Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Te hogy alszol, hogy álmodsz?

Te hogy alszol, hogy álmodsz?

Figyelt kérdés

Néhány alvással, álmodással kapcsolatos kérdést tennék fel, csupán kíváncsiságból.

1. Hány órát alszol általában hétköznap és hétvégén, és mettől meddig? (vagy munkanapodon és szabadnapodon, a kettő nem mindig ugyanaz)

2. Jó alvó vagy, nyugodtan alszol, vagy sokszor felébredsz, forgolódsz?

3. Lefekvés után általában milyen gyorsan alszol el?

4. Álmodban tisztában vagy vele legtöbbször, hogy csak álom, vagy inkább valóságként éled meg?

5. Külső szemlélő vagy az álmaid túlnyomó többségében, vagy főszereplő?

6. Jó vagy rossz álmod van több?

7. Vannak/voltak visszatérő, esetleg folytatásos álmaid?

8. A legtöbb esetben ismerősökkel, családtagokkal álmodsz, vagy teljesen ismeretlen, talán nem is létező személyek a szereplők?

9. Milyen fajtájúak az álmaid, mennyire mozgalmasak legtöbbször? Pl. menekülés, üldözés, vagy nyugodt, csendes történések.

10. Inkább reális, vagy inkább szürreális álmaid vannak?

11. Elégedett vagy az alvási szokásaiddal, álmaiddal, vagy kialvatlan, szorongó típus vagy?

Ha van 1-2 érdekes, furcsa álmotok, azt is leírhatjátok :)

Előre is köszönöm a válaszokat. A kategória választása tudatos, nem hinném, hogy ez a téma az ezotériába való, nem megfejteni akarom/akarjuk ezeket, csak szimpla érdeklődés, hogy ki hogyan alszik/álmodik. Az ismerősök, családtagok körében teljesen eltérőek ezek a dolgok. Talán ide illene a leginkább, mert inkább egy sima beszélgetést szeretnék kezdeményezni, nem belekeverve az álomfejtést, sem a tudományos magyarázatokat.

2013. márc. 14. 20:08
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

A 3-as vagyok, azt elfelejtettem leírni, hogy este mindig csendben fekszek le aludni, se tv, se zene, viszont ha délután alszok pár órát akkor mindig csak zenére. Általában meditációs zenéket szoktam ilyenkor hallgatni. Valamiért délután csak így tudok elaludni rendesen.

És igen, valamiért teljesen olyan érzésem van, hogy én ezt a kérdést már láttam ebben a formában és válaszoltam rá, pedig nem. :) A legfurcsább, hogy olyan, mintha álmomban történt volna.

2013. márc. 15. 03:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!