Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért védi annyi nemcigány a...

Miért védi annyi nemcigány a cigányokat?

Figyelt kérdés

Tele van a sajtó cigánytámadásokkal, cigánygyilkosságokkal(most is a fókuszban ez a sztojka), nemrég azok aki a mentősöket rugdosták, stb. Már tényleg az van, hogy ha a tv-ben bemondják, hogy csoportos garázdaság és mellé valami kis putri falu a helyszín, akkor tutira cigányokról van szó. És még sorolhatnám.

Ne válaszolja senki azt, hogy ez kitaláció és nincs ilyen és hazugság, mert csak magát röhögteti ki.

Ha az lenne, hogy trtöént 1-2 eset amiből nem lenne általánosítani akkor megérteném, de nem ez van.

Valóban vannak voltak gyilkosságok ahol cigányok voltak az áldozatok, de ezerszer kevesebb mint ellenkezőleg. A kettő nincs közeli arányban egymással.

Szóval kiváncsi lennék erre, miért véditek őket?

Mikor jön már el az, hogy ha 10cigány körbefog egy embert, akkor cserébe 50magyar fogja közre őket?

2009. szept. 15. 20:28
1 2 3 4 5
 11/47 anonim ***** válasza:
31%

Nem hiszem, hogy "a cigányok"-at kell védenie "a nemcigányok"-nak. Inkább arról van szó, hogy nem kellene valakiknek a bűnei miatt másokat is bűnösnek tartani. Ha egy magyar elkövet egy bűncselekményt, nem fogod az összes magyart bűnösnek nyilvánítani. Ehhez képest ha egy bűncselekményt cigányok követnek el, rögtön kórusban bégeti a jobbikos szubkultúra, hogy már megint "a cigányok" a bűnösök.

Nézzünk meg konkrét számokat is.

A börtönökben 30-50% a cigányok aránya. A cigányok aránya a bűnelkövetés szempontjából kiemelkedő 16-24 éves korcsoportban 15% körül van. Ez alátámasztja az 1979-es statisztikát, mely szerint a cigányok körében a bűnelkövetés kb. 3-szor gyakoribb, mint a magyarok körében.

A magyar átlag az, hogy évente kb. a lakosság 1%-a válik bűnelkövetővé. Vagyis a cigányok kb. 3-4%-a válik bűnelkövetővé évente. Az arány 3-4-szeres, ami egy komoly szorzó, de nem ezerszeres, nem százszoros.

Egy adott évben nem követ el bűncselekményt a magyarok 99%-a, és a cigányok 96%-a. Mivel a bűncselekményeket rendszerint bűnöző életformát folytató, visszaeső személyek szokták elkövetni, ezért azt mondhatjuk, hogy kb. a magyarok 96-97%-a és a cigányok 90%-a nem folytat bűnöző életmódot.

A cigányokra tehát jellemző egy átlagon felüli mértékű kriminalitás, de a túlnyomó többségük nem bűnöző.

Nem érdemes tehát azt állítani, hogy a cigányok nagy része bűnöző lenne, mert hamis állítás. Éppen ezért nem kell a bűnözésért az egész cigányságot vádolni, ahogy a magyar népet sem vádolod azért, amit egy vagy több magyar elkövet.

2009. szept. 16. 11:47
 12/47 A kérdező kommentje:

tudtommal nincs hivatalos statisztika mert tiltva van (vajon miért).

Az embereknek az a tapasztalatuk, hogy a cigányok igenis sokkal hajlamosabbak a bűnözésre. Egy kisvárosban, vagy faluban, ha verekedés tör ki, ha egy tömeg nekitámad valakinek, akkor az nagy eséllyel cigányoktól ered.

Ha az aluljáróban öszsefutsz 3cigánnyal, akkor kb 90% esély van, hogy beléd fognak kötni.

sorolhatnám még az ezer érvet. Amiket te mondassz azok nem érvek, hanem valahonnan leolvasott statisztika, ami rohadtul nem pontos.

Gondolkozz már, a kormány jobban védi a cigány bűnözőket mint az áldozat magyarokat. Erre ezermegezer eset van-volt-lesz. Majd pont azok a statisztikák amiket "kienged", azok lesznek a pontosak.

Én tényleg nem tudom mi játszódhat le egy hozzád hasonló ember fejében. Ha lenne, vagy lesz gyereked, akkor nem háborodnál fel, ha hetente többször is cigányok zaklatnák? Nemegy ilyen eset volt már.

De ha beírod a youtube-ba, hogy cigány, akkor ezer olyan videós bizonyítékot találsz ami ezt alátámasztja.

Vannak magyar bűnözők is dögivel ez tény, de nem olyan kategóriájúak mint a cigányok. Nem azzal a pofátlansággal művelik többnyire mint ők.

