Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Lassan 18 éves leszek és...

Lassan 18 éves leszek és apámék nem akarnak venni nekem kocsit, pedig megígérték. Mit tehetnék, hogy megkapjam?

Figyelt kérdés
Igazán megérdemelném már azt a kocsit.Én nagyon sokat segítek nekik házimunkában és kitűnő tanuló vagyok, így végzős évembe is és az érettségi is nagyon jól fog sikerülni.És régebben eléggé el voltam kényeztetve, mindenfélével, most már nem...

2013. febr. 26. 22:17
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
Te, én veszek neked egy Ferrarit, az 1:28as méretarány megfelel?
2013. febr. 26. 22:47
 22/29 anonim ***** válasza:
Meg fogják neked venni hidd el.Csak azt hiszem várnak ,és érettségi ajándék lesz belöle,igy jobban is fogod értékelni meg meglepetés is lesz.Én legalábbis igy csinálnám ha a lányom lennél.
2013. febr. 26. 22:48
 23/29 anonim ***** válasza:
csúnya, csúnya rossz szülők.. sém on tem. :D
2013. febr. 26. 22:50
 24/29 anonim válasza:

Hallod', ez borzalmas.

Én saját magamnak szeretnék autót venni (természetesen nem túl drágán), ha majd lesz jogsim. Tudod miért? Mert nem akarom ezzel is a szüleimet terhelni. Miért? Mert össze tudom gyűjteni rá a pénzt magam is, nekik meg a kötelező fizetnivalók is eléggé beleharapnak a havi pénzmennyiségbe.

Egy lassan "tizenkilencedikbe" lépő középiskolás

2013. febr. 26. 22:55
 25/29 anonim ***** válasza:

Kívánom hogy ez legyen az életbe a legnagyobb problémád.

Komolyan mondom neked szerintem fogalmad sincs hogy mi az hogy pénz. Az nem magától jövő dolog. A szüleid kidolgozzák a belüket hogy mindennap eltudjanak látni téged, meg saját magukat, fizetni a rezsit, az internetet. Meg egy autó oké hogy van olcsó is, de a fenntartása a benzin, a kötelező, a javítások, mind pénzbe kerülnek. És szerintem azért nem fogsz kapni mert még nem vagy hozzá elég érett, és azt akarják hogy dolgozz is kicsit, mert neked még fogalmad sincs arról hogy mi az hogy munka.

Meg ugye gondolom egyetemre készülsz ha ilyen jó tanuló vagy, hát az sincs ingyen, mert kevés az állai támogatásos hely, a többiért meg fizetni kell, és most kell eldöntened hogy mi a fontosabb az hogy tanulsz, vagy az egyetemi pénzedből kapsz autót, és aztán dolgozz valamit egyszál érettségivel több műszakban vagy 12 órában egy gyárban, vagy olyan helyen ahol nem szeretnél persze kevés pénzért dolgozd ki a beled.

Lehet ez kéne neked egy kisebb munka hogy belekóstolj az életbe és megtudd végre hogy milyen kemény munkával jön egy kevés kis pénz.

2013. febr. 26. 23:05
 26/29 anonim ***** válasza:

Téged sajnos - nagy jóindulattal bár, de - alaposan félreneveltek. Nem tudod a dolgok értékét, azt hiszed, neked valami "jár", mert éppen elértél egy életkort.

Nem kedvesem, senkinek nem jár semmi. Legfeljebb tesz érte, hogy legyen neki valami. Leginkább előállít annyi értéket, amennyit szeretne cserébe.

Ezt sürgősen tanuld meg (talán még lehetséges), különben boldogtalan életet élsz. A környezetedtől azt várod, hogy megkapd tőlük, amit megkívánsz, ők viszont másképp fogják gondolni. És ez neked nagyon rossz lesz.

2013. febr. 27. 07:39
 27/29 zabmester ***** válasza:

Bármilyen hihetetlen, de a szülőnek nem kötelessége kocsit venni a gyerekének. Én speciel a jogsimat is magamnak fizettem az ösztöndíjamból, mert a szüleim azt mondták, hogy ők is maguknak fizették, nem íratnak be vezetni, amíg középsulis vagyok, majd megoldom magamnak.

Mondjuk az is igaz, hogy a szüleindek nem kellett volna össze-vissza ígérgetni felelőtlenül, de szerintem jobban teszel, ha nem hisztizel.

2013. febr. 27. 09:27
 28/29 anonim ***** válasza:

Az élet nagy problémái...

Menj el szenet bányászni napi 10 órában, meglátod, egykettőre át fogod értékelni az élethez való hozzáállásodat...

2013. febr. 27. 11:37
 29/29 anonim ***** válasza:

Tudod mit tegyél! Legyél a magad ura! Senki nem fog segíteni az életben. Én 16 évesen az egész nyári szünetemet végigdolgoztam, abból vettem motort magamnak. Aztán kuporgattam a kis ösztöndíjamat és vettem nagyobbat. Most már dolgozok és magamnak fizetem a kocsi jogsit.

Rá kell jönni, hogy semmi sincs ingyen az életben. Így legalább jobban megbecsülnéd.

20f

2013. febr. 27. 14:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!