Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért utáltok minket, cigányok...

Miért utáltok minket, cigányokat ennyire?

Figyelt kérdés

Tudjátok, milyen érzés úgy végigmenni az utcán, hogy le kell hajtanom a fejem, nehogy belém kössenek?

Mindig csak az általánosítás megy...

Az biztos, hogy sok undorító cigány van, de nem mindenki az. Gáspár Győzike élete sem hasonlít ám egy átlagos roma tengődéséhez.

Nagyon elszomorító helyzet, hogy nem lehetek a nagyon szép hagyományainkra sem büszke, nem mondhatom ki, hogy mégis "mi" vagyok - bántás nélkül...

Édesanyám és édesapám is dolgoznak, nem mondom, hogy jól keresnek, de dolgos emberek. Mindig volt munkájuk, és mindig megpróbálták a 2 testvéremet és engem minél jobb körülmények között nevelni.

Miért nem vagytok nyitottabbak felénk? Nekem sok magyar barátom van, olyanok is, akik előítéletekkel álltak hozzám.

Én is magyar vagyok. Te is magyar vagy. Miért vagyunk mégis "ellenségek"?

17/F

2011. jún. 18. 09:16
1 2 3 4
 11/37 anonim ***** válasza:
97%

Azok nem utálják őket, akik még nem kerültek kapcsolatba velük... nekem anyám dolgozott egy darabig cigányokkal meg Szabolcs megyében lakunk ahol elég sok cigány van! Hát figy én rendes cigánnyal még nem találkoztam az biztos. MINDEGYIK lop csal hazudik. Persze van olyan aki rendes ember látszatát kelti valamennyi ideig, de előbb-utóbb mindből kijön a cigány vér! Olyat még nem láttam akiből nem. Itt is van egy-két cigány akiknél dolgozik anyuka-apuka vagy mindkettő de ez semmi ettől még nem lesz rendes, ettől még ugyanúgy nyomja a mulatóst egész nap max hangerőn, lesz@rva mindenkit, meg ha végigmegy a két gyerekével az utcán annyit káromkodik mint én egy év alatt se! Pedig én se vagyok az a típus aki vigyáz a szájára. Gáspár Győzikét is attól, hogy "dolgozik" (bár sztem a celeb nem igazán munka) nem mondanám egy rendes embernek!

Jajj már ha te attól félsz h belédkötnek mit szóljunk mi? Sírhatnánk itt ezerrel de nektek mindig nagyobb a szátok! Ezt tudtok, óbégatni, hogy ti milyen szar helyzetben vagytok ez nagyon megy úgy látom neked is! Rásszista párásztok mi?

2011. jún. 18. 10:08
 12/37 anonim ***** válasza:
100%
A Te családod kivétel. A mi városunkban 2 cigány család van, egyik kirabolt és megölt egy idős nénit, a másik meg felgyújtotta az újságost és megfenyegették a nagypapámat. Örülök, hogy vannak olyanok is, mint Te:)
2011. jún. 18. 10:26
 13/37 anonim ***** válasza:
95%
Mert mindegyikőtökben ottvan a cigányvér,nemlehet megbizni bennük...
2011. jún. 18. 10:46
 14/37 anonim ***** válasza:
97%
Bakker nehogy már ilyen könnyen bedőljetek... minden cigány azt óbégatja, hogy "a többi cigány az ilyen meg olyan, de az én családom, az rendes! És nekünk is szenvednünk kell a rasszista magyaroktól!" Szerintem egy olyan cigány nincs, aki ne ezt mondaná!
2011. jún. 18. 11:23
 15/37 anonim ***** válasza:
94%

Azért, mert nincs több olyan cigány, mint te

Igen, tudom milyen érzés úgy végigmenni az utcán, hogy le kell hajtanom a fejem. Úgy menni, hogy messzire kikerülöm őket, a kezemet táskára csúsztatva, mert azért kb. 500 forintért, amit átlagban magamnél hordok képesek megölni. Szóval igen, tudjuk.

Nyitottak felétek ? Nézd, ahogy látom az írásodból, elég intelligens vagy ahhoz, hogy felfogd, ránézésre senkiről nem leet megállapítani semmit.

Ha elmennék melletted az utcán, ugyanúgy megtenném az első részben leírtakat. Miért ? Mert van tapasztalatom a sok büdös putris cigányokról.

Inkább nektek-bocsi, a fajtársaidnak, mert veled nincs gáz. kéne megváltozniuk. Utána lehet szó a "nyitásról".

És az a gond, hogy azok a cigányok, akiktől az átlag magyar fél, sajnos csak állampolgárilag magyar. De nem lélekben, nem származásilag, ezt jegyezd meg.

Ők cigányok, csak Magyarországon élnek. Ez nem egyenlő azzal, hogy ők is magyarok legyenek.

Szóval én ezzel nem téged akartalak megbántani. Látszik rajtad, hogy rendes gyerek vagy, de sajnos ti vagytok kevesebben. És amíg így lesz, a magyar ember óvatos lesz minden cigánnyal.

