Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Válni akarok! Két közös gyermek van és félünk! Testi és lelki fenyegetés egyaránt! Válópert nem adtam még be. Hova forduljak ki tud segíteni? Addig is van e jogom akár a távol tartáshoz akár a láthatás megvonásához? Hogyan fogjak hozzá?
1., Rendőrség feljelentés (megfelelő indokkal - volt-e tetlegesség vagy csak fenyegetés, stb..). Értelme nincs, de LESZ NYOMA, ami nagyon fontos
2., Válópert beadni
3., Távoltartási végzést kérni
4., Ideiglenes gyermekelhelyezést kérni
5., Lakhelyetek szerinti családvédelmist felkeresni, elmondani neki mindent, ő segíteni fog.
Ha az ingatlan a te különvagyonod az jó, mert akkor kizárhatod a férjed. Más kérdés, hogy ő kérheti majd a felújítás anyagi vonzatának rá eső részét, de ettől még nem jöhet be hozzád.
A gyerekek hány évesek?
Onnantól, hogy beadtad a keresetet a válásra és bejelented, hogy külön éltek (kényszerkijelentés a lakcímetekről javallott) lehet kérni a gyerektartást is a férjtől.
A láthatásról nem tilthatod le, de kérheted a védőnő közbenjárásával, hogy egy semleges helyen (pl. a családvédelem által biztosított helyszínen) felügyelet alatt láthassa a gyerekeket.
Jól értem azután kattant be, hogy kijelentetted, hogy válni akarsz?
Nyilván akkor az elveszett családja az okozója minden problémájának.
Nem tudom pszichológus segíthet-e.
A többinek a menetét leírták a többiek, ez éppen ideiglenes megoldás, de nem orvosolja a férjed problémáját.
Akkor kellett volna kezelni ezt a problémát, de komolyan. Jó, mostmár késő bánat és nyilván mind a ketten hibásak vagytok.
Talán nyugodtan kellene erről beszélni,hátha sikerülne. Bár nem tudom ezek után mennyire megvalósítható ez.
Hogy kommunikáltok? email, telefon?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!