Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Ti mit tennétek az én helyembe...

Ti mit tennétek az én helyemben? Hogy kezdenétek el változtatni az életeteken?

Figyelt kérdés

Hosszú lett!

Sziasztok!

19 éves srác vagyok. Az életem elég unalmas és "szar" (elnézést). Kiskoromtól kövér vagyok (kórosan elhízott, a pontos súlyomat nem tudom, mert a 155 kg-s mérleg kiakadt alattam).

Feltehetően a súlyom miatt lettem visszahúzódó, így a gyerek és a tinédzser korom jó részét egyedül töltöttem vagy éppen afféle "pótbarát" szerepét töltöttem be. A súlyomnak köszönhetően (vagy sem) nagyon lusta vagyok (és voltam is). Ez meglátszott a tanulmányi eredményeimen is. 9.-ben megbuktam angolból. Akkor azt hittem, hogy ebből tanulni fogok, de sajnos nem sikerült. Most (19 évesen) fogok érettségizni esti gimiben, de sajnos a jegyeim most is éppen, hogy karcolják a 2-est.

Jelenleg mindent szerencsétlenségem forrásának a túlsúlyom tekintem. Az elhízásom okát pedig a szüleim tudatlanságának és az én lustaságomnak tudom be. Ez mikor, hogy változik. Rengeteget ostorozom magam a lustaságom miatt és folyton arra gondolok mi lett volna, ha a szüleim nem hizlalnak fel vagy mi lenne, ha már lefogytam volna. Sajnos ezzel nem jutok A-ból B-be. Évek óta egy malomkerék az életem. Nem birok lefogyni és úgy érzem, hogy ez minden téren korlátozza az életem. Képtelen vagyok akármire koncentrálni. Napi 24 órában azon jár az eszem, hogy egy kib@szott disznó vagyok, de ennek ellenére képtelen vagyok lefogyni.

A szüleim nem tudom melyik univerzumban életek amíg gyerek voltam. Egyszerűen.. nem is tudom. Mostanában szokták mondogatni, hogy miért nem megyek ki mozogni. Nem tudom hol voltak az elmúlt 18-19 évben. Amúgy szeretnek meg minden, de mintha .. nem tudom megmagyarázni a kapcsolatunkat, felszínes. A rokonságom többi tagjával úgy szint, barátaim nincsenek. Szóval egyedül vagyok.

A legrosszabb vagy legjobb, hogy egyszerűen az évek alatt már megszoktam, ezt az életet és nem igazán vagyok ezek miatt le/megtörve. Vannak pillanatok amikor minden hülyeség rám zúdul (gondolati szinten) és ilyenkor frusztrált, depis leszek, de ezek múló dolgok.

Viszont józan ésszel gondolkodva tudom, hogy ez nem mehet tovább, ezért tenni szeretnék valamit, hogy kizökkenjek végre ebből az életből. Nem szeretnék a múlton rágódni és nem szeretnék többet arra gondolni, hogy mi lett volna ha..

Nem igazán értem a gondolataim és az érzéseim. Nem tudom átérezni pl. annak a súlyát, hogy akkora a túlsúlyom, hogy ez a életembe is kerülhet, egyszerűen nem érzem át a dolgok súlyát és nem igazán lehet engem ezzel megringatni.

Háziorvosnál voltam, ő azt javasolta, hogy fogyókúrázzak. A szüleim semmilyen téren nem támogatnak vagyis ilyen téren, de nem beszéltem még velük erről nyíltan, de nem is igazán tudnék és nem is akarok. Szeretném megoldani magam az életem, esetleges "virtuális segítségekekel" (ez is ilyen segítségkérés).

A jövőmet csak is vékonyan képzeltem eddig el, vagyis képtelen vagyok magamra kövéren gondolni a jövőben.

Ezt miért írtam le (úgy en block)? Egyrészről nincs kivel átbeszéljem ezeket a dolgokat (így elég nagy meg könnyebülés, hogy kiírhatom magamból), másrészről nem igazán értem saját magam és lehet, hogy valaki tud valamit írni ami segít ezen változtatni.

Igazából jó tanácsokra, segítségre várok vagy valami hasonlóra. Ill. szerintetek, hogy érthetném meg magam? Meg úgy amúgy mit gondoltok az egészről?

Köszönöm, ha végigolvastad!

