Szerintetek mi a verbális (szóbeli) eröszak?
Figyelt kérdés
2013. márc. 2. 17:50
1/11 anonim válasza:
Amikor éppen szavakkal kergetik az őrületbe a másikat. Vannak kifejezetten szekánt emberek, akik mindenben és mindenkiben találnak hibát, semmi sem jó nekik, mindenért mást hibáztatnak. A verbális erőszak általában hosszú, kitartó folyamat, ami a kiszemelt áldozatot teljesen kikészítheti.
2/11 A kérdező kommentje:
:(
2013. márc. 2. 17:58
3/11 anonim válasza:
Pl. amikor valakit az iskolában dagadtnak, zsírosnak hívnak konzekvensen, minden viccnek, poénkodásnak ő a célpontja - de megütni senki sem üti meg.
4/11 A kérdező kommentje:
akkor nekem kijutott mind a kettöböl a suliban...
2013. márc. 2. 18:03
5/11 anonim válasza:
Ha valaki egy kérdésre segítő szándékkal megír egy olyan választ, amit ő helyesnek tart.
Jön a következő, és leordítja a fejét, hogy minek szól bele olyasmibe, amihez nem ért. És egyáltalán mit is keres abban a témában stb. stb.
Ha az első, aki a kevésbé pontos választ adta, ettől megijed, és valóban kilép a GYK oldalról, no akkor ez egy sikeres verbális erőszak volt!
Kérdés, hogy szabad-e az ilyen erőszaknak engedni, vagy tudatni kell az illetővel, hogy itt mindenkinek van joga egyrészt itt lenni, másrészt kérdezni és válaszolni. Ez esetben az erőszak-tevés nem jött össze.
6/11 anonim válasza:
javaslom, hogy keress rá a neten a kifejezésre, úgy, hogy az erőszak szót helyesen, hosszú ő-vel írod.
7/11 A kérdező kommentje:
tudom hogy mit jelent csak kiváncsi voltam hogy hányan tudják még.
2013. márc. 2. 20:09
8/11 anonim válasza:
Ne szavaztasd és ne pitiztesd a hozzászólókat. Ugyanis ez is verbális erőszak: manipuláció.
9/11 anonim válasza:
Szerintem az érzelmi zsarolás is ide tartozik. Mikor valamit nem szeretnél megtenni, de mégis megteszed, mert rávesznek. Nem akarod, mások még is ráderőszakolják az akaratukat.
10/11 anonim válasza:
5/9-es. Nem döntött ki az okoskodó válaszod annyira, hogy kilépjek a GYIK-ből, de még annyira sem, hogy figyelemre méltassalak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!