Miért utáltok minket, cigányokat ennyire?
Tudjátok, milyen érzés úgy végigmenni az utcán, hogy le kell hajtanom a fejem, nehogy belém kössenek?
Mindig csak az általánosítás megy...
Az biztos, hogy sok undorító cigány van, de nem mindenki az. Gáspár Győzike élete sem hasonlít ám egy átlagos roma tengődéséhez.
Nagyon elszomorító helyzet, hogy nem lehetek a nagyon szép hagyományainkra sem büszke, nem mondhatom ki, hogy mégis "mi" vagyok - bántás nélkül...
Édesanyám és édesapám is dolgoznak, nem mondom, hogy jól keresnek, de dolgos emberek. Mindig volt munkájuk, és mindig megpróbálták a 2 testvéremet és engem minél jobb körülmények között nevelni.
Miért nem vagytok nyitottabbak felénk? Nekem sok magyar barátom van, olyanok is, akik előítéletekkel álltak hozzám.
Én is magyar vagyok. Te is magyar vagy. Miért vagyunk mégis "ellenségek"?
17/F
Azert utalnak, mert nincs beloled tobb.
A hattyu halalat meg legyszi ne itt add elo, h lehajtott fejjel mesz vegig az utcan meg allandoan beled kotnek.
Énsem értem meg ezt az általánositást.Én romániában élö magyar vagyok.És itt is vannak cigányok.Nem minden cigány rossz.
Nem minden cigány csal ,lop,hazudik.
Szerintem nem kéne elitélni tányleg egyes embereket.
Azért nem mindenki utálja a őket, köztük is vannak kivételek, ahogyan a cigányok között is.
Akik utolják őket, szerintem leginkább azért, mert ahogy írtad, sok az undorító roma, ehhez képest pedig pozitív példa kevesebb van, vagy csak kevesebbet szerepelnek a rendes romák pl. médiában, közéletben, így rájuk kevesebb figyelem jut.
Ha rendes, kedves ember vagy, akkor nincs miért szégyelned magad. Nem a származásod, ami igazán fontos, hanem hogy te milyen vagy.
A magyarok úgy általánosítanak, hogy szerintük aki cigány, az lop, erőszakos, kötekszik, nem dolgozik.
A cigányok pedig úgy általánosítanak, hogy szerintük aki magyar, az utálja őket.
Mindig van kivétel.
Az átlag magyar ember egyébként irigy, mert azt látja, hogy a kisebbségieknek az ország sokkal többet ad, mint a magyaroknak. Annyit lát az átlag magyar, hogy vannak támogatások, amik külön cigányoknak szólnak, olyan viszont tudtommal nincs, amit arra kap valaki, hogy magyar. Ezért irigyek az emberek. Azt az oldalát már nem látják ennek az egésznek, hogy milyen lehet úgy élni, hogy ha rádnéznek, rögtön az fordul meg a fejükben, hogy biztos meg fogod őket lopni, akkor is, ha soha eszedbe se jutna, hogy lopj.
Kedves kérdező!
Tehát pontokba szedve:
1. "Tudjátok, milyen érzés úgy végigmenni az utcán, hogy le kell hajtanom a fejem, nehogy belém kössenek?" - Ez kicsit vicces tudod, mert a magyaroknak pont így kell járniuk a saját országukban. Mert ha rájuk támadnak, s megvédik magukat, akkor őket viszik be a börtönbe (vagy a hullaházba).
2. Te is általánosítottál most. Miért?
3. Ne a magyarokra haragudj, hanem a fajtádra. Ha 9 cigány meglop/leköp/megver, akkor szerinted a 10.-re hogyan fogok nézni?
4. "Miért nem vagytok nyitottabbak felénk?" - A felsorolt pontok után szerintem ez egy költői kérdés.
5. "Miért vagyunk mégis "ellenségek"?" - Ne tőlünk kérdezd. NEM MI TEHETÜNK RÓLA. Menj el a legközelebbi cigány telepre, majd a legközelebbi liberális zsidó jogvédőhöz és tőlük kérdezd meg.
Egyébként ha megismernek téged, akkor szeretni fognak és tisztelni. Nekem is van 1-2 rendes cigány ismerősöm. Tisztelem őket. De nem azért, mert nem lopnak meg. Ez alap. Hanem mert a szarból kidugják a fejüket és ők nem állnak be a sorba a többi tetű mellé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!