De mit várjunk egy olyan etnikumtól akinek a 8áltlaánosa sincs meg és gyerek korától kezdve úgy tanítják, hogy lopj-csalj-hazudj-gyilkolj?

Azt elmesélem, hogy egyszer a villamoson ültem. Mögöttem egy halom cigányasszon a lányával volt. Azt mondta az egyik asszony a másiknak.:

"Én a lányomnak mindíg azt mondom, hogy magyar embernek soha ne köszönj. Cigány embernek mindíg köszönj, mert soha nem tudhatod, talán ő az apád." Mi a francot várjunk olyan népcsoporttól aki ennyire a többi ember ellen neveli a gyerekét?

És akkor vannak olyan aberrált idióták akik ezek ellenére védik őket. Ahogy mondani szokták, a bársonyszékből.

2009. szept. 16. 12:07
 13/47 anonim ***** válasza:
65%
Kérdező, egyre nagyobb sérelemnek veszik az emberek az aktakukac íróasztalbűnözők bűneit, mert őket nehezebb elkapni, de ha egy ilyen miatt válsz munkanélkülivé és nem kapsz ellátást, míg újra munkát találsz, mert utólag derült ki, hogy nem jelentett be, és ezen múlna, és miatta nem kapsz TB ellátást se, mert nem tudják tisztázni az ügyet (mert azt is húzzák-halasztják), és hónapokig, akár 1 éven keresztül nem találsz olyan állást, amiben biztosnak érezheted magad, hát nem tudom, mit szólnál. Károsítottak már meg bankban cirka 80ezer Ft-tal, amikor 100ezret akartál befizetni? Anyut, akinek 100ezer a fizetése, majdnem, határán voltunk, hogy ne szedjük ki az ügyintézőt a pult mögül.
2009. szept. 16. 13:24
 14/47 anonim ***** válasza:
54%

Haveromat aki a testvérével utazott a pályaudvaron cigányok támadták meg, majd vagdosták össze. Kilenc szúrást (illetve elnézést vágást) kapott csak ő (a tesója négyet), ebből az egyiket az arcára. Azóta is megvan a nyoma.

Hát hogy is mondjam. Inkább fizetek életem végéig magas adót, de cserébe az aktakukacok nem vagdosnak össze késsel a poén kedvéért, miközben röhögnek rajtam, hogy "nízzed már hogy fíl".

Sőt inkább fizet a barátnőm is, ha cserébe nem erőszakolják meg a nyílt utcán, és a falun élő rokonaim is, ha cserébe nem kell mindig otthon maradnia valakinek, hogy ki ne rabolják a házat.

Szóval melyik a rosszabb? Én a cigányokra szavazok.

Mondhatjátok, hogy dehát nem mind bűnöző, nem mind segélyből él. Rendben, elismerem. Én nem is mondom, hogy mindel máglyára, például ma bejött az irodába egy roma aki tisztességes munkával felépített cége számára szeretett volna hírdetési felületet venni. Van ilyen is. De az ilyet romának hívjuk és nem cigánynak, és épp eszű ember szerintem az ilyeneket nem nézi le. Miért is nézné, hiszen a cigányok által elkövetett bűnök miatt a társadalom őt is lenézi, így eleve hátrányból indul.

DE! A helyzet az, hogy nem ez az általános. És addig amíg a börtönökben a kissebbség tagjai vannak többen annak ellenére, hogy elvileg ők vannak kevesebben, addig amíg a többségük segélyből él, addig amíg a segélyt elisszák és utána ártatlan járókelők pénzéért rabolnak, addig amíg szétvernek/ellopnak mindent maguk körül, addig had legyen már joga felháborodni a kisembernek. És megintcsak nem a romák, hanem a cigányok ellen.

Hogy minden roma bűnöző-e? Egyértelműen nem. Hogy minden cigány az-e? Igen.

2009. szept. 16. 14:02
 15/47 anonim ***** válasza:
47%

"tudtommal nincs hivatalos statisztika mert tiltva van"

Van helyette felmérés.

"Az embereknek az a tapasztalatuk, hogy a cigányok igenis sokkal hajlamosabbak a bűnözésre."

Vitattam? Nem, pont ezt írtam. Adatokkal alátámasztva, amiket te furcsa módon kétségbe vonsz, pedig ugyanazt mutatják, amit te is állítasz: a cigányok körében magasabb a bcs-k elkövetésének valószínűsége.

Konkrétan azt is tudjuk, hogy a garázdaságban, lopásban és rablásban jeleskednek, miközben emberölésben már nem emelkednek ki.

"Egy kisvárosban, vagy faluban, ha verekedés tör ki, ha egy tömeg nekitámad valakinek, akkor az nagy eséllyel cigányoktól ered."

