Miért cikibb az, ha valaki humán tárgyakból (irodalom, történelem) "buta", mint az, ha reálból (matek, fizika)?
Egy ismerősömmel összevesztem és ő tette fel ezt a kérdést, szerinte nem ciki,hogy nem tud bizonyos alapvető dolgokat, sosem hallott még nagyon híres (!!) történelmi személyekről én pedig azt mondtam neki,hogy ez ciki. Ő pedig úgy gondolja, hogy semmivel sem cikibb, mint az, ha valaki nem tud bizonyos képleteket. Szerintetek?
Miért tartozik jobban az alapműveltséghez a történelem, mint a matek?
Attól függ milyen közegben vagy. A wall streeten pont lesz@rják, hogy nem ismered a történelmet, ellenben a kongresszusban....
És most jöjjön a személyes vélemény:
Szerintem az, hogy valaki humán területen nagyon buta az a lustaság és érdektelenség jele. Merthogy a matek-fizikára fogékony agyaknak hamar megmarad a séma a fejében és mint egy robotikusan alkalmazza azt.. Hogy egy régi matektanáromat idézzem: "azért nem szerettem a történelmet, mert arra tanulni kellett".
Szerintem nem ciki az,ha valaki kevésbé vagy egyáltalán nem művelt.Az a gáz,ha nem intelligens(üvöltözik az utcán,illetlenül viselkedik..stb.).
Amúgy szerintem aki a reál tantárgyakból okos,az valamennyire az életben is meggondoltabb,mint egy humános..én humánból vagyok jó,de kevésbé vagyok meggondolt,mint mondjuk egy reálos.De az ellentéte is bebizonyosodott.Szóval..itt már semmi sem biztos.
17/L
ma 22:38
Drága, nagyobb igazságot fejeztél ki az életről, mint álmaidban is gondolnád. Ez a válasz mindenre: "itt már semmi sem biztos". Tényleg semmi sem az! Minden módon megnyilvánul az életben minden, szó szerint, annyi ember van, hogy minden változat megtalálható.
A probléma ott kezdődik, ahol a történelem során mindig is: Feltesznek egy kérdést egy előfeltételezéssel (mint pl ez a kérdés is).
19/F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!