Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Ha a feleségem (válni készülün...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ha a feleségem (válni készülünk) vidékre akar költözni a gyerekkel, akkor van esélyem arra, hogy megkapjam?

Figyelt kérdés

5 éves gyerekről van szó. Az én lakásomban él születésétől fogva, itt vannak azok az emberek akik szeretik, körbeveszik, itt jár óvodába. Az anyja vidékre akar költözni vele, kiszakítani a megszokott környezetből, én pedig csak kéthetente látnám hétvégente.

Ilyen esetben van arra esélyem hogy nálam helyezzék el a fiam? És neki jusson a két hetenti láthatás?

2013. jan. 22. 11:39
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
48%

Van esélyed. Pontosan azért mert egy valódi anya ezt pontosan mérlegelné-és inkább a lakhely szerint közelebb építené fel az életét, de nem a maga számára kényelmesebb életet választaná-gondolok itt a vidékre költözéssel és a gyereket az apjától elszakítva, és abból a közösségből kiszakítva ahol jelenleg él..

Fuss neki, szerintem van esélyed.Látogassa az "anyuka" 2 hetente a gyereket, ha erre képes.

2013. jan. 22. 12:04
 12/28 A kérdező kommentje:

9

Én nem akarom visszakapni őt, de a gyerekemet nem akarom elveszíteni. Írhat bárki bármit, ha kéthetente látom az nem apaság, és a gyereknek sem jó, ha elveszíti az apját. Nem vagyok elmebeteg, szeretem, ugyanolyan szülője vagyok mint az anyja. Annyi jó példa van már arra, hogy közösen nevelik a gyereket, akár hetente váltogatva, akárhogy, meg lehetne oldani. Csak nem 100 km-es távolságból.

2013. jan. 22. 12:06
 13/28 anonim ***** válasza:
46%
Azt azért tudnod kell, hogy ha ö beadja a válókeresetet és kéri az IDEIGLENES gyerekelehelyezést nála, akkor attól kezdve amig nincs végleges döntés, viheti a gyereket, ahová karja (az országon belül), te nem szólhatsz semmit ellene.
2013. jan. 22. 12:06
 14/28 anonim ***** válasza:
96%
Akkor ad be te kérdező és kérd te az ideiglenes gyerekelhelyezést hivatkozva a megszokott környezetre.
2013. jan. 22. 12:10
 15/28 A kérdező kommentje:
És ha én kérem hamarabb, akkor megkapom? Azért volt értelmetlen ilyenben gondolkodni, mert megbeszéltük, hogy addig itt maradnak (illetve még dolgozik is). Ha beadom a háta mögött az ideiglenes elhelyezést, akkor valószínű hogy megkapom én? Illetve ha igen, akkor az a későbbiekben kedvez nekem a végleges döntésnél? Bár jobb lenne ha maradna, és együtt nevelnénk. Nem akarom megmondani neki mit tegyen, tudom, hogy nincs jogom hozzá, de együtt vállaltuk a gyereket, akkor csak alkalmazkodni kellene. Legalábbis én így gondoltam.
2013. jan. 22. 12:11
 16/28 anonim ***** válasza:
85%
És miért csak két hetente láthatnád? Akár minden hétvégén elviheted magadhoz a gyereket, ha megegyeztek ebben. Vagy ez neked lenne kényelmetlen?
2013. jan. 22. 12:31
 17/28 anonim ***** válasza:
92%
Most dőlt el, hogy el fogtok válni, konkrétumok még a fasorban sincsenek, de te már B terven dolgozol. Beszéljétek meg inkább, hogy mindenkinek jó legyen.
2013. jan. 22. 12:34
 18/28 anonim ***** válasza:
38%

Magyarországon még mindig anyapárti a bíróság bár egyre többször előfordul hogy az apának ítélik a gyermeket. De ehhez nyomos okok kellenek

PL: Ha az anya alkoholista, ön vagy közveszélyes, drogos, qrva, elhanyagolja a gyermeket, büntetőperi eljárás indul ellen, börtönviselt.

Ha egyik ok sem áll fent akkor mindegy hogy ki adja be a válópert. Akkor csak annyi hogy aki előbb beadja az lesz a felperes. A gyermeket főleg ha kicsike még igyekszenek nem elvenni az anyától.

De teljesen mindegy milyen választ kapsz, ettől kérdező nem leszel okosabb.

Volt rá példa hogy az anya jó messzire ment a gyermekével mert az apával gondok voltak (lásd az egyik válaszadó esete is, bár én is tudnék ilyen esetekről milliót mesélni) Volt rá példa hogy a házaspárok bár elváltak továbbra is egy fedél alatt éltek. Volt rá példa ahol az apuka volt a gyerekkel és az anyuka látogatta.

Az igazság az hogy 2 normális ember aki a gyermeke érdekeit veszi figyelembe az leül egymással és megbeszélik a jövőt. Ha normálisak, és nem egymás torkának ugranak akkor megtalálják a lehető legjobb megoldást mindenki számára, főleg a gyermek számára.

Talán kezdhetnéd ezzel kedves kérdező, és nem azzal hogy

"Te mehetsz de a gyereket nem viszed" szöveggel.. Munkám során nagyon sokszor hallottam anyákat panaszkodni hogy ezt a mondatot vágták a fejükhöz.. Kár.. (a gyámügynél dolgozom így van történetem bőven)

40/N

2013. jan. 22. 12:37
 19/28 anonim ***** válasza:
43%

"És miért csak két hetente láthatnád? Akár minden hétvégén elviheted magadhoz a gyereket, ha megegyeztek ebben. Vagy ez neked lenne kényelmetlen?"

Azért minden hétvégén a gyerektartás mellett Szombathely-Győr távot megtenni nem olcsó, az kb. a 100km. És oda vissza azért az 4. óra.

Keres egy ügyvédet,minél előbb. Igen ad be a papírt a háta mögött és kérd az ideiglenes felügyeleti jogot. Ne várj mert lehet ő már rég be is adta. Akinek ilyen eszébe jut az meg is fogja lépni.

2013. jan. 22. 12:42
 20/28 anonim ***** válasza:
32%
Itt a normális megoldás az lenne, ha a lakást átengednéd nekik, és te vennél magadnak pár házzal odébb egy másikat, akkor nem költöznének vidékre valószínűleg és te gyakrabban láthatnád a gyereked. 99%, hogy bíróság az anyának fogja ítélni a gyereket, ha az anyuka nem börtönviselt, vagy alkoholista.
2013. jan. 22. 12:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!