"Terjed a deviancia-kultusz - házasodhatnak a melegek már Franciaországban is" címmel valami riport-sorozatot hirdetnek a HírTV-n"?
Hallottátok ezt? Valami műsort hirdetnek, amelyben kivesézik a helyzetet, hogy na mik vannak, a deviancia megint felülkerekedik a "normális" emberek akaratán :)
Most mondanám, hogy jót nevetek rajta, csak hát valójában igen szomorú, hogy ez így 2013-ban megtörténhet. de mit is várok, amikor az egyik egyetem pszichológia szakán meg azzal a címmel hirdetnek előadást, hogy "Szexuális zavarok - középpontban a homoszexualitás", na puff.
Most tényleg itt tartanánk? Nem akarom elhinni ....
figy, engem se érdekel, na csak ha egyszer tudományosan nem minősül szexuális zavarnak (ugye kifejezetten eltörölték még valamikor 1980 körül a pszichiátriai betegségek közül), akkor hogy létezhet, hogy aztán nálunk mégis akként kezelik?
Hát ez most igazából olyan, hogy egy nem létező betegséget akarunk kezelni? Sztem ez is csak nálunk fordulhat elő ... Vagy mégis mit vesznek alapul? Hivatalosan ilyen diagnosis nincs! Akkor? Vagy lehet, hogy a Bilblia lépett a tudomány helyébe ebben a kérdésben? Tényleg nem érzem na. Mindenesetre meséltem ezt külföldinek, és el se akarta hinni, hogy ilyen létezhet valahol.
NEM pszichikai betegség, hanem genetikai oka van. Ezt nem lehet kezelni.
Toleránsnak kellene lenni velük is.
"tudományosan nem minősül szexuális zavarnak"
Nem minősül betegségnek! Viszont nagyon sok lelki betegséggel összefügg (szorongás, frusztráció, depresszió, önképzavar, beilleszkedési problémák), szóval igenis foglalkozni kell vele egyetemi, orvosi szinten is.
"NEM pszichikai betegség, hanem genetikai oka van."
Nem igaz. Esetleg genetikai hajlam létezhet, de nem öröklődő tulajdonság.
"deviancia megint felülkerekedik a "normális" emberek akaratán"
Ez valóban erős megfogalmazás. Valójában semmi köze sem a melegekhez, sem a franciákhoz. Az a lényeg, hogy az emberekben lévő ellenérzést gyűlöletté, haraggá erősítse, és így váltson ki szimpátiát maga felé. (Mármint a kormány.) Ugyanez megy a zsidókkal, kommunistákkal, Trianonnal, stb. A melegek csak bekerültek a képbe, de igazából nem róluk van szó.
ja hát ja, kedves húzás ... naná hírtv .. ki más?
egyébként nem csak magyarországon, hanem nemzetközileg nem minősül betegségnek és pszichés zavarnak, egyszerűen se BNO se DSM-IV kódja, semmi, kivették.
azokat amiket említettél, az oké, na de sztem azok vígsan lehetnek sok minden mástól is, nem pont a melegséggel van összekötve.
Amit pedig még nem értek:
miért szexuális zavarként állítják be, ha már zavar? hát könyörgök, és az emcionális része hol van? elvégre nem szexelésről van itt szó, hanem a melegek nyilván érzelmileg is éreznek vmit egy fiú iránt, szal ezt se értem :(
Ott tartunk, hogy meg kell különböztetni a biológiai szexuális zavart a társadalmi szexuális zavartól. Ha a szélsőségek annyira felerősödnek, hogy kihívó tv-műsorok szerveződhetnek köré, akkor nem lehet orvosi kérdéssé minősíteni, mert visszaélnek vele, és nincs mód ezt megakadályozni.
Az a deviancia, amely ilyen műsort normálisnak tart, azt is normálisnak tartaná, ha biológiai alapon alá-fölérendeltségi viszony létesülne az emberi fajnál. Sőt, az előbbit kiiktatandónak tartaná puszta optimalizálás okán. Ez pedig már nem deviancia, hanem társadalmat veszélyeztető orvosi eset.
Szerencsére a biológia nem tartja normális esetnek az egyneműek vonzódását, mert ha így lenne, lassan kihalna az az emberiség, amely még nem érett arra, hogy ezt a problémát kezelje.
"Szerencsére a biológia nem tartja normális esetnek az egyneműek vonzódását, mert ha így lenne, lassan kihalna az az emberiség"
a biológia egy tudományág. lényegtelen, minek tartja a biológia az egyneműek vonzódását, az emberiség annak nincs tudatádban, ezért nem halna ki. egyébként a biológia sem tartja abnormálisnak, mert a természetben magától előfordul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!