Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Tudnátok segíteni, hogy ne...

Tudnátok segíteni, hogy ne maradjak "paraszt"?

Figyelt kérdés

Az a helyzet, hogy faluban nőttem fel és most a továbbtanulásom végett egy nagyobb városba költöztem. Az emberek körülöttem olyan szavakat használnak, amiket én még nem is hallottam, mint példa : empatikus stb.. és látszik rajtam, hogy nem tudom, hogy mit jelentenek ezért a hátam mögött leparasztoznak... Az lenne a kérésem, hogy írnátok pár "idegenebb" szót jelentéssel együtt, hogy meg tudjam tanulni, mert elég cikinek érzem megkérdezni beszélgetés közben,hogy ez meg az mit jelent.. (így is kinéznek sajna)

Előre is köszönöm, ha segítesz nekem :)

2013. febr. 27. 20:02
 1/9 anonim válasza:
96%

idegen szavak szótára :)

Én is falun laktam, nekem is voltak ilyen gondjaim.

Rengeteget olvastam, és szép lassan elhagytam a tájszólást, a "parasztos" szavakat.

Csak lazán! Menni fog :)

2013. febr. 27. 20:09
 2/9 anonim válasza:
100%

Próbáld meg az idegen szavak szótárát. Ott olvasgass.

Nem hiszem, hogy ez, ahogy a te szavaiddal éljek "parasztság". Én is falusi vagyok és anno felköltöztem Pestre, de mégis tudtam, hogy mi az az empatikus és még sorolhatnám.

Olvass sokat! És akkor sokat tanulhatsz is!

2013. febr. 27. 20:09
 3/9 anonim ***** válasza:
87%
Nem vagyok biztos, hogy veled van a hiba. Sőt, szerintem egy büszkén felvállalható dolog, ha valaki falun nő fel. Aki meg csúnyát mond rád a hátad mögött vagy hátad előtt, annak sem szabad hagyni, hogy felsőbbrendűnek higgye magát emiatt. Biztos neki is vannak hiányosságai. Csak állj ki magadért magabiztosan, és akkor látni fogják, hogy "ejj, ez aztán ember a talpán".
2013. febr. 27. 20:12
 4/9 Tom Benko ***** válasza:
83%

Igen. De jobb lenne, ha fognál egy idegen szavak szótárát, és abból is tájékozódnál.

Empatikus - Érzelmeket felfogó, megértő

Degradál - Lefokoz

Derivál - Származtat

Tolerancia - Türelem, elfogadás

Materialista - Az észlelhető és érzékelhető anyagot alapul vevő

Ateista - Az istenek létét el nem fogadó, esetleg tagadó

Integrál - Egyesít, összevon

Kvantitatív - Mennyiségi, mennyiséggel összefüggő

Kvalitatív - Minőségi, minőséggel összefüggő

Kvalitás - Különleges vagy kiemelkedő képesség, tulajdonság, minőség

Empirikus - Önhatalmúlag eldöntött, meghatározott

Hirtelen ennyi jutott eszembe.

2013. febr. 27. 20:15
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Olvass olvass és olvass, ezzel fejlődik a szókincsed :)

A barátnőm is vidéken nőtt fel, még sincsenek ilyen gondjai szóval szerintem te is hamar le fogod küzdeni ezt a problémát.

2013. febr. 27. 20:15
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is voltak ilyen gondjaim és tudom, hogy emiatt csak a tudatlan, rosszindulatú emberek nevetnek ki.
2013. febr. 27. 20:17
 7/9 anonim ***** válasza:
90%
Okos, törekvö fiu vagy. Ez jo! Ha most még igy beszélnek rolad, ne is törödj vele. Azt rosszul közelited, hogy irjunk neked olyan szavakat. Ugy sem tudjuk eltalálni, hogy legközelebb éppen melyik szo, kifejezés jön neked. Jegyezd meg a szot és a szotár, ill még inkább a Google a barátod. Azonkivül olvass sokat. Szépirodalom és napilapok is segitenek (de nem a Blikk és társai!)(MUNDUS VULT DECIPI, ERGO DECIPIATUR:-)))))
2013. febr. 27. 20:23
 8/9 anonim ***** válasza:

Nekem- habár nem vagyok falusi- a legfurcsább és legnehezebb, ellenben elég gyakran használt szó a releváns volt, aminek a jelentése a mai napig nehezen jut eszembe.

Releváns- odaillő, témába vágó

Irreleváns- oda nem illő :)

2013. febr. 27. 20:30
 9/9 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm a válaszokat és tippeket nagyon sokat segítettetek :)

neked is köszönöm 7-es válaszoló de lány vagyok ( viszont ez nem lényeg) :)

2013. febr. 27. 21:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!