Ld. előző megjegyzésem.

"Ha az aluljáróban öszsefutsz 3cigánnyal, akkor kb 90% esély van, hogy beléd fognak kötni."

Ez viszont hülyeség. Budapesten lakom, minden nap látok aluljáróban cigányt, és 30 év alatt még be se szóltak nekem egyszer sem, nemhogy megtámadtak volna. A parázásnak és a rémtörténetekkel való önhergelésnek is legyen határa, ha kérhetem.

"Amiket te mondassz azok nem érvek, hanem valahonnan leolvasott statisztika, ami rohadtul nem pontos."

Akkor áruld el, mik a pontos számok, ha nem ezek. Nos? Mik a pontos számok? Halljam: a börtönpopuláció hány százaléka cigány, ha nem 30-50?

"Gondolkozz már, a kormány jobban védi a cigány bűnözőket mint az áldozat magyarokat."

Egyetlen független szervezet sem marasztalta el a magyar bíróságokat és rendőrséget abban, hogy más mércével mérte volna a cigányokat és nem cigányokat.

Hogy te mit FELTÉTELEZEL, az a te magánügyed.

"Erre ezermegezer eset van-volt-lesz. Majd pont azok a statisztikák amiket "kienged", azok lesznek a pontosak."

Akkor mik az igazi számok? Elő lehet állni velük, ha ennyire átlátsz a szitán. Nos?

Vagy mindegy, csak nem azok, amiket mondok? Még tart nálad a dackorszak?

"Én tényleg nem tudom mi játszódhat le egy hozzád hasonló ember fejében."

Megmondom. Amikor meg akarok érteni egy problémát, akkor nem elmegyek a kocsmába, hogy sör mellett megegyezzek a haverokkal abban, hogy "mindencigánybűnöző". Nem is az RTL Klubot nézem, ahol bemutatnak egy putrit, és lehet jókat hörögni, hogy debüdösekacigányok. Hanem utánakeresek a kézzelfogható adatoknak. Ugyanúgy, ahogy egy mérnök, egy közgazdász, egy orvos, egy fizikus stb. mind nem hallomásból és bulvársajtóból, hanem mérési eredményekből és szakkönyvekből tájékozódik. Megbocsáss, de értelme csak ennek van. Ha az ember az igazságra kíváncsi, és nem az a célja, hogy jól kihisztizhesse magát egy vele egyetértő haveri körben, akkor nem elégedhet meg közhelyek szajkózásával, hanem a közhelyeknek mögé is kell nézni.

"Ha lenne, vagy lesz gyereked, akkor nem háborodnál fel, ha hetente többször is cigányok zaklatnák? Nemegy ilyen eset volt már."

Felháborodnék, de nem azt a következtetést vonnám le, hogy a cigányok fajilag bűnözők, vagy minden cigány bűnöző, hanem azt állapítanám meg, ami tény: hogy bűnözők, akik történetesen cigányok, fenyegetik a gyerekemet. Mi a fene köze van ehhez az esethez az ÖSSZES cigánynak? Semmi. Ugyanúgy, ahogy nem a magyarokra haragszom Gyurcsány tettei miatt, és nem a magyarokat vádolom a whiskys rabló tetteivel, sőt, a balástyai rém gyilkosságaiért is a balástyai rémet teszem felelőssé, nem a magyarokat.

"De ha beírod a youtube-ba, hogy cigány, akkor ezer olyan videós bizonyítékot találsz ami ezt alátámasztja."

Fent azt írtam, hogy a cigányok körében mérhetően magasabb az erőszakos és garázda jellegű bűncselekmények gyakorisága az átlagosnál. Ezt tudom, és ezek a videók ezt demonstrálják. Nem azt, hogy a cigányok nagy része vagy minden cigány bűnöző. Azt csak egy olyan videó bizonyítaná, amin éppen látszik, hogy az összes cigány bűnözik. Ilyen videó egyelőre nem készült.

"Vannak magyar bűnözők is dögivel ez tény, de nem olyan kategóriájúak mint a cigányok. Nem azzal a pofátlansággal művelik többnyire mint ők."

Magyar bűnözők között kevesebb a garázda, kevesebb a rabló, kevesebb a tolvaj, több a gyilkos, több az adócsaló, több a hűtlenül kezelő. Mivel a magyarok között több a magasabb státuszú (vezető beosztású, értelmiségi) és kevesebb a proli, mint a cigányok között, ezért kevesebb a garázda és több az intellektuális jellegű bűnözés. Az utcán sokkal kevesebb magyar bűnözőt látsz, mint cigányt. A cigány bűnözés fenyegetőbb. A magyar bűnözés több gazdasági kárt okoz.

