Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Ha Palesztina jelentése...

Ha Palesztina jelentése Izrael országa, aminek őslakosai a szkíták, akkor a zsidóknak mi keresnivalójuk van ott?

Figyelt kérdés
A zsidók sem az ókori Izrael, sem pedig a mai Izraelnek nem őslakói, jogos tulajdonosai, csak ők azt gondolják. Provokálják a Pelesztinokat, elvették a földjüet, élősködnek rajtuk, pedig az a vidék a Palesztinokat illeti meg.
2013. febr. 23. 23:38
1 2 3 4 5 6
 11/56 anonim ***** válasza:
100%

Ne már! Mi közük ilyen alapon a szlovákoknak, románoknak az ősi magyar földekhez?

Isten ígéretet tett Ábrahámnak, hogy népe fogja bírni Kánaán földjét.

Jeruzsálembe az utolsó napig nem lesz béke. Isten két és fél ezer éve meg mondta.

Dániel 9

26. A hatvankét hét mulva pedig kiirtatik a

Messiás és senkije sem lesz. És a várost és a

szenthelyet elpusztítja a következő fejedelem

népe; és vége lesz mintegy vízözön által, és

végig tart a háború, elhatároztatott a pusztulás.

Kedves Tanú! Isten bizony össze hívja Jákob fiait. Persze ez nem tetszik nektek, mert a 144000 tanút nem tudjatok beleilleszteni, csak ha elveszitek a Jelenések könyvéből ezt a részt. Jel. 7,5-8

2013. febr. 24. 05:02
 12/56 anonim ***** válasza:
9%
Amúgy Palesztina jelentése tudtommal idegenek uralkodója.
2013. febr. 24. 05:13
 13/56 anonim ***** válasza:
55%

Elozonek

Fogalmam sincs, hogy honnan vetted ezt a bloffot.

I.e 2000 kornyeken a mai Izrael deli es tengerparti savjan elt egy nep, a "plistim". Errol a neprol nagyon keveset tud a tudomany, kb csak annyit, hogy gorog eredetu nep volt, a Napistent imadtak, hogy harom varosallamocskajuk volt, es hogy a zsido honfoglalas idejen a vaskorszakot eltek. Davod kiraly idejeben sokat harcoltak a zsidokkal, majd beolvadtak a teruletet meghodito zsido nepbe.

Amikor joval kesebb (ezer es valamennyi ev utan) a zsidok leforditottak a Szentirast latinra, a nep nevet latinosan irtak plistim -> plisztin -> palesztin.

A szo tehat a zsidosagba tobb mint 3000 evvel ezelott beolvadt nep nevebol szarmazik. Valamint ezt a szot az 1960-as evekben - szovjet politologusok tanacsara - Arafat felhasznalta a teruleten elo arabok megjelolesere.

2013. febr. 24. 07:34
 14/56 hollófernyiges ***** válasza:
89%

Jaj.

[link]

A görög még csak-csak, de hogy a szkíták hogy jönnek ide, azt végképp nem fogom.

2013. febr. 24. 08:18
 15/56 anonim ***** válasza:
49%

Engem nem zavar, hogy a zsidók ott vannak, hiszen pár 1000 éve ők is ott éltek. Meg persze éltek ott előttük más törzsek is, de a mai palesztinok már nem azok.

Inkább az zavar, hogy erőszakkal, mesterségesen létrehoztak egy zsidó államot ezen az amúgy is mindig problémás helyen, aztán most fennakadt szemekkel csodálkoznak, hogy hát ez az araboknak nem tetszik.. De ez már a politika témaköre.

2013. febr. 24. 09:02
 16/56 anonim ***** válasza:
0%

Kedves 7-es válaszoló.

Valaki utánam idézte Dániel próféciáját,

De Jézus nem Zsidó volt , hanem a zsidó nemzetbe született.

Mert első sorban vissza akarta a nemzetet az eredeti imádatra terelni.

Mivel nem hagyták magukat, ezért azt mondta, hogy a nemzetek közül előbb termik azokat a gyümölcsöket amiket Jehova akar mint Ők, Befejezte velük, nem értem miért nem veszed figyelembe amit Isten mond.

Más részt az Isten nem nacionalista minden nemzetből kedves azokhoz akik szeretik Őt és teszik amit kér.

Az utolsó napokban pedig a prófécia ami Isten szájából származik fog beteljesülni, nem az amit az emberek akarnak.

Leíratta mi lesz, s nem tudnak ágálni ellene, csak a fogukat vicsorítják, Istent meg nem tudják elpusztítani.

Egyetlen háború lesz ami nagy szabású, és ez Armageddon, vagy is Isten háborúja a nemzetekkel.

Jehova nevének igazolódnia kell és mindenkinek meg kell tudnia, hogy Ő az Isten.

