Az egyetemisták mit szeretnek az iskolájukon?
Általában szeretik, én utálom az enyémet, mert elviselhetetlenül unalmas minden nap, a tanárok borzalmasak - három kivételével.
A bulikat szeretik?
Remélem ezt a kérdést már nem törlik, mert az előzőt törölték rossz kategória miatt :/
Nálunk még csak nem is jó szakemberek. Sikerült a kar töltelékszakját választanom, itt alig van, aki komolyan veszi.
De az alapozó tárgyakat rettentő unalmasan adják le, a legtöbb nem tud magyarázni se.
Szenvedés az egész.
Környezetmérnöki szakon vagyok nem a legjobb suliban.
És akit maga a szak érdekelne, az is unja az órákat, de valamit szeret a suliban, csak nem tudom, mit.
Jó, a közösséget, de az nem a suli, azok a hallgatók.
Vannak sokan, akik nem érzik hivatásuknak, amit tanulnak, csak akarnak tanulni, diplomát szeretnének. Nem feltétlen "sznobságból", hanem mert szorgalmasnak, kitartónak vagy csak szimplán okosnak érzik magukat. Nem szeretnének fizikai munkások lenni, mert nincs kézügyességük, nem bírják a monotóniát, nem elég precízek ilyesmiben stb.
Szóval az ilyenek is szeretni szokták az ISKOLÁJUKAT.
De mit?
A közösséget és a bulikat szeretik, csak így fogalmazzák meg?
Az alapozó tárgyak általában nem olyan érdekesek, később majd tanulsz olyat, ami jobban fog érdekelni.
Én amúgy szeretem az iskolámat, jó tanáraim vannak (többségében), sok program van (nem csak az esti bulikra gondolok, rengeteg egyéb dolog is van), jók a szolgáltatások, sok minden elérhető, sok a kedvezmény, például decemberben voltam 2000 forintért egy napot Bécsben, ezt is csak itt hirdették meg, az egyetem hallgatóinak, aztán mivel nem telt be a busz, még azt is ki tudtam könyörögni, hogy vihessek magammal valakit, aki nem is oda jár. Szóval az ilyeneket nagyon bírom. Ja, meg pl. autósiskolába is így jártam, azt is az egyetem szervezte, az elméleti oktatás negyedannyiba került, mint amennyit rendesen kérnének érte, mert így volt megbeszélve. Most meg full ingyen járok nyelvtanfolyamra, persze itt nem volt válogatás, egy nyelvet meghirdettek, hogy akit érdekel, az mehet, nem kell fizetni. Engem érdekelt, volt még hely, így tudok menni. Na, az ilyen lehetőségeket nagyon szeretem itt az egyetemen, és még számtalan ilyen van.
Ja hát nálunk csak állásbörze van, abból is kimaradt a mi szakunk. :/ Jellemző.
Amúgy amiket a tanárok előrevetítenek, azok alapján... Addig jó, amíg nincs szakmai dologról szó, csak alapozóról.
Amúgy unalmasan tartják az órákat, sok összefügéstelenül beszél, nem tud magyarázni.
A mi leendő szakmánkat semminek tekintik, nem veszik komolyan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!