Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Mit szóltok a versemhez? -lenn--

Mit szóltok a versemhez? -lenn--

Figyelt kérdés

Reám süt a telihold

Lebbenő fénye szétesik

A tündéri éj szárnyán,

Csillogó ruháján a fények

Mint ezernyi ébredő csók

Az univerzum arcán.

2009. szept. 15. 15:22
1 2 3 4 5 6
 1/56 anonim ***** válasza:
64%
Ez vers? Se rím,se semmi..egyszerűen csak össze írtál pár szót,és egymás mellé raktad..Bocsi de messze vagy a költészettől..
2009. szept. 15. 15:34
 2/56 anonim ***** válasza:
86%
Háát bocsi, de nekem nem tetszik. Hiányolom a rímeket. Valahogy olyan fura, nem jó olvasni. Remélem érted mire gondolok :D
2009. szept. 15. 15:34
 3/56 anonim ***** válasza:
45%
Nekem tetszik, nagyon szép. :)
2009. szept. 15. 15:53
 4/56 A kérdező kommentje:

itt vAnnak a rímek okoskák:

Reám süt a telihold

Lebbenő fénye szétesik

A tündéri éj szárnyán,(ezt a mondatot egyszerre kell érteni)

Csillogó ruháján a fények

Mint ezernyi ébredő csók

Az univerzum arcán.(és ezt is)

2009. szept. 15. 15:54
 5/56 A kérdező kommentje:

utolsónak köszi! :)

te legalább érted:D

2009. szept. 15. 15:55
 6/56 anonim ***** válasza:
81%
Nem volt mostanában egy kicsit sok Pilinszky?
2009. szept. 15. 15:55
 7/56 anonim ***** válasza:
90%

Nincs formája (rím, ritmus stb.), és tartalma sincs (az 'univerzum'-ot belevinni egy versbe a banalitás receptje), közhelyes (telihold, tündéri éj, csók...).

A kevesebb több lett volna. Ne mondj olyan nagy szavakat, mint univerzum vagy éj. Esélyed sincs ezekkel a nagy témákkal szemben kezdő költőként: csak általánosságokban fogsz mozogni, márpedig egy versnek egyedinek kellene lennie. Pontosabb gondolatokat vagy érzéseket közölj és hozd őket a tartalomnak megfelelő formára. Ellentétben a közhiedelemmel, a költészet egyrészt kemény munka, másrészt pontosságot és világosságot igényel, akárcsak a matematika vagy a mérnöki munka. A zavarosság, homályosság a profi költészetben szándékos, a dilettánsban akaratlan.

2009. szept. 15. 15:56
 8/56 anonim ***** válasza:
81%
Jah, egyébként nekem is pont Pilinszky jutott eszembe róla, nagyon szeretem. :) (Harmadik voltam)
2009. szept. 15. 15:57
 9/56 anonim ***** válasza:
84%
Most attól még, hogy nem tetszik miért ne érteném? Ha nem bírod a kritikát ne tegyél fel ilyen kérdéseket. Ja és képzeld az egyik "okoska" észre vette azt a kis rím szerű izét amit te annak nevezel, de így akkor is hülyén hangzik az egész vers, ezért mondtam, hogy hiányolom a rímeket. Elcsépelt és ahogy már más is írta tele van közhelyekkel.
2009. szept. 15. 16:03
 10/56 A kérdező kommentje:

akkor most béna vagyok vagy mi?:(

Ne már, egyébként ez csak egy gondolat akart lenni, és valahogy azért "formába" akartam hozni.

Beteszek akkor még1et csak olvassátok el kérlek!

2009. szept. 15. 16:13
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!