Sokan miért csak olyan dolgokat tudnak tényként kezelni amit tudományosan alátámasztottak?
"Mert AZ tény, amit nem bizonyítottak be, az nem."
Ezzel az a baj, hogy a tudomány fejlődésével rengeteg, korábban tényként kezelt (sőt: "bebizonyított") állítást kell felülvizsgálni. De ez természetes folyamat, nincs ezzel gond, csak a helyén kellene kezelni a dolgot.
"Mellesleg, én azt nem értem, hogy sokan miért kezelnek nem bebizonyított dolgokat tényként."
Attól függ, mit veszünk bizonyítéknak. Ha egy jelenségről egymástól függetlenül, a világ minden táján beszámolnak emberek, kizárható a hoax, divat vagy átverés lehetősége (pl. egyszerűen hiányzik az érdek), akkor az nekem bőven ér annyit, mint egy vagy több laboratóriumban kapott eredmény. Csak nézőpont kérdése. Ráadásul bizonyos jelenségeket - természetüknél fogva - soha nem lehet tudományos módszerekkel bizonyítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!