Utáljátok a strébereket?
Szerintem a stréber szót egy buta ember találta ki. Amúgy rám is ezt mondják, de nem vagyok az.
-Nyalok a tanárok nak NEM
-Tanulok? Igen
-Sírtam már amikor 3mast kaptam? Igen, mivel még nem volt rossz jegyem
-Jelentkezek? Igen
Aki nyalizik az osztályban(van egy pár)azokat nem szeretem. A barátnőm sem stéber, pedig sírt ő is a 3-masést. Amúgy utáljuk a matek tanárt (fújjjj) Mindig azzal gyanúsít minket hogy beszélünk, pedig nem is. Tudod kit hívnak strébernek? Akikre féltékenyek. Rám egy szülő is azt mondta, mert föciből csak nekem lett 5-ös. De ettől még NEM VAGYOK STRÉBER. Azért vagyok ilyen ideges, mert pont ma mondták rám meg a két legjobb barátnőmre.
Nem utálom azt, aki tanul. NEM utálom a "strébereket" sem. Rám is ezt mondják, de más okuk nincs rá, mint hogy tanulok, nem veszek részt hülyeségekben, és beszélőviszonyban vagyok a tanárral. Ennyi.
Amúgy pedig nem értem, miért baj az ha vki mások baromságaiért szól. Miért ne tehetné? Ne gumilabdával dobálózzatok a suliban hanem figyeljetek és ne csak a pasizással törődjetek az ráér még! És ha vki a gumilabdával pl eltöri a másik szenüvegét(ma a bnőmmel ez volt), akkor minden joga megvan rá hogy szóljon a tanárnak!!
Érdekes lenne, ha utálnám magam... Mert az osztályban én vagyok a tipikus stréber.
Mert valóban, érdekelnek a jegyeim, sajnos néha túlságosan is. Maximalista vagyok, ami mondjuk nem valami jó dolog... De én nem úgy szerzek jó jegyet, hogy na megyek nyalizni a tanárhoz. Bár, ha azt nézzük, ma már az is nyalizás, hogy nem nézem hülyének a tanárt, és ha feltesz egy kérdést, és engem szólít fel, esetleg igyekszem értelmes választ adni... Viszont magamtól nagyon ritkán jelentkezem. Ahogy valaki írta, vannak csendes, kedves stréberek is. Hát, én ilyennek tartom magam. Távol álljon tőlem, hogy bárkit beköpjek, vagy ártsak neki... Sőt. Ugye, gondolom nem nehéz kitalálni, ki az, akiről minden egyes szünetben másolják a házit. ;) És mégis én vagyok a gonosz, beképzelt... Furcsa, hogy engem azért tartanak beképzeltnek, mert alig szólalok meg. Azt hittem ez fordítva működik :D De nem. Úgy gondolják, hogy én lenézem őket, és azért nem szóluk hozzájuk... Pedig közel sem, ők néznek le engem, és pont azért nem szólalok meg, mert nem szeretek konfliktusba keveredni. Meg én az eredményeimet sem kiabálom fennhangon, sőt, ha csak lehet, mélyen hallgatok róluk...
Annak idején engem is sokat illettek ezzel a jelzővel a kedves osztálytársaim a középiskolában, főleg az egyik srác, ő volt az osztályban a "menő" gyerek. Eleinte nem igazán értettem a dolgot, de később már nem foglalkoztam vele. Rendben, az iskola el is múlt, elkerültem a jogi egyetemre, sikeresen elvégeztem, azóta nem is láttam a srácot.
Most, 28 évesen egy nagyvállalat jogi osztályán dolgozom. Egyik reggel, mikor mentem be dolgozni, nem hittem a szememnek, mikor megláttam, hogy ő lett az új portás. Nem szoktam ilyet tenni, de nem bírtam ki, hangosan elkezdtem rajta röhögni. Később azért bántam a dolgot, bocsánatot is kértem tőle, hogy kinevettem, de megmondom őszintén, iszonyatosan jól esett.
Mikor beszéltem vele, elmondtam neki, hogy elég sok kellemetlenséget okozott még iskolás korunkban, ezt "valahogy" elfelejtette, szerinte nagyon jó barátok voltunk... Erről ennyit.
A stréber az, aki maximalista, és még annál is többet akar, túl akar teljesíteni önmagán.
Van egy osztálytársam, aki kitűnő, mégis minden szünetben az „átlagos” tanulókkal van, tud röhögni a hülye poénjainkon, és benne van a marhulásokban.
Egyszóval, nem olyan fäpina, mint egy igazi, tetőtől talpig strébergyerek.
Megint más az, aki tövig nyal a tanároknak, közben meg sëgghülye, de a legrosszabb kétség kívül a stréber+nyaligép kombináció, akik, ha szemmel lehetne ölni, már rég nem itt lennének XD
És van még olyan, aki okoskodó, nem hülye, csak villogtatja a tudását, és ha valaki hibázik, akkor rögtön kijavítja. Az ilyen csak szimplán idegesítő, és meg lehet szokni :D
Én, személy szerint igenis irigylem a strébereket, amiért szorgalmasak, és nem olyan lusták, mint én (:D); viszont nem irigylem az utálat miatt, amit kapnak, és mert, ha valaki túl sok időt tölt a tanulással, elfelejt élni. De persze, gimi után is van még rá ideje, ha csak idő előtt meg nem hal.
Utálom az ilyeneket!
Van egy gyerek az osztályba és az mindig tanul és ezen kívül egy bunkó állat.Az még haggyám,hogy tanul,de egyszer egy dogára 10(!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!)órát tanult és azt mondta halál komolyan hogy nem érzi soknak.Ráadásuk még így se 5-ös tanuló.Viszont van egy gyerek aki szín ötös tanuló pl. ált isk. 4.-be(most 7.-es vagyok) egyetlen egy olyan jegye volt ami nem kézségtárgy és nem ötös volt.Ezen felül mindig megy valami versenyre.Volt már országos 2. is meg megyei első.És ami a legfontosabb :Mindig segít mindenkinek nem úgy mint a négyes tanuló stréberke,aki pl. 5.-be egyszer a fél melegszendvicsét odaadta(pontosabban elosztotta)az osztálynak és ilyenkor volt a legkedvesebb velünk.Ezzel szemben a másik gyerek mindig a fél melegszedvicsét(ha vesz valamit a büfében) vagy valami mást és nem is kér cserébe valamit.Egyébként ez a két gyerek(a stréber és a kitűnő)6.-ig barátok voltak,de ez a barátság olyan volt,hogy a normál gyerek mindig segített neki(pl. csak 4.-ben vagy 20 dolgoztban súgott) és a strébernek meg az volt a köszönet jele,hogy nem csúfolta.Ja,egyébként mind a kettő fiú volt,de van az évfolyamunkba egy lány akit strébernek neveznek és szerintem az is
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!