"De mit várjunk egy olyan etnikumtól akinek a 8áltlaánosa sincs meg és gyerek korától kezdve úgy tanítják, hogy lopj-csalj-hazudj-gyilkolj?"

Ez utóbbit honnan veszed? Elég sikertelen lehet az a nevelés, amely csak a cigányok kb. 10%-ából tud bűnözőt nevelni, és a gyilkosságra nevelés is fölöttébb rosszul sikerül, ha Magyarországon évente kb. 150 emberölés történik (ami fajlagosan nagyon alacsony világviszonylatban) és ebből 10-20 körülit követnek el cigányok.

"Azt elmesélem, hogy egyszer a villamoson ültem. Mögöttem egy halom cigányasszon a lányával volt. Azt mondta az egyik asszony a másiknak.:

"Én a lányomnak mindíg azt mondom, hogy magyar embernek soha ne köszönj. Cigány embernek mindíg köszönj, mert soha nem tudhatod, talán ő az apád." Mi a francot várjunk olyan népcsoporttól aki ennyire a többi ember ellen neveli a gyerekét?"

Én meg tőled és a párttársaidtól hallom, hogy a cigányok orkok, a zsidók pedig pénzéhes, összeesküvéseket szövő gonosztevők. Hát mi a francot várjak egy olyan mozgalomtól, amely a többi ember ellen neveli a tagságát?

2009. szept. 16. 14:12
 16/47 anonim ***** válasza:
22%

Mielőtt a kérdésre válaszolnál, azért nem árt, ha innen is tájékozódsz!Számodra sem lesz haszontalan!!

http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__egyeb-ker..

2009. szept. 16. 14:17
 17/47 anonim ***** válasza:
49%
Lehet, hogy az aktakukacok nem vagdosnak össze, csak éhen halsz fedél nélkül az ő csalásaik miatt...
2009. szept. 16. 14:26
 18/47 anonim ***** válasza:
32%
De legalább biztos lehetsz benne, hogy nem erőszakolják meg a feleséged/lányod, és nem vagdosnak sakktáblát az arcodra. Inkább legyen kevés pénzem, mint sok, de a földben fekve...
2009. szept. 16. 14:40
 19/47 anonim válasza:
30%

Ha a magasabb iskolai végzettség és jobb anyagi helyzet csak közhelyes rasszista gondolkodást tudott kihozni belőled, kedves kérdező, akkor felteszem te sem vagy jobb az általad annyira gyűlölt romáknál!

Sz@rt keverni a legkönnyebb, ész sem kell hozzá!

És nem azért védik/védjük a romákat, mert az divat vagy államérdek!

Hanem mert elsősorban EMBEREK mint te meg én!

Vannak kötük jók is és rosszak is, ennyi!

Nem civilizálatlan állatok, mint ahogy azt olyan szivesen emlegeti sok félkegyelmű magyar....

A világháborúk (meg úgy általában a háborúk)alatt sokszor jelen volt a más raszzok állattá való lealacsonyítása, hogy amikor népirtásra került a sor, az emberek ne érezzék bűnnek hogy egy másik EMBERT kínoznak meg, hajtanak a halálba! "Csak egy élősködő állat, amit ki kell irtani....!"

Gyönyörű, hogy a TANULT rétegtől is csak ennyi tellik!

Legyél büszke magadra, raszizmusból ugyan még csak ötös alá, de ha kimész és agyonversz néhány cigánygyereket, biztosan nemzeti hőssé avatnak!

Országunk megmentője!!!!

Fasza csávó vagy, tényleg!.........................

2009. szept. 16. 15:50
 20/47 A kérdező kommentje:

kedves utolsó meg a többi "védő":

eszméletlenül hülyék vagytok (csak így egyszerűen vulgárisan)

Most írhatnék egy csomót, jól felviszi az agyvizemet az ilyen gondolkodás ami a tietek. De kár strapálnom magam.

Ilyenkor az jut eszembe, hogy rohadtul megérdemli ez az ország amit kap. A politikusokat, a cigánybűnözőket, stb.

és egyszerűen elkeserít, hogy ennyire szánalom ami itt megy. Elég egyértelmű, hogy nincs rálátásotok az egészre.

Aki persze szólni mer, az azonnal rasszista. igen, kussoljunk, tűrjünk el mindent, végülis kibszott rasszisták vagyunk. De fúrcsa, hogy a kínaiakat nem utálja senki, pedig nagyon sok van itthon belőlük. Nagyon fúrcsa, hogy az egész világon utálják a cigányokat. Biztos ilyen szar rasszista a világ, szegényeket nem tudom sajnálni. De azthiszem titeket sem, ha egyszer esetleg agyonvernek 20-30-an, ahogy azt megszokhattuk tőlük.

2009. szept. 16. 16:15
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!