Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért utáltok minket, cigányok...

Miért utáltok minket, cigányokat ennyire?

Figyelt kérdés

Tudjátok, milyen érzés úgy végigmenni az utcán, hogy le kell hajtanom a fejem, nehogy belém kössenek?

Mindig csak az általánosítás megy...

Az biztos, hogy sok undorító cigány van, de nem mindenki az. Gáspár Győzike élete sem hasonlít ám egy átlagos roma tengődéséhez.

Nagyon elszomorító helyzet, hogy nem lehetek a nagyon szép hagyományainkra sem büszke, nem mondhatom ki, hogy mégis "mi" vagyok - bántás nélkül...

Édesanyám és édesapám is dolgoznak, nem mondom, hogy jól keresnek, de dolgos emberek. Mindig volt munkájuk, és mindig megpróbálták a 2 testvéremet és engem minél jobb körülmények között nevelni.

Miért nem vagytok nyitottabbak felénk? Nekem sok magyar barátom van, olyanok is, akik előítéletekkel álltak hozzám.

Én is magyar vagyok. Te is magyar vagy. Miért vagyunk mégis "ellenségek"?

17/F

2011. jún. 18. 09:16
1 2 3 4
 21/37 anonim ***** válasza:
100%
Azt még hozzáteszem, hogy nekem eddig csak cigányokkal volt összetűzésem. És ahhoz képest, hogy kisebbség, ahhoz képest ez durva...
2011. jún. 18. 15:05
 22/37 anonim ***** válasza:

én nem utállak titeket, ismerek rendes cigányokat is, sőt még egy olyat is akinek az életét példaértékűnek tartom.

de nem akarok hazudni, ha meglátok az utcán egy cigányt sajnos előjönnek néha az előítéleteim mert sajnos az tény, hogy vannak rossz tapasztalataim, de igyekszem az előítéleteket kiírtani magamból

2011. jún. 18. 15:20
 23/37 anonim ***** válasza:
100%

Drágám... Nem csak te jársz lehajtott fejjel az utcán, én is. Pedig magyar vagyok. Csak éppen a tízéves cigánygyerek engem is megaláz az utcán, mikor azt ordítja, hogy ribanc vagyok. Megalázó, ahogy én állok félre egy falka elől, de még jól belém is jön valaki, mert nem szimpi neki a fejem. Belémkötnek, mert feketében járok. Belémkötnek, mert nem megyek oda haverkodni.

Nem egy történetet ismerek cigány felnőttekről, munkát adtak nekik, megbecsülték őket, aztán hopp, kirabolták a munkaadót, amint az bizalmat szavazott nekik. Sajnálom, lehet, hogy te nem tartozol közéjük. De én még nem láttam normálisan viselkedő cigányt. Buszon biztatják egymást, hogy lökjenek félre valakit, mert az kisebb, és nem tudja megvédeni magát. Az idős néninek úgy köszön a kisgyerek, hogy kapja be.

A cigányok nem magyarok. Magyarország befogadta őket, megpróbálta a társadalom részévé tenni... nem lett jó vége. Idegenek vagyunk lassan a saját országunkban, igen, miattatok. Nemde? Az ország válságban van, alig lehet megélni, államadósság, miért? Mert a cigánylány felcsináltatja magát 14-15 évesen, aztán megy a segílyért. Megszülik, de előtte megnyomorítják a babákat, hogy több pénzt kapjanak érte. A legnagyobb nyomorba csinálnak (már bocsánat) 5-6 gyereket, mert többet kapnak érte az államtól, csak azt nem fogják fel, hogy a családi pótlék édeskevés arra, hogy fel is neveljék őket. Éjszakáznak, isznak, a szülőktől semmit nem látnak-ezért eszükbe sem jut tanulni, kiemelkedni, valakivé válni. Ennek a társadalomnak hasznos tagokra van szüksége, akik a tudásukkal, képességeikkel kiemelik az országot a nyomorból, nem pedig pénzért sorbaálló leányanyákra... Bocs.

2011. jún. 18. 18:53
 24/37 anonim ***** válasza:
Kérdező, reagálnál valamit ?
2011. jún. 18. 21:00
 25/37 anonim ***** válasza:

Azok, akik közületek tenni tudnának v.mit veletek, azoknak vagy nem adnak hangot, vagy befogják a szájukat pénzzel.

Tanuljatok meg normális ember módjára élni, nem élősködni, és akkor nem lesz semmi baj.

Amúgy, ha te dolgozol/tanulsz, nem lopsz és nem emberkedsz, akkor ne vedd magadra a közvéleményt.

2011. jún. 18. 21:21
 26/37 anonim ***** válasza:
100%

Az a gond, hogy az előző pár évben az akkori kormány igencsak "elkényelmesítette" ezeket a népeket, oszt vérszemet kaptak. Csinálni nem kell semmit, élhetnek a putriban, majd lesz valami, éhen halni úgysem hagyják őket, ha másra nem, statisztikai adatnak jók lesznek.Az öngondoskodás szó számukra semmit sem jelent...itt arra is gondolok, hogy hiába van kertje pl, egy szál sárgarépát nem vetne bele, mert hát ugye azzal munka is lenne.

Meg a kedvencem, hogy a nagyokos "nyugat" okít minket, hogy integráljuk ezeket a semmirekellőket, de ha oda menekülnek, még a repülőt is kifizetik nekik, csak jöjjenek ide vissza.

A legújabb meg, hogy mennyire félnek a fekete ruhás masírozó "csendőröktől" (vagy nem tudom hogy nevezzem őket)erről az a véleményem, hogy ha az én városomban lenne ilyen én örülnék neki, legalább ki merném dugni az orromat 9 után a lakásból...nekem ugyanis nincs félnivalóm...

Semmirekellő népség, és a legrosszabb, hogy még félnünk is kell tőlük, mert gond nélkül bárkibe belemártják a kést. Pedig a határon MAGYARország van kiírva...úgyhogy a kisebbség vagy alkalmazkodjon, vagy mehet, ahonnan jött, ha van egyáltalán olyan...remélem a kormány végre a sarkára áll, aztán megvonják tőlük a "jogaikat"

2011. jún. 18. 23:48
 27/37 anonim ***** válasza:
Olyan környékben nőttem fel,ahol a korombeliek 80% volt szoláriumos,még is én voltam a nigger.Szerintem sejti mindenki,hogy nem társasjátékozással találtak meg a fiúk általában.Lehajtott fejjel...Mindjárt elsírom magam.
2011. jún. 19. 22:24
 28/37 anonim ***** válasza:
Most még mi érezzük magunkat kellemetlenül???? na nemár, itthon, MAGYARországon...
2011. jún. 19. 23:00
 29/37 anonim ***** válasza:
Örülnék én is, ha írna valamit a kérdező. Összegyűlt itt X ember, elmondtuk a véleményünket és érdekelne minket, hogy megvilágosodott-e végre a kérdező. :)
2011. jún. 22. 09:59
 30/37 anonim ***** válasza:
100%

Most itt épp kora reggel az utcánkban egy cigány kisgyerek lehetett vagy 7-8 éves egy ilyen hosszú fahusánggal harcművészeti showt tartott minden épp arra járónak, feléjük rázva ezt az izét, azt ordibálva jó hangosan, hogy "mi ván geсi, megbásztád már ányádát?"

Szerinted miért utálunk titeket?

2011. jún. 22. 10:10
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!