2013. jan. 25. 19:02
 1/4 anonim ***** válasza:
Ugyhiszem az elsoszamu problema az hogy teged ez az egesz nem is erdekel-ahogy te mondod "nem igazán lehet ezzel megringatni." Motivacio kell,akarnod kell a valtozast (de ugy tenleg,nem csak gondolkozni rajta hogy milyen jo lenne ha...)jo igy neked?nem!akkor kezdj valamit a helyzettel kulomben 29 evesen is ugyanitt teszed fel ugyanezt a kerdest. A fogyashoz egyenlore a setat ajanlom,aminek lassan noveled az idotartamat es a tempojat,hasznalhatsz taplalek kiegeszitoket a fogyashoz pl. L-karnitin,almaecet stb. Tovabba a kaja mennyiseget csokkenteni aprankent,minoseget novelni gyumolcsok,salata stb-es altalanos "csodaszer"-kent kombuchatea-buzacsira kombo ami naon hozzaferheto es olcso (en mindkettot termelem es fogyasztom) mert szinte nem kerul penzbe,es othol megtermelheted a szukseges mennyiseget,viszont szamtalan elonyos hatasa van..osszefoglalva motivacio,mozgas,taplalkozas,de ezt eddig is tudtad nem?? Na akkor holnap kezdheted is!!! Gyalogolj le este par szaz metert,esetleg 1km ha birsz.Bioboltban vedd a buzat hogy ne valami GMO sz@rt kapjal,es kerdezd meg tudnak e kombuhateahoz tenyeszetet szerezni-vagy ha van ismeros aki termeli es issza kerhetsz tolle is,en is ugy kaptam (annak most rogton utannajarhatsz a neten hogy hogy is kell csinalni-tok egyszeru egyebkent) es mondjuk napi egy kajalast helyetesits pl 2-3 almaval,sargarepaval vagy akarmi...na akkor megbeszeltuk-holnapi kiemelt teendok: biobolt,gyumolcsarus,este pedig sapka-sal es seta!!!
2013. jan. 25. 19:31
 2/4 anonim ***** válasza:

Az én tanácsom az, hogy ideje a saját kezedbe venned az életed.

Ajánlom a paleolit étrendet, és majd ha már fogytál vele, akkor a komolyabb sportnak is nekiállhatsz. Amennyiben nincs olyan egészségügyi problémád vagy gyógyszerszedésed, ami gátolna a fogyásban, úgy kb biztosra veheted vele a sikert. És a fogyással a lustaságod is valószínűleg múlni fog. :)

2013. jan. 25. 21:56
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Kezdj el sétálni. Nem is csak a fogyás miatt. A sétálás csodákra képes. Mindjárt kifejtem, miképp.

Sétálni valószínűleg tudsz, és nem kell hozzá semmi. Sem felszerelés, sem sportcipő vagy ruha. Fogod magad, kimész az utcára, és mész, mész, amíg csak nagyon el nem fáradsz. Ekkor leülsz egy padra, pihensz egy sort, aztán mész tovább. Érdemes vinni magaddal ásványvizet, hogy néha ihass közben.

Nem derül ki az írásodból, hogy milyen környéken laktok, de hozzánk például elég közel (4 utcára) van a kertváros. Oda szoktam átsétálni, és volt már olyan, hogy 5 órán át sétáltam. Már minden házat ismerek a környéken. Néha rácsodálkozom, hogy jé, itt átfestették a kerítést, itt meg lekövezték a kocsibeállót azóta, hogy legutóbb erre jártam.

A séta tehát kikapcsol, a friss levegő felüdít, és kellemesen lefáraszt. Ha zenét hallgatsz közben, vagy csak hallgatod a madárdalt és a többi zajt, nem érsz rá a bajaidon rágódni. A séta testileg is és szellemileg is felfrissít.

Sétálj minden nap egyszer, ha belejöttél, akár kétszer is, annyit, amennyit bírsz. Nagyon hamar érezhető lesz az eredmény. :)

Próbáld ki, és írj, hogy hogy alakulnak a dolgok. :) Tényleg érdekelnek a fejlemények.

2013. jan. 26. 17:54
 4/4 anonim ***** válasza:

egyél sok zöldségfélét... zöldségfélékből nagyon finom kajákat lehet csinálni, pláne ha ezt kiegészited vmien fehérjeforrással. (de az se legyen zsiros - kolbász, szalonna, hurka, meg ilyenek)

tehát ez legyen az alapja az étrendednek.

semmi édességet és rágcsálnivalót be egyél, hidd el ki lehet ezek nélül is birni.

emellett kevés szénhidrátot és zsirt.

sétálj sokat, mozogj, biciklizz (lehet szobabicikli is), fussál futógépen...

2013. jan. 28. 17:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!