2011. jún. 18. 13:01
 16/37 anonim ***** válasza:
100%
Én nem utálok senkit,de eszembe jutott valami.Az elmúlt 2 évben háromszor raboltak ki,egyszer a pénztárcám,kétszer a telefonom vitték el fényes nappal,Budán.Odajöttek,kést előkapták,mondták,hogy "telefon,pénztárca, pakoljál ki,vagy szétszúrkállak",elvitték az értékeim, és ennyi.Senki nem szólt,senki nem mert lépni,pedig jó páran álltak a buszmegállóban,illetve a Moszkva téren (minden eset ezen a környéken történt).Ha nem adom oda,leszúrnak és továbbmennek büntetlenül,ha odaadom,annak sem lesz következménye.Egyszer egy 5 éves forma gyerek jött oda hozzám ezzel a szöveggel,persze kiröhögtem.Amint nem voltam hajlandó odaadni a tárcám egy pisis kölyöknek,jöttek a szülei,bátyjai,vagy 5 felnőtt,hogy mit képzelek,alig tudtam elmenekülni.Lopni tanították Kolompár Brúszviliszkét,bizony.A távolból figyelték,hogy mennyire ügyes a gyerek,baj esetén közbeavatkoztak.Biztosan vannak dolgos cigányok,meg rendes cigányok,de én személy szerint egyet sem ismerek.Illetve dehogynem,azokat akik a házfelújítás alatt jöttek dolgozni hozzánk.Az nem baj,hogy lezabálták az éretlen gyümölcsöt a fáról és telef*sták a kertet (annyi zöld sárgabaracktól nem csodálom),illetve ellopták az összes keresztelőre kapott ékszeremet.Ha nem volt itthon senki felügyelni őket,egész nap söröztek.De igazad van,biztos vannak olyan magyarok(bocsánat fehérek),akiknek elegük van abból,hogy egy budai általános iskolában a cigánygyerek lop a tanáriból,és leköpi a tanárokat,illetve orális szexre kényszeríti egy 12 éves diáktársát.Ez konkrétan még mindig Buda,az én általános iskolám,Magyarország többi részéről nem tudok nyilatkozni,mivel egy Pest megyei városban élek.Nem vagyunk mi ellenségek,csak aki itt akar élni,az dolgozzon,ahogy a te szüleid.Az ne segélyekből éljen,ne csináltassa fel magát 15 évesen,hogy pénzt kapjon a gyerek után.Ne mondjuk már,hogy olyan nehéz tanulni,többre vinni,több roma iskolatársam is volt a gimnáziumban.Vagy legalább megpróbálni.De szakmát is lehet tanulni.Nekem mindegy.És ne az legyen,hogy aki munkát ad nekik (mint az én családom) az többszörösen is ráb*szik,mert nem fejezik be amit elkezdtek,lopnak az otthonodból,illetve képesítés nélkül,sz*arul csinálják meg az egészet.Nem mindenki az,és biztos megalázó lehet lehajtott fejjel mászkálnod,de nekem is az.Nekem sem jó érzés azt figyelni,hogy mikor jön egy olyan társaság,aki esetleg lopni akarna tőlem.Mikor vernek össze fényes nappal férfiak (mint egy barátnőmet egy vidéki város főutcáján) csak úgy brahiból,mert vicces.A beszólásokat most nem is számolom,azt inkább elnézem,számoljuk csak a fizikai erőszakot.Nem hiszem, hogy amikor betelepültek ide a cigányok,bárki rögtön előítéletes lett volna,hogy ezek lopnak meg verekednek.Szerintem ez valahogy az évszázadok során szépen lassan kialakult.Németek is laknak itt évszázadok óta,nem láttam még olyat,hogy késsel támadtak volna meg bárkit is,de javíts ki,ha tévedek.Úgy tűnik,másoknak sikerült beilleszkedni,és annyira erős előítéletek velük kapcsolatban nem alakultak ki.De erre is biztos van magyarázat,csak én nem ismerem.
2011. jún. 18. 13:04
 17/37 anonim ***** válasza:
97%

Ja az lemaradt,hogy remélem nem vetted magadra amit írtam,nyilván nem neked szól.De lássuk be,hogy ilyen élmények mellett sokaknak ez a fajta cigányság jut eszébe,ha mondjuk téged meglát az utcán,akár rendes vagy,akár nem.

Az előző

2011. jún. 18. 13:05
 18/37 anonim ***** válasza:
Ezeknek a dolgoknak meg van ám az oka. Valamilyen szinten a cigányok nagy része kívül esik a társadalmon. Nincs munkahelyük, a gyerekek csak elvétve járnak iskolába, a szülők nem ösztönzik a gyerekeket arra, hogy tanuljanak. És mivel sokan ilyen körülmények között nőnek fel, ők sem fogják másképp csinálni. Mert így könnyebb. Egy fecske sajnos nem csinál nyarat. Talán ha lenne normális munkahelyük, a gyerekek pedig tanulnának, akkor lassan, nagyon lassan elindulna egy pozitív folyamat. Amit Te tehetsz, az az, hogy nem a könnyebb utat választod. Sok sikert.
2011. jún. 18. 13:22
 19/37 anonim ***** válasza:
100%

Vegig olvastam az osszes kommentet,pedig nem szoktam.De!

Sajnos sokuknak igazuk van.Amit en latok nem kene annyira elzarkoznotok a valtozasoktol es ennyire rasszistanak lenni mint a legtobb roma.Meg sem probal kitorni a tradicionalis eletbol.M indezt mondom ugy hogy felver vagyok es csak egy szerencsem van.Nem roma kornyezetben nottem fel.

2011. jún. 18. 13:37
 20/37 anonim ***** válasza:
100%
Azért mert a többség buta, viselkedni nem tudó, tanulatlan tuskó akik nemhogy sorozatosan piszkálják a fehéreket, hanem még a munka is büdös nekik.
2011. jún. 18. 15:03
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!