszen felnőtt vagy, de azért mégis van vele valami gond, ha egy kvázi gyerekre bukik. Mert az ő szemében gyereknek kellene lenned. Tanítványnak.

Amúgy elmész valakivel nyaralni és a szüleid eddig rá sem kérdeztek, hogy ugyan kislányom, van valakid? Ki az?

Csak nekem furcsa ez az egész...?

Egyébként az érettségihez sok sikert. :)

22/L

2013. márc. 20. 22:48
 12/35 anonim válasza:
81%

Ez hihetetlen, hogy egy értelmesen feltett kérdésre idejön ennyi rosszindulatú ember dühöngeni. Nem mindegy nektek kivel van? Zavar talán a boldogsága? Ha nem tudtok érdemben hozzászólni a kérdéséhez, minek válaszoltok egyáltalán?

Kérdező: Remélem sokáig együtt maradtok! :-) Alapvetően azt mondanám hogy nyugodtan mondd el a szüleidnek ha kérdezik csak kérd meg őket hogy ne verjék nagydobra, de ha tényleg úgy érzed hogy vádaskodnának és elméleteket gyártanának akkor tényleg várjatok vele júniusig, akkor már letudod a ballagást és a szóbeli valamint az írásbeli érettségit is, tehát semmilyen etikai probléma nem származhat belőle, téged sem bánthatnak és a tanárnak sem kell elhagynia az iskolát.

2013. márc. 20. 22:52
 13/35 anonim ***** válasza:
96%
Én amúgy sehol nem olvasom, hogy 40-45 éves. Miért ne lehetne 30?
2013. márc. 20. 22:53
 14/35 anonim válasza:
96%
Ki mondta hogy 40-50 éves a pasi? :) Lehet hogy éppen most diplomázott és kezdő tanár, akkor kb olyan 27-28 éves lehet. Az pedig egyáltalán nem nagy különbség..
2013. márc. 20. 22:54
 15/35 anonim válasza:
93%
# 13, látom egyre gondoltunk:)
2013. márc. 20. 22:54
 16/35 anonim ***** válasza:
77%

Utolsó Hozzászóló!

A szóban forgó tanár nem feltétlenül 40-50 éves, lehet, hogy 30!! Ha nem a kérdező tanára lenne, akkor senkinek semmi "baja" nem lenne, hogy 19-20 évesen, egy 30-as férfival van együtt. A másik, hogy írta, 1 éve tart a kapcsolatuk, járnak nyílvános helyekre kettesben, nyaralni, stb. (Csak gondolom nem a városban ahol élnek, nehogy félreértés legyen és a férfi munkája bánja majd.) Valamint ha annyira nem gondolná komolyan a kapcsolatot a kérdező párja, akkor nem hiszem, hogy azon gondolkoznának, vajon mikor mondják el a nagy nyílvánosságnak, hogy ők bizony egy pár, és ne kelljen "bújkálni"! Amúgy meg, attól mert valaki egyetemre megy, nem kell, hogy vége legyen a kapcsolatának. Az más kérdés, hogy a felek milyenek, és nem bírják ki, hogy ne lépjenek félre az első adandó alkalommal mikor máshova kerülnek....Mert az a "kapcsolat" semmit nem ér!

Kedves Kérdező!

Ahogyan előttem is tanácsolták, mindenképpen várjátok meg míg végzel, s utána pár hónappal tegyétek meg a nagy bejelentést. Mindenképpen nagy meglepődés lesz, mint a szülök, mint a volt tanáraid, osztálytársaid részéről majd, de tudod, minden csoda 3 napig tart. :) Nekem is volt egy osztálytársam a középiskolában, aki érettségi után összejött az egyik volt tanárunkkal, és azóta is együtt vannak, már együtt is élnek. Annyi, hogy a történetben a nő a tanár, aki 36 éves, és a srác a volt diák aki 22...:) De az első hónapok után mindenki elfogadta, hogy ők egy pár, és már nem néznek rájuk "furcsán", pedig itt még ráadásul a nő az idősebb, ami megint csak egy ok, amit a társadalom nagy része nem ért.

Sok boldogságot és kitartást! :)

22/N

2013. márc. 20. 22:55
 17/35 anonim válasza:
22%
Normális ember azért nem kezd ki a tanárjával és normális tanár sem kezd ki a diákjával!
2013. márc. 20. 23:01
 18/35 anonim ***** válasza:
89%
Nem tudom mennyire más a helyzet, én egyetemen jöttem össze a férjemmel. Ő is fiatal tanár volt még, 29 mikor elkezdtünk járni, én 21. Mi is titkoltuk, de a biztonság kedvéért onnantól nem vettem fel nála órákat, hogy védve legyünk valamelyest. Mi is féltünk egy kicsit, mert a munkájával játszott, de van hogy az ember nem hallgat az agyára:) 8 éve együtt vagyunk, nemrég született a kislányunk. Szóval nem csak "meghúzni" akart.
2013. márc. 20. 23:06
 19/35 anonim ***** válasza:
90%

Szia. Rövidentömören megosztanám az én történetemet. Végzős évem decemberében elkezdtem facebookon beszélgetni az akkori tanárommal. 10 év korkülönbség van köztünk. Sokat beszélgettünk, februárban szerelmet vallott, de csak március végén kezdtünk el randizni. Azóta is együtt vagyunk, sőt már együtt is élünk. Soha nem voltam még ilyen boldog! Szüleim már sejtették, de aztán mástól tudták meg május elején. Igazából én nem bánom, de pár hetet még vártam volna h komoly legyen. Ha a te esetedben komoly akkor mondd el nekik, hisz te őt szereted, el kell fogadják. Anyu a legelején tiltakozott, de aztán megismerze a páromat és teljes mértékben elfogadta. Szóbeli érettségi alatt pl együtt aludtunk és reggel együtt mentünk be:) no para. Másokkal meg ne foglalkozz. Jegyezd meg: sok a hülye!

És bocsi ha kicsit kusza a történetem, de már este van:)

2013. márc. 20. 23:14
 20/35 anonim ***** válasza:
7%
Az a férfi, aki felnőtt létére 18-19 évesekkel kezd ki az nem normális. Sajnálom, de ez a véleményem. És azt sem értem egy fiatal lány hogy tud megkívánni egy apja korú embert. Ezzel az erőddel összejöhettél volna apukáddal is vagy apukád barátaival, ugyanaz lett volna.. Mellesleg szerintem se mondd el mert 1: úgysem fog sokáig tartani 2: ha a szüleid normálisak biztos hogy nem teszed ki az ablakba amit ezek után kapsz tőlük.
2013. márc. 20. 23:22
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!