Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Bejelentettem, hogy elválok és viszem a gyerekeket, de az apa fizikailag nem engedi elvinni őket. Azzal fenyeget, ha nekem is ítélik őket akkor ellopja. Mit tehetek?
Szerintem nem normális, azért is akarok válni.Állandó lelki terrorban élek mellette, ennek később a gyerekek is megisszák a levét.
El tudom tartani őket egyedül is. Magamnak akarom mindkettőt.
Elveheti tőlem? Van joga fizikailag elvenni bírói ítélet előtt? Ha nekem ítélik őket mit tehetek, ha valóban ellopja őket?
Valóban ellophatja őket. Szerintem amit tehetsz, hogy szabályozott kapcsolattartást kérsz. Ha bemész a családsegítőbe és látják, hogy tényleg van ilyen probléma, tehát a párod tényleg ellopná a gyerekeket, ők is ajánlani fogják, így több az esélyed.
Ha az apa ellopja a gyereket kapcsolattartásról, nehéz visszaszerezni. Ismerek ügyet, ahol ez majdnem egy évbe telt, mivel csak végre hajtóval lehet visszahozatni.
Míg nem váltok el mindkettőtöknek ugyanolyan joga van a gyerekekhez.
Minél hamarabb kérned kell azt a bíróságtól hogy a válás lezajlásáig ideiglenesen is nálad legyenek a gyerekek elhelyezve.
Ha nálad vannak elhelyezve akár ideiglenesen akár már végleg és apa "ellopja" őket azonnal a rendőrséget kell hívni!!
Majd a bíróság eldönti, kinél jobb a gyerekeknek. Nem úgy van az, hogy te gondolsz egyet, és viszed őket, hogy képzeled ezt!?
Ő az apjuk, és pontosan ugyanannyi joga van a gyerekekkel lenni, mint neked!
De ezt mégis, hogy gondolod. Neked mitől lenne több jogod a gyerekhez mit az apának.
"Van joga fizikailag elvenni bírói ítélet előtt"
Ez a csúcs igen van mert ugyan annyira a gyereke mint neked.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!