Miért utáltok minket, cigányokat ennyire?
Tudjátok, milyen érzés úgy végigmenni az utcán, hogy le kell hajtanom a fejem, nehogy belém kössenek?
Mindig csak az általánosítás megy...
Az biztos, hogy sok undorító cigány van, de nem mindenki az. Gáspár Győzike élete sem hasonlít ám egy átlagos roma tengődéséhez.
Nagyon elszomorító helyzet, hogy nem lehetek a nagyon szép hagyományainkra sem büszke, nem mondhatom ki, hogy mégis "mi" vagyok - bántás nélkül...
Édesanyám és édesapám is dolgoznak, nem mondom, hogy jól keresnek, de dolgos emberek. Mindig volt munkájuk, és mindig megpróbálták a 2 testvéremet és engem minél jobb körülmények között nevelni.
Miért nem vagytok nyitottabbak felénk? Nekem sok magyar barátom van, olyanok is, akik előítéletekkel álltak hozzám.
Én is magyar vagyok. Te is magyar vagy. Miért vagyunk mégis "ellenségek"?
17/F
Azok nem utálják őket, akik még nem kerültek kapcsolatba velük... nekem anyám dolgozott egy darabig cigányokkal meg Szabolcs megyében lakunk ahol elég sok cigány van! Hát figy én rendes cigánnyal még nem találkoztam az biztos. MINDEGYIK lop csal hazudik. Persze van olyan aki rendes ember látszatát kelti valamennyi ideig, de előbb-utóbb mindből kijön a cigány vér! Olyat még nem láttam akiből nem. Itt is van egy-két cigány akiknél dolgozik anyuka-apuka vagy mindkettő de ez semmi ettől még nem lesz rendes, ettől még ugyanúgy nyomja a mulatóst egész nap max hangerőn, lesz@rva mindenkit, meg ha végigmegy a két gyerekével az utcán annyit káromkodik mint én egy év alatt se! Pedig én se vagyok az a típus aki vigyáz a szájára. Gáspár Győzikét is attól, hogy "dolgozik" (bár sztem a celeb nem igazán munka) nem mondanám egy rendes embernek!
Jajj már ha te attól félsz h belédkötnek mit szóljunk mi? Sírhatnánk itt ezerrel de nektek mindig nagyobb a szátok! Ezt tudtok, óbégatni, hogy ti milyen szar helyzetben vagytok ez nagyon megy úgy látom neked is! Rásszista párásztok mi?
Azért, mert nincs több olyan cigány, mint te
Igen, tudom milyen érzés úgy végigmenni az utcán, hogy le kell hajtanom a fejem. Úgy menni, hogy messzire kikerülöm őket, a kezemet táskára csúsztatva, mert azért kb. 500 forintért, amit átlagban magamnél hordok képesek megölni. Szóval igen, tudjuk.
Nyitottak felétek ? Nézd, ahogy látom az írásodból, elég intelligens vagy ahhoz, hogy felfogd, ránézésre senkiről nem leet megállapítani semmit.
Ha elmennék melletted az utcán, ugyanúgy megtenném az első részben leírtakat. Miért ? Mert van tapasztalatom a sok büdös putris cigányokról.
Inkább nektek-bocsi, a fajtársaidnak, mert veled nincs gáz. kéne megváltozniuk. Utána lehet szó a "nyitásról".
És az a gond, hogy azok a cigányok, akiktől az átlag magyar fél, sajnos csak állampolgárilag magyar. De nem lélekben, nem származásilag, ezt jegyezd meg.
Ők cigányok, csak Magyarországon élnek. Ez nem egyenlő azzal, hogy ők is magyarok legyenek.
Szóval én ezzel nem téged akartalak megbántani. Látszik rajtad, hogy rendes gyerek vagy, de sajnos ti vagytok kevesebben. És amíg így lesz, a magyar ember óvatos lesz minden cigánnyal.
Ja az lemaradt,hogy remélem nem vetted magadra amit írtam,nyilván nem neked szól.De lássuk be,hogy ilyen élmények mellett sokaknak ez a fajta cigányság jut eszébe,ha mondjuk téged meglát az utcán,akár rendes vagy,akár nem.
Az előző
Vegig olvastam az osszes kommentet,pedig nem szoktam.De!
Sajnos sokuknak igazuk van.Amit en latok nem kene annyira elzarkoznotok a valtozasoktol es ennyire rasszistanak lenni mint a legtobb roma.Meg sem probal kitorni a tradicionalis eletbol.M indezt mondom ugy hogy felver vagyok es csak egy szerencsem van.Nem roma kornyezetben nottem fel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!