Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Mit tegyek, ha anyám nem...

Mit tegyek, ha anyám nem hajlandó elhinni, hogy közveszélyesen rosszul vezet?

Figyelt kérdés

Kb 15 éve vezet, de kábé úgy mint amikor egy óvodás dömperrel játszik. Fogalmam sincs hogyan szerzett egyáltalán jogsit.

Volt, hogy egy héten háromszor húzta meg a kocsit, vagy olyan hülyén állt ki a parkolóból, hogy letörte a mellettünk lévő kocsi visszapillantóját, majd szívbaj nélkül elhajtott. Persze ilyenkor mindig a másik a hibás.

És ezek még a kevésbé veszélyes esetek. De jobbkéz szabályt hírből sem ismeri; városon kívül képes 130-cal menni, miközben jobbra-balra nézelődik; lazán behajt egyirányú utcákba a rossz oldalon.

Mikor mondom, neki, hogy ez milyen veszélyes, és már féltem őt is és magamat amikor mellé ülök, akkor egyrészt megsértődik, másrészt állítja, hogy mindenki más is így vezet. (Se apám, se én, se akármelyik ismerősöm nem vezet ilyen borzalmasan)

Ami meg a kérdés apropóját adja:

Most örököltek egy nagyobb összeget, amiből új autó lesz véve (nem csoda, az mostanit már ronygyá szedte). Na igen ám, de a fejébe vette, hogy ő egy Mercedes E220-at akar. A gond csak az, hogy eddig egy Citroen Saxo-t vezetett. Már a mostanival is féltem, de egy kétszer akkora és háromszor olyan erős kocsival mit művelne?!

2013. jan. 7. 14:38
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudsz mit tenni, de én a helyedben nem ülnék be mellé. Ha máshogy nem megy, átvenném saját használatra a Saxo-t, ő meg csináljon a Mercivel, amit akar.
2013. jan. 7. 15:05
 12/18 anonim válasza:
100%
Borzalmas még olvasni is, imádkozzon mindenki, h ne találkozzon vele az utakon, mert mindig a vétlenek halnak meg! Be kellene vonni a jogsiját, csak ahhoz vmi komoly balhét kellene csinálnia sajnos! Potenciális veszély forrás az utakon, én nem ülnék be mellé!
2013. jan. 7. 15:07
 13/18 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon-nagyon komolyan elmondanám a véleményem nekik úgy, hogy nem vagyok tiszteletlen, de leültetném, és kényszeríteném, hogy hallgassanak végig (apukád is legyen ott!), majd elmondanám, amit itt is elmeséltél, hogy mennyire veszélyes dolgokat művel. Aztán azt is elmondanám, hogy tudod, hogy jó lenne az új autó, de ez még vesélyesebb, mint a korábbi, és szigorúan kikötném, hogy ha úgy mentek valahova, hogy te is mész, akkor nem anyád vezet. Én a leírások alapján inkább a buszt választanám, mint egy ilyen sofőrt. Nagyon komoly következményei vannak az ilyen felelőtlen viselkedésnek! Kívánom, hogy előbb jöjjön rá, és ne utólag sirassa a család!
2013. jan. 7. 15:19
 14/18 anonim ***** válasza:
100%

"Egy E-s Merci jóval biztonságosabb mint egy Citroen Saxo, már csak a súlya miatt is"

Aki benne ül, annak biztosan. Aki meg előtte megy át keresztben szabályosan, az meg így járt... :(

A legszomorúbb, hogy rengeteg ilyen ember közlekedik az utakon, és meg vannak győződve, hogy ez így normális. Egyáltalán nincsenek tisztában a felelősségükkel. Ilyesztő, felháborító és undorító.

Ha valaki felelőtlenül ejtőernyőzik vagy búvárkodik, azzal nehezen öl vagy nyomorít meg másokat.

Én a helyedben nem szállnék be mellé.

2013. jan. 7. 15:25
 15/18 A kérdező kommentje:

"Tehát jó autóban anyukád csak nagyobb biztonságban lesz, viszont másokra nagyobb veszélyt jelenthet."

Na ez aztán nagyon megnyugtató.

A pénzt hivatalosan anyám örökli, de olyan szempontból mindegy, mivel közös kassza van.

Amúgy árokba már borult többször is, de az se hatotta meg ("Bárkivel megesik").

Komolyan, már arra is gondoltam, hogy elrejtem valahova a jogsiját, hogy az életbe ne találja meg. Mert amúgy a kocsira nincsen rászorulva.

2013. jan. 7. 15:51
 16/18 anonim ***** válasza:
87%
Fizessétek be egy vezetéstechnikai tréningre.
2013. jan. 7. 16:35
 17/18 anonim ***** válasza:
Na végre megvan ki törte le a tükrömet.
2013. jan. 8. 11:07
 18/18 anonim ***** válasza:

Én is vezetéstechnikai tréningre küldeném el, és ameddig nem tanul meg normálisan vezetni, nem ülnék be mellé. Inkább megyek akárhogy, de ővele autóval SEHOVA.

Az az 5 ember, aki meghalt, egy család volt (erdélyi magyarok mind), és egy féléves kisfiú is meghalt, később a kórházban. A balesetet egy SZABÁLYTALANUL közlekedő gépjármű okozta. A vétkes sofőrt kapásból életfogytiglanra kéne lecsukni, magánzárkába.

Szóval sz*rok bele az Opel Tuaregbe. Emberek halnak meg, és ennek sokan nem érzik a súlyát a közúton közlekedők közül.

2013. jan. 8. 14:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!