Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha a feleségem (válni készülünk) vidékre akar költözni a gyerekkel, akkor van esélyem arra, hogy megkapjam?
5 éves gyerekről van szó. Az én lakásomban él születésétől fogva, itt vannak azok az emberek akik szeretik, körbeveszik, itt jár óvodába. Az anyja vidékre akar költözni vele, kiszakítani a megszokott környezetből, én pedig csak kéthetente látnám hétvégente.
Ilyen esetben van arra esélyem hogy nálam helyezzék el a fiam? És neki jusson a két hetenti láthatás?
Egyáltalán nem kell hozzá drogosnak vagy alkoholistának lennie az anyának, hogy az apának ítéljek ez egy gyakori kérdéses szokásos válasz.
Csak egy példa ahol az Apának ítélték mindkét gyereket.
"Azért minden hétvégén a gyerektartás mellett Szombathely-Győr távot megtenni nem olcsó, az kb. a 100km. És oda vissza azért az 4. óra."
Igen, vagyis ez Kérdezőnek nem kényelmes. Mert az tök rendben lenne, hogy az anya utazzon hetente, kéthetente 100km-t. Ezt hogy logikáztad ki? :) Ne bújtogasd már szerencsétlent, meg kell beszélniük, nem pedig egymás ellen harcolni. Az aztán marha jót tenne a gyereknek. Akinek elvileg az érdekeit nézitek. Röhögnöm kell. Itt még senki sem írt olyat, ami a gyerek érdekeit szolgálná. Csak anya és apa pártiak írnak.
Most döntöttünk a válásról, de ő kijelentette, hogy az anyjáékhoz költözik a gyerekünkkel. Szerintem ilyen nincs a világon, hogy egy ember úgy dönt fogja és elviszi a gyereket. Igen rángathatnám hetente is a gyereket ilyen távolságon, de ha az anyja hazamegy este hétköznaponként biztos nem fogja minden pénteken "ideadni" vasárnapig.
Nem fenyegettem azzal, hogy a gyereket nem viszi. Én sem megyek el Kínába a fiammal csak úgy mert gondolok egyet az ő beleegyezése nélkül. Én próbálok normálisan viselkedni, azt hittem egyszerű menet lesz a válásunk, békésen különköltözünk.
Egyébként nagyon szívesen vennék én mindenkinek lakást ha lenne miből...
Mert mi szolgálja a gyerek érdekeit szerinted? Ha elköltöznek?
Nyilván a legjobb megoldás egy család biztosítása lenne, nos erre nem vagyunk képesek, sajnos felsültünk. Ennek ellenére még lehetne anyja is és apja is. Nyilván a két hetetenti láthatás nem a választható jobb, akár az anyánál vagy, akár nálam. De ha a feleségem nem hajlandó köztes megoldásra, én sem engedek. Lehet önzőség. Viszont ezzel a gyereknek nem ártok, az egyik szülőjét így is, úgy is ritkábban fogja látni. Miért én legyek az, amikor nem is én akarok elköltözni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!