Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha a feleségem (válni készülünk) vidékre akar költözni a gyerekkel, akkor van esélyem arra, hogy megkapjam?
5 éves gyerekről van szó. Az én lakásomban él születésétől fogva, itt vannak azok az emberek akik szeretik, körbeveszik, itt jár óvodába. Az anyja vidékre akar költözni vele, kiszakítani a megszokott környezetből, én pedig csak kéthetente látnám hétvégente.
Ilyen esetben van arra esélyem hogy nálam helyezzék el a fiam? És neki jusson a két hetenti láthatás?
Nincs. Ez nem ok hogy az anyjától elvegyék a gyereket. Ha az anyuka vidéken tudja biztosítani a gyerek jövőjét, akkor vidékre költözik.
Nem kötelezhető az anya arra, hogy maradjon a városban ahol esetleg nem tud sem albérletet fizetni sem munkát találni.
Én is attól félek, hogy a nagy hangzatos egyenlő jogok csak elméletileg vannak meg.
Azért jó lenne ellenpéldát is olvasni
Talán nem is azért menekül el az anyuka mert nem tud munkát vagy lakást szerezni. Pusztán csak tudja hogyha marad a közelben akkor nem lesz képes normális életet élni még válóper után is.
Legtöbbször a volt férj hiába váltak el, még jobban az asszony nyakán liheg vagy a féltékenykedése miatt még rosszabb lesz.
Ilyen esetben a bíróság ezt is mérlegeli. Sokszor ilyen kérdésnél a másik felet is meg kell hallgatni.
Nem mondom hogy kérdező te ilyen vagy, hisz nem ismerem a helyzetet. De van rá példa. Jó magam is maradhattam volna a fiúnkkal a városban hisz volt munka, lakás, de mégsem maradtunk hanem visszaköltöztem Pestre. Az ok a féltékeny férjem. Állandóan a nyakamban volt, mindig kritizált mindent, és akkor is a lakásomra jött (kikérve magának hogy nem engedem be) amikor nem volt láthatás. Sosem tiltottam a fiúnkat tőle, de minden nap iskola időben elvinni, és sokszor haza sem hozni, mondván a régi házban van.. ez nem így működik. Én ezért költöztem el, mert elegem lett belőle. ( Debrecenből költöztem Budapestre)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!