(Ezékiel 36:23) 23 »Meg fogom szentelni nagy nevemet, amely meg lett szentségtelenítve a nemzetek között, amelyet ti megszentségtelenítettetek közöttük; és megtudják a nemzetek, hogy én vagyok Jehova — ez a legfőbb Úr, Jehova kijelentése —, amikor megszenteltetem közöttetek a szemük láttára.

(Zsoltárok 9:20) 20 Töltsd el őket félelemmel, ó, Jehova, Hadd tudják meg a nemzetek, hogy ők csupán halandó emberek.. . .

(Ezékiel 6:7) 7 Elhull köztetek a halálra sebzett, és megtudjátok, hogy én vagyok Jehova.

Ezek Isten szavai nem embereké amit ellehet törölni. legfeljebb nem fog tetszeni, de az Ő akarata érvényesül nem mienk.

2013. febr. 24. 09:05
 17/56 anonim ***** válasza:
93%

Jézus nem zsidó volt? Akkor mégis mi? Az anyja zsidó volt, nem? Szerinted ha most megkérdeznénk tőle, hogy zsidó-e, azt mondaná, hogy nem?

Másrészt azt soha nem mondta Isten, hogy most aztán végérvényesen végeztem a zsidókkal, többet nem is foglalkozom velük, csak a többiekkel. Ellenben rengetegszer le van írva, hogy a szövetség közte és a zsidók között örök időkre szól. A minden népbe, minden emberbe a zsidó nép és a zsidó emberek is beletartoznak, egyébként is. De ezen felül a zsidóknak kitüntetett szerepe van. Nem kivételez velük, de eltéphetetlen szálakkal kötődik hozzájuk mindörökre. Olvasd el a próféciákat, a zsidókat vissza fogja fogadni a kebelére.

2013. febr. 24. 10:26
 18/56 anonim ***** válasza:
3%

Nem kedves előttem szóló.

Jehova nem fogadja vissza a Zsidó nemzetet.

Már csak azért sem, mert soha nem fogják Jézust mint a szövetség követét elfogadni.

akkor nem kezdett volna bele a nemzetek közül népet szerezni a nevének.

Jézus új szövetséget kötött, és a régit ezzel érvénytelenné tette,

De ezt már akkor is kijelentette amikor még ők voltak a népe.

(Jeremiás 31:31-33) 31 „Íme! Jönnek napok — ez Jehova kijelentése —, és új szövetséget kötök Izrael házával és Júda házával. 32 Nem olyan szövetséget, amilyet ősatyáikkal kötöttem azon a napon, amikor kézen fogtam őket, hogy kihozzam őket Egyiptom földjéről. »Azt a szövetségemet ők megszegték, noha én férjuruk voltam nekik« — ez Jehova kijelentése.”

33 „Mert ez az a szövetség, amelyet Izrael házával kötök ama napok múltán: törvényemet bensőjükbe helyezem, és a szívükbe írom. Én Istenükké leszek, ők pedig népemmé lesznek” — ez Jehova kijelentése.

34 „Nem tanítja többé ki-ki a társát és ki-ki a testvérét, így szólva: »Ismerjétek meg Jehovát!«, mert mindnyájan ismerni fognak engem, a legkisebbtől a legnagyobbig — ez Jehova kijelentése. . . .

S Pál is megerőstette

(Héberek 8:7-9) 7 Mert ha az az első szövetség hibátlan lett volna, nem kerestek volna helyet egy másodiknak; 8 mert bizony kifogást emel a nép ellen, amikor így szól: „»Íme! Jönnek napok — ezt mondja Jehova —, és új szövetséget fogok kötni Izrael házával és Júda házával; 9 nem a szerint a szövetség szerint, amelyet ősatyáikkal kötöttem azon a napon, amelyen kézen fogtam őket, hogy kihozzam őket Egyiptom földjéről, mert nem maradtak meg szövetségemben, úgyhogy nem törődtem tovább velük« — ezt mondja Jehova.”

(Héberek 8:13) 13 Azzal, hogy „új szövetségről” szól, elavulttá tette a korábbit. Ami pedig elavul és elöregszik, közel van az elmúláshoz.

Ezek a versek Isten szájából származnak.

Nem valótlanságigazság.

2013. febr. 24. 10:58
 19/56 anonim ***** válasza:
50%

Titusz Pullo válasza majdnem tökéletes.

Helyesbítésként megemlítem, hogy a zsidó nép leverése Vespasianus Császár idején történt.

Illetve a lázadás kitörése Néro császársága alatt volt, aki az öreg harcost, Vespasianust küldte oda, aki előtte Britanniában volt légioparancsnok.

