Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Ha a feleségem (válni készülün...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ha a feleségem (válni készülünk) vidékre akar költözni a gyerekkel, akkor van esélyem arra, hogy megkapjam?

Figyelt kérdés

5 éves gyerekről van szó. Az én lakásomban él születésétől fogva, itt vannak azok az emberek akik szeretik, körbeveszik, itt jár óvodába. Az anyja vidékre akar költözni vele, kiszakítani a megszokott környezetből, én pedig csak kéthetente látnám hétvégente.

Ilyen esetben van arra esélyem hogy nálam helyezzék el a fiam? És neki jusson a két hetenti láthatás?

2013. jan. 22. 11:39
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:
34%
Ha csak nincs nagyon nyomós ok arra, hogy az anya alkalmatlan a gyereknevelésre, akkor nála fogják elhelyezni. Az nem ellenérv, hogy elviszi az addigi környezetéből.
2013. jan. 22. 11:46
 2/28 anonim ***** válasza:
47%

Nincs. Ez nem ok hogy az anyjától elvegyék a gyereket. Ha az anyuka vidéken tudja biztosítani a gyerek jövőjét, akkor vidékre költözik.

Nem kötelezhető az anya arra, hogy maradjon a városban ahol esetleg nem tud sem albérletet fizetni sem munkát találni.

2013. jan. 22. 11:47
 3/28 A kérdező kommentje:

Én is attól félek, hogy a nagy hangzatos egyenlő jogok csak elméletileg vannak meg.

Azért jó lenne ellenpéldát is olvasni

2013. jan. 22. 11:48
 4/28 anonim ***** válasza:
65%
(re 1: elég szomorú, hogy az egy kisgyerek esetében nem elég ellenérv, hogy el akarja erővel szakítani az apjától)
2013. jan. 22. 11:48
 5/28 A kérdező kommentje:
Meg tudna itt is élni, lehetne ugyanannyit a gyerek mindkettőnkkel, ha az ő érdekeit nézné,csak a szülőknél kényelmesebb neki.
2013. jan. 22. 11:50
 6/28 anonim ***** válasza:
87%
Esély mindenre van, hivatkozz a megszokott környezetre, az ovira ez Anyáknál beválik akkor nálad is talán. Próbáld meg ha meg sem próbálod akkor biztos , hogy nem.Keres egy jó ügyvédet.
2013. jan. 22. 11:50
 7/28 A kérdező kommentje:
Megpróbálni megpróbálom természetesen. Csak érdekel hogyan működik ez gyakorlatban.
2013. jan. 22. 11:55
 8/28 anonim ***** válasza:
79%
Arra figyelj, hogy amíg nincs határozat közös a felügyelet így amit ő megtehet azt te is. Gondolok itt arra, hogy ha összepakol és lelép a gyerekkel a nagyszülőkhöz, akkor másnap menj a gyerekért mert neked is pont ugyan annyi jogod van hozzá. Viszont ha hagyod, hogy a tárgyalásig csak vele legyen akkor szinte esélytelen.
2013. jan. 22. 11:58
 9/28 anonim ***** válasza:
14%

Talán nem is azért menekül el az anyuka mert nem tud munkát vagy lakást szerezni. Pusztán csak tudja hogyha marad a közelben akkor nem lesz képes normális életet élni még válóper után is.

Legtöbbször a volt férj hiába váltak el, még jobban az asszony nyakán liheg vagy a féltékenykedése miatt még rosszabb lesz.

Ilyen esetben a bíróság ezt is mérlegeli. Sokszor ilyen kérdésnél a másik felet is meg kell hallgatni.

Nem mondom hogy kérdező te ilyen vagy, hisz nem ismerem a helyzetet. De van rá példa. Jó magam is maradhattam volna a fiúnkkal a városban hisz volt munka, lakás, de mégsem maradtunk hanem visszaköltöztem Pestre. Az ok a féltékeny férjem. Állandóan a nyakamban volt, mindig kritizált mindent, és akkor is a lakásomra jött (kikérve magának hogy nem engedem be) amikor nem volt láthatás. Sosem tiltottam a fiúnkat tőle, de minden nap iskola időben elvinni, és sokszor haza sem hozni, mondván a régi házban van.. ez nem így működik. Én ezért költöztem el, mert elegem lett belőle. ( Debrecenből költöztem Budapestre)

2013. jan. 22. 11:59
 10/28 A kérdező kommentje:
Együtt élünk. Még most döntöttünk a válásról. Mondtam neki, hogy maradhat, vagy mehet ahova akar, de a gyereket nem viszi el napokra, hetekre, míg nem mutat papírt. De még most itt dolgozik szóval annyira nem is akar lépni.
2013. jan. 22. 12:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!