Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Hogy tudnék változtatni a...

Hogy tudnék változtatni a viselkedésemen?

Figyelt kérdés

A kérdés egyébként nem egészen pontos, mert tudom, hogy ezen változtatni egyik a napról a másikra csak úgy nem lehet.

Szóval arról van szó, hogy alapjába véve egy elég csendes, visszahúzódó lány vagyok (amúgy utálom ezeket a kifejezéseket, egész életemben ezt halgattam másoktól), ezzel akkora baj még nem is lenne, csak azt nem értem, hogy ezt a többi ember miért nem tudja megérteni, ha valaki más? De nem is kell megérteni, csak legalább elfogadni.

Írok kicsit konkrétabban, mert eddig ez igy elég általános.

Tehát nem vagyok az a tipikus nagyszájú, beszólogatós, bulizós akárki (26 éves vagyok), és folyamatosan olyan emberekkel kerülök kapcsolatba, akik pedig pont az ellentéteim, és amikor látják, hogy én nem olyan vagyok, mint ők, nem értik és egyszerűen csak elfordulnak tőlem.

Tudom, erre lehetne az a válasz, hogy akkor keressek magamhoz hasonló embereket, de ez most nem egyszerű, mert "kényszerhelyzetről" van szó, szóval lakótársakkal együtt lakok és nem költözködhetek csak úgy minden héten. Az ő ismeretségi körük is hasonló, vagyis eddig nem sikerült más embereket megismernem.

Nem szeretem a nagy társaságot, inkább csak egy vagy max. két emberrel szeretek beszélgetni, és nem felületes, unalmas témákról. nem vagyok egyébként egy komoly, besavanyodott akárki, nagon is szeretek hülyéskedni meg nevetni, de csak a megfelelő emberekkel. Na mindegy, az a lényeg, hogy ilyenkor csak annyi a vélemény, hogy jaj mindig olyan csendes vagy stb. nagyon kevés az olyan, aki tényleg kiváncsi rám, és hogy igazából milyen vagyok.

A másik bajom pedig az, hogy nem értem miért van, hogy ha hosszabb ideig, mondjuk pár hónap-fél év, ugyanaz történik minden nap, monoton, egyformák a napok, akkor elkezdek befordulni. Most is ez van, és ilyenkor úgy érzem muszáj egy kis környezetváltozás, de mint ahogy irtam, nincs lehetőség hogy mindig költözködjek.

És ilyenkor meg még inkább hülyének néznek a környezetemben élők.

Nem tudom, hogy változtassak ezeken a dolgokon. De egyenlőre elég lenne egyvalaki is, akivel beszélgetni tudnék.

Hát ez elég hosszú lett és lehet zavaros is, de ha van valakinek tanácsa, vagy csak beszélgetne, azt szivesen veszem :)

2012. dec. 3. 22:11
 1/9 anonim ***** válasza:
Inkább örüljél, hogy ilyen vagy. Azok,akik nagy szájuak nem biztos, hogy jobb nekik. Az olyanok általában csak feltünõsködni akarnak, hogy felfigyeljenek rájuk.
2012. dec. 3. 22:20
 2/9 A kérdező kommentje:
Köszi a választ, örülök is hogy ilyen vagyok, csak az a baj, hogy a többség pedig nem és igy nehéz kapcsolatokat kialakitani.
2012. dec. 3. 22:31
 3/9 anonim ***** válasza:
Ebben igazad van, hogy nehezebb kapcsolatot kialakitani, de ne hidd azt, hogy a nagy szájuaknak sokáig tart a kapcsolat, gondolom itt baráti kapcsolatról irsz, és nem párkapcsolatról. Biztosan megtalálod egy idõ után,akikkel jól fogod érezni magadat.
2012. dec. 3. 22:38
 4/9 A kérdező kommentje:

Igen inkább baráti kapcsolatra gondoltam.

Hát remélem igy lesz.

És a nagyszájuakkal nem is foglalkozom, csak nem értem, ha én nem bántom őket, akkor ők engem miért. csak mert más tipus vagyok.

2012. dec. 3. 22:42
 5/9 anonim ***** válasza:
Igen pontosan azért bántanak, mert te igy is jól érzed magad a bõrödben. Ismerem ezt a témát, mert én is ilyen vagyok. Igen sokszor bántanak, mert én más vagyok.Ne keseredjél el ezen, persze rosszul esik az embernek, de egy idõ után rá fogsz jönni, hogy jobb ilyennek lenni, mint akik elõadják magukat. Az ilyeneknek mindig van valami,ami nyomja a lelküket és igy akarják felhivni magukra a figyelmet. En ezt már kitapasztaltam.
2012. dec. 3. 22:55
 6/9 A kérdező kommentje:

Értem. Próbálok tényleg nem figyelni rájuk, és nem mindent annyira a szivemre venni. Igazából ez a bajom.

Köszönöm a válaszaid.

2012. dec. 3. 23:13
 7/9 anonim ***** válasza:
Az ilyen nagy szájú, extrovertált, könnyen kapcsolatot létesítő, bulizós emberek általában felületesebbek. Felületessé ne akarj válni, egyébként nem is lehet. Megtanulhatsz esetleg ilyennek látszani. Ez voltaképpen csak gyakorlás kérdése. Figyeld meg alaposan a viselkedésüket, a gesztusaikat, szeretetnyelvüket, szófordulataikat, és sajátítsd el. Tényleg az lenne a legjobb megoldás, ha hozzád hasonló embereket keresnél, de amíg nem tudsz, addig ez lehet a megoldás. Elcsevegsz velük jelentéktelen témákról, vagy szert teszel egy kis jártasságra az ő jellemző beszédtémáikban, hogy hozzá tudj szólni a beszélgetéseikhez.
2012. dec. 4. 10:35
 8/9 anonim ***** válasza:
Az meg, hogy egy-másfél hónap monotonitás után elkezdesz befordulni, normális. A monotonitástól előbb vagy utóbb mindenki begolyózik, csak épp mindenkinél máshogy nyilvánul meg ez a begolyózás. Neked környezetváltozásra van szükséged ilyenkor, más éppenséggel egy féktelen bulira vágyik, vagy csak egy jó könyvre. Megpróbálhatsz keresni valami más módot a stressz levezetésére az elköltözés helyett, valami megvalósíthatót. Olvasás, sport, kirándulás, stb. A monoton napok stresszét próbáld meg zenehallgatással, olvasással, sporttal oldani. Keresd meg a neked megfelelő stresszoldókat, nekem speciel ezek váltak be. Biciklivel járni, addig is legalább friss levegőt szívsz, közben zenét hallgatni. Vagy ha nincs más mód, csak a tömegközlekedés, a buszon olvass.
2012. dec. 4. 10:38
 9/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm a tanácsokat :)

Az hogy próbálok az " ő nyelvükön" beszélni, az egy ideig megy is, csak az a baj, hogy sokáig nem tudok eljátszani valamit, amilyen nem vagyok. van, akinek semmiből sem tart felvenni egy álarcot, vagy akár többet is, na nekem ez soha nem ment.

Köszi mégegyszer, legalább már tudom, nem csak én vagyok más, és előbb utóbb megtalálom a hozzám hasonlókat.

2012. dec. 4. 14:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!