Mindez rendkívül rossz időszakban történt, amikor a rómaiak egy nagy nemzet ellen vonultak fel, a parthusok ellen, akiket nem is sikerült legyőzni, mert a hátországban történt felkelés leverésére erőket kellett onnan elvonni. Ezért az addig mindig győztes Corbuló hadvezért ki is végezték és a parthusok nagy ellenlábasai maradtak Rómának.

A meggyilkolt Néro után, némi huzakodás következtében Vespasianust kiáltották ki a légiók császárrá és a Júdeai lázadást a fia, Titus verte le, aki követte őt a trónon később.

A zsidók között nagy vérengzést tettek, mert sehogy sem sikerült pacifikálni a területet. A már elfoglalt részeken is minduntalan kitört a lázadás, a zsidók hősiesen harcoltak, a végsőkig. Ekkor már a zsidók között szép számmal voltak keresztények, illetve őskeresztények, mert az igazi keresztény eszmevilág csak később forrt ki teljesen.

Mindezért a rómaiak eltörölték Judeát és a zsidóknak tilos volt oda belépni, már természetesen annak, aki életben maradt.

A kérdéshez meg valóban, a magyarok honfoglalása sem érvényes szerinted?

Izrael Létrejöttét pedig az angol hatóságok tették lehetővé, akik ekkor uralták azt a területet. Nagy nyomás volt a népek részéről, akik nem akarták befogadni azt a hatalmas mennyiségű zsidó származású és vallású szerencsétlent, akik túlélték a holokausztot és érthetően nem óhajtottak eredeti hazájukba visszatérni, akik (mi is) lehetővé tették a fasisztáknak, hogy elhurcolják őket, bevezették a zsidótörvényeket, alacsonyabb státuszba kényszerítve a zsidókat.

Természetesen az ott élő araboknak nem tetszett mindez, de őket nem kérdezte senki, rajtuk kívül mindenki jól járt.

Ha nem vagy arab, vagy palesztin, akkor neked sem érdeked megbolygatni a világ rendjét és mindenki beláthatja, a zsidóknak is jár egy ország, ami logikusan az ősi helyen épülhetett fel, amelyet a zsidók is elfoglaltak valamikor, még Egyiptomból jövet, a fáraók korában.

2013. febr. 24. 12:08
 20/56 anonim ***** válasza:

Kis pontositas az elozohoz:

Izrael letrejottet nem az angolok, oroszok, ameriak... stb tettek lehetove, hanem a zsido nep.

Eloszor is a teruleten meg a Torok Porta idejen is (1914-ig) a zsidok voltak a legnagyobb letszamu kozosseg. Nem abszolut ertelemben, hanem ugy hogy mind a muzulmanok mind a keresztenyek kevesebben voltak mint a zsidok, de EGYUTT a muzulmanok + keresztenyek valoban tobbsegben voltak. Ez meglehetosen konnyen bizonyithato, mert a torokok mindenutt - nem csak a Palesztin Vijaletben - vezettek telekkonyveket, amelyek a tulajdonos vallasat is tartalmazzak. Ezek meg is vannak, es Torokorszag Izraelnek ajandekozta azok hitelesitett kopiait (amikor meg joban voltak)

Masodszor, az 1800-as evek kozepetol megerosodott az Europaban elo zsidok hazaterese. A tortenelem folyaman mindig voltak hazateresek, de a cionista mozgalom letrejottevel ez megerosodott, hisz a cionizmus lenyege eppen az, hogy a zsido nep allitsa ujra helyre az allimasagat osi foldjen. Igy aztan valoban osszetuzesekre kerult sor a zsidok es a TOROK PORTA kozott. Az arabokat ez egyaltalan nem erdekelte, hisz eszukbe sem jutott Palesztinat a hazajuknak tekinteni. Az I.VH utan - mikor a terulet angol mandatum lett - jelentosen felerosodtek a fegyveres harcok - az angolokkal. Kesobb az arabokkal is, de veluk nem politikai okokbol, hanem mert gazdasagi erdelbol tortek be a zsido falvakba (magyarul: lopni, rabolni).

Az angolok elleni fuggetlensegi harc egyebkent rengeteg zsido hazafi verebe kerult, az akkoi es a jeruzsalemi bortonok kivegzo szobai ma emlekhelyek, nyitottak a latogatok elott.

Az angolok pedig a SAJAT erdekeiket vedtek, es mivel az arabok vannak tobben a vilagon, es az olaj is az o kezukben van - hat eppen a zsidok ELLEN tevekenykedtek, es nem mellettuk.

Mindenesetre a zsidok azok, akik egyreszt kihasznaltak a II. VH utani vilagpolitikai helyzetet, masreszt nehez es veres kuzdelmekben kiharcoltak allamuk ujrakikialtasat.

2013. febr. 24. 12:38
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!