Miért utáltok minket, cigányokat ennyire?
Tudjátok, milyen érzés úgy végigmenni az utcán, hogy le kell hajtanom a fejem, nehogy belém kössenek?
Mindig csak az általánosítás megy...
Az biztos, hogy sok undorító cigány van, de nem mindenki az. Gáspár Győzike élete sem hasonlít ám egy átlagos roma tengődéséhez.
Nagyon elszomorító helyzet, hogy nem lehetek a nagyon szép hagyományainkra sem büszke, nem mondhatom ki, hogy mégis "mi" vagyok - bántás nélkül...
Édesanyám és édesapám is dolgoznak, nem mondom, hogy jól keresnek, de dolgos emberek. Mindig volt munkájuk, és mindig megpróbálták a 2 testvéremet és engem minél jobb körülmények között nevelni.
Miért nem vagytok nyitottabbak felénk? Nekem sok magyar barátom van, olyanok is, akik előítéletekkel álltak hozzám.
Én is magyar vagyok. Te is magyar vagy. Miért vagyunk mégis "ellenségek"?
17/F
mégmi legyunk elszomorodva?erdélyben lakom,és ittis annyi mocsadék van a fajtátokból,hogy az kimondhatatlanul utálatos!miért vagytok ti?pff...
ÉS ELMONDOM HOGY..szomszédaink cigányok,megis merték nagymamámat fenyegetni...hogy megölik,és szerencse hogy van egy rendőr haverunk,idehivattuk,úgy megverték hogy azóta olyan tiszteletben tartanak minket hogy ajajj...azóta mintha nemis lakna mellettunk senki sem..eztkellene tenni az egész fajtátokkal,úgymegverni hogy elmennyen a kedve a sok purdinak a rossztevéstől,szánalmasak vagytok,még te vagy igy elkeseredve?nyomorult...
Elnézést kérek, hogy csak most válaszolok, de érlelődtek bennem a gondolatok, kavarodtak az érzések, és őszintén szólva meglepődtem azokon a dolgokon, amiket írtatok.
Eddig csupán a médiából értesülhettem az ilyen jellegű eseményekről, mert itt, Cegléden nem lakik olyan sok roma, de akik élnek, azok is normálisabbnak mondhatóak.
Hirtelen nem is jut eszembe olyan, a közelmúltban történt affér, amely az etnikumunkkal függött volna össze.
Én nagyon szégyenlem magam, amiért ilyen helyzetbe hozunk titeket az országotokban (nem merem már azt írni, hogy az "országunkban", pedig én szívvel-lélekkel magyarnak vallom magam). És igazából nem gondoltam, hogy ekkora a szakadék a fehér bőrű magyarok és a romák között. Nagyon sok mindenre rávilágítottak a válaszok, amiket tőletek kaptam.
Borzasztóan hasznosak voltak számomra, felkeltettek kicsit abból a világból, amiben én éltem, pedig akár az is létrejöhetne.
Én csupa szép reménnyel és céllal szeretnék nekivágni a "nagybetűs életnek", szeretném a roma társadalmat valamilyen szinten előrébb vinni, csak az a probléma, hogy nem találom ennek az eszközét. Tudom, hogy ehhez nem egy ember kell, meg nem rajtam fog múlni a dolog.
Viszont én nagyon szerencsésnek érzem magam, mert nekem megadatott az, hogy tanulhatok, azt csinálom, amit szeretnék, járhatok majd főiskolára vagy egyetemre, sportolhatok, élvezhetem a nyarat, és ezeket a dolgokat szeretném minél több, leginkább roma származású embernek megadni.
Sokat hallani arról, hogy roma képviselők indulnak választásokon, polgármesteri címért, stb., azonban akiknek sikerül, azok is inkább a saját zsebüket tömik.
Pedig az ő kezükben lenne a változtatás lehetősége.
Kicsit érzelgősnek, ömlengősnek tűnhet az, amit leírtam, de én így gondolom. Valakinek a kezébe kell majd venni a sorsukat, és lehet, hogy ez csak egy "kamaszhülyeségnek" tűnhet így, hogy 17 éves vagyok, pedig nem így van.
Igenis tenni kell a fennálló viszonyok ellen. Csökkenteni kell a segélyeket, rá kell kényszeríteni őket a munkára, abban ellenőrizni kell őket (persze ha lesznek munkahelyek), és ha nem dolgoznak, nincs pénz.
Erre van most mindenki ráfeküdve, remélem, el is érik a céljukat.
Amit írtatok, arra visszatérve.
Kicsit utána is olvastam egy-két dolognak, és tényleg meglepő, amit olvasok. Nagyon szomorú, hogy ártatlannak tűnő embereket vernek, lincselnek meg a romák, és nem is nagyon tesznek ellenük semmit.
Borzasztóan köszönöm minden válaszolónak, hogy időt fordított véleménye leírására, várom a további válaszokat, és köszönöm a türelmet!
Továbbá kellemes nyarat mindenkinek! :)
11.09-es válaszoló:
Nem tudom, mivel érdemeltem ki azt, hogy nyomorultnak nevezz. Szerintem nem én fenyegettem meg a nagymamádat. Én is mondhatnám neked azt, hogy te ilyen meg olyan vagy, mert Gyurcsány is olyan volt.
Azért, mert néhány vadállat (amit én is elismerek), attól függetlenül vannak még remélem rendesek is.
Bár amit leírtatok... Érthető, hogy így álltok hozzá.
Köszönöm a válaszod! :)
Talán ,mert azért mert terrorban tartjátok a magyar népet.
Egyszer szerintem újra lesz holokauszt. És elmentek innen.
A magyar nép úgyis fel fog kelni.
Kérdezô!
Ha ilyen lenne minden roma, mint te, akkor az égvilágon semmi bajom nem lenne velük...
Csak az a baj, hogy ez közel sem így van és ahogy elnézem a cigányok is egyre rosszabbak, nem hogy javulnának.
Tisztelet a kivételnek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!