Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » MIÉRT VESZIK EGY KALAP ALÁ A...

MIÉRT VESZIK EGY KALAP ALÁ A KÉT RÉTEGET? Cigány paraszt!

Figyelt kérdés
Nem értem nagyon nem!az rendben van hogy van nagyon alja a cigányságban kik lopnak csalnak ölnek hazudnak verekednek élősködnek buták és egyéb rossz dolgokat tesznek DE vannak akik normálisak Pl:dolgoznak viselkednek okosak műveltek és alkalmazkodóak.Miért kell őket egy kalap alá venni? vegyük a parasztokat:ott is van néha elég mocskosak :ők is lopnak ölnek hazudnak nagyképűek és igénytelenek, De vannak akik dolgoznak normálisan viselkednek okosak műveltek. SOHA NEM FOGOM ELÍTÉLNI AZ ÖSSZES CIGÁNYT ÉS AZ ÖSSZES PARASZT EMBERT!NEM EGY KALAP ALÁ VESZEM ŐKET HANEM SZEMÉLYEKRE!mások miért nem tudják ezt megtenni?
2013. márc. 1. 13:42
1 2
 11/19 Andizsuzsi ***** válasza:

"nálunk Zalában általában parasztoknak hívják a magyarokat és cigányoknak a roma származású embereket!"

Nem tudom, te hol laksz, de vannak tippjeim. Nálunk Zalában parasztnak hívják azt, aki vagy földművelésből vagy állattenyésztésből él, cigánynak pedig a cigányt. És nagyon nem veszik egy kalap alá őket.

Nemááá! Köszönöm, valóban eltévedtem:)

2013. márc. 1. 14:21
 12/19 Andizsuzsi ***** válasza:
Egyébként nekem van szerencsém olyan helyen lakni, ahol a cigány kérdés nem kérdés, mert az itt élők -nyugodtan állíthatom, szinte mind- próbálnak tisztességesen boldogulni, gyerekeket rendesen iskoláztatni.
2013. márc. 1. 14:26
 13/19 A kérdező kommentje:
én nem akarok egyikük mellett sem kiállni csak nem értem miért veszik minden romát és ahogy nektek tetszik magyarokat egy kalap alá!
2013. márc. 1. 14:31
 14/19 Andizsuzsi ***** válasza:
Na most miután eljutottunk odáig, hogy tudjuk, hogy miről beszélünk, kik veszik egy kalap alá a cigányokat a magyarokkal? És az miért baj?
2013. márc. 1. 14:33
 15/19 anonim ***** válasza:
Kezdjük ott, hogy parasztok már nincsenek, mivel a paraszti életforma, a paraszti kultúra sincs sehol már. Az egykori parasztokból előbb mezőgazdasági szakmunkások, majd mezőgazdasági kényszervállalkozók lettek.
2013. márc. 1. 14:35
 16/19 anonim ***** válasza:
Hát azért teljesen más az amikor 5 darab kancigány jön szembe veled az utcán mint amikor magyar fiatalok jönnek 5-en. Cigányok beléd kötnek mert miért ne.
2013. márc. 1. 14:38
 17/19 zabmester ***** válasza:
Nagyjából azt olvastam ki a kérdésedből, hogy neked az a problémád, hogy az emberek általánosítanak. Hogy miért, hát az elég nagy téma, hosszasan lehetne erről vitázni (mondjuk nem velem, nekem sem kenyerem az általánosítás). Viszont ha belegondolsz, az a magyar (vagy ahogy te mondod: paraszt) ember, aki a cigányokat mind ilyennek vagy olyannak tartja, az ezzel egyidőben érdekes módon a magyarokat már személyekként képes nézni. És fordítva is, ha egy cigány azt mondja, hogy a magyarok mind ilyenek vagy olyanok, attól még a cigányokat nem fogja úgy tekinteni, hogy azok is mind egyformák, ott már ő is külön személyekről beszél. Pont ez az érdekes ebben a nagy általánosításban, hogy mindig csak a másikak azok, akiket az ember általánosít, nem az a csoport, ahova ő maga is tartozik.
2013. márc. 1. 15:22
 18/19 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező, teljesen igazad van! Nem kell egy kalap alá venni az összeset.

Én például már rengeteg ilyen típusú kérdésre válaszoltam, és mindenhol kiemelem, hogy vannak normális, jól nevelt cigányok is.

Ezzel csak annyi baj van, hogy rohadt kevés van belőlük, ami a cigányság max. 3%-a lehet, ezért a legtöbb magyar ember azt hiszi, hogy minden cigány rossz.

Én abszolút magyar vagyok, sőt! Jobbik párti, és nagyjából úgy is gondolkozok, mint a Jobbik. Vona Gábor (a párt elnöke) mondta, hogy a normális életet élő, dolgozó (vagy csak dolgozni akaró), jól nevelt cigányokat a testvéreként tiszteli! Ezt a saját két fülemmel hallottam!

Ők is csak azokat a cigányokat utálják, akik képesek az utcán beléd kötni egy cigiért, vagy néhány forintért. Ha nem adsz nekik, megvernek,... de ha megvéded magadat, akkor is Te jársz rosszul, mert gyakorlatilag jogos önvédelemért kapsz büntetést a sünöktől.

"NEM EGY KALAP ALÁ VESZEM ŐKET HANEM SZEMÉLYEKRE!mások miért nem tudják ezt megtenni?"

Hát ez IQ kérdése. Nem tudom, hogy Te milyen származású lehetsz, de legalább látod a lényeget a társadalmi rétegek között. Sajnos sokan nem. Ez van.

A parasztok mások. Azok régen voltak, most már inkább mezőgazdasági szakosoknak, traktorosoknak, vagy hasonlóknak nevezzük őket. Hát igen, minden féle emberből van jó, és rossz. Még magyarokból is.

2013. márc. 1. 18:04
 19/19 anonim ***** válasza:

Azért kedves cigány kérdező ne vedd egy kalap alá a cigányokat és a magyarok lecsúszott rétegeit, az általad parasztoknak nevezett magyarokat. Való igaz, hogy a "parasztok" nem állnak olyan magas kulturális szinten, mint ahol minden egyes magyarnak legalább állnia kéne, de a cigányok még mindig sokkal aljasabbak ezeknél az embereknél.

Amúgy igaz, hogy vannak cigányok, akik rendesen viselkednek, én is ismerek 4-5 ilyet, de semmire nem megyek a 4% rendes cigánnyal, ha a 96%-uk legszívesebben agyonverne és elvenné mindenem.

2013. márc. 2. 15:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!