Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » A kiközösített emberek nagyobb...

A kiközösített emberek nagyobb intelligenciával rendelkeznek, mint a kedveltebb emberek?

Figyelt kérdés
Lehet furcsán hangzik, de ezt tapasztaltam. Sok társasághoz vetődtem már, sokféle emberrel találkoztam és azt tapasztaltam, hogy a 'kedveltebb' figurák nehezebben tanulnak, pedig otthon akár többször is elolvashatják ugyanazt a könyvet.. Míg a kiközösítetteknél ez pont máshogy van. Elvannak a saját kis világukban, egyáltalán nem foglalkoznak a tanulással, mégis könnyebben megértenek dolgokat. A másik ami még furcsa, hogy sokkal normálisabbak, könnyebben átlátnak dolgokat és megbízhatóbbak. Közben a kedveltebb emberek többnyire megbízhatatlanok.. Csak én tapasztalom és látom ezt így vagy ez tényleg így van? És ha igen, miért?

#intelligencia #nagyobb #kiközösített emberek #kedvelt emberek
2013. jan. 2. 23:59
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
100%
Egyetértek veled.Csoporttársaim között is észrevettem ezt.A leghangosabb csajszi is ilyen,hiába tanul szerencsétlen,nem jegyez meg semmit.Én meg mindig is azt mondtam,hogyha valaki folyton derűs és vidám,az már gyanús.
2013. jan. 3. 00:01
 2/20 anonim ***** válasza:
63%
Ez így van és logikus is. Akiknek magasabb az IQ-ja, jobban átlátnak dolgokat, összefüggéseket azokat "irigykedve" kiközösítik.
2013. jan. 3. 00:02
 3/20 anonim ***** válasza:
66%
Azért ezt én nem egészen így látom. Láttam már nagyon buta kiközösített embert, és kvázi csodagyereket, aki népszerű volt, jó tanuló, jó sportoló, jó énekhangú, szép, tehetséges. Ez azért nagyon nagy általánosítás lenne.
2013. jan. 3. 00:05
 4/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Én is láttam buta kiközösített embert, de Ő szellemi fogyatékos.. Viszont kedveltebb emberek közül egyet sem ismerek aki tényleg okos, vagy tehetséges lenne. Vagyis de egy csajt de neki is csak most lett jó az utolsó év(ek)ben. Ezt nem általánosításként mondom, csak ezt tapasztaltam.. Csak kíváncsi vagyok a többi ember véleményére.
2013. jan. 3. 00:13
 5/20 anonim ***** válasza:
75%

Hát én speciel azt láttam, hogy aki gazdagabb, és otthon minden támogatást megkap, értsd: különórák, stb azok jobbak, akik nem azok meg úgy vannak el, amilyen épp az adott tanár és amennyire érdekli őket a tárgy. Mellékesen még abban a korban az anyagi dolgok eléggé imponálnak, így sokszor könnyeben lesz népszerű az, akinek új az iPhoneja, vagy 3 hétre lehívja a haverjait a balatoni nyaralójukba. Máshol meg divat szarni bele a suliban és kiközösíteni azt, aki nem tesz magasról a dologra és próbál kezdeni magával valamit.

De általában az utolsó évre majdnem mindenki észbe kap, aztán elhiheted, hogy azért a nyelvi különórák, a korrepetálások a végén behozzák az árukat, lesz nyelvvizsga meg nem is olyan pocsék érettségi, aztán pont azok az emberek mennek egyetemre...:D Az más kérdés, hogy fizetősre, vagy hamar ki is buknak.

Az is előfordul, amit te mondasz, de amit egyénileg tapasztalsz az nem lehet objektív.

2013. jan. 3. 00:27
 6/20 anonim ***** válasza:
0%

Aki ki van közösítve, nincsenek barátai az osztályban, az valószínűleg jobban oda tud figyelni órán. Ez a magyarázata az előnynek, és ez az előny el is illan abban a pillanatban amikor már nem elég az órai odafigyelés.

Semmi köze az intelligenciához. Sőt azt is megkockáztatom, hogy általában valamilyen hiányosság - kommunikációs készség, testi erő, önbizalom és akár az intelligencia hiánya - miatt közösítenek ki embereket. Tehát kevésbé intelligenst is találsz a kiközösítettek társadalmában.

2013. jan. 3. 15:22
 7/20 A kérdező kommentje:
Pont az előbb írtam, hogy a kevésbé intelligens kiközösített emberek általában szellemi fogyatékosok. Egyébként nem az órai odafigyelés ennek a kulcsa. Mert pl. a testvéremet is kiközösítik, 5-ös tanuló, pedig órákon csak alszik és zenét hallgat. Ha ez az odafigyeléses dolog lenne így akkor a tesóm nem lenne 5-ös tanuló. És nem csak tanulás szempontjából vettem ezt észre, hanem pl társaságokban. A "feketebárányok" sokkal könnyebben boldogulnak mindenféle helyzettel. Például ha egy kedveltebb személy rossz szituációba kerül, elvárja, hogy mások segítsék ki a helyzetből, míg a "fekete bárányok" önmaguknak megoldják mindenféle megerőltetés nélkül a problémát.. És a társaságban élők véleményét olyan szinten megtudják változtatni, hogy még azt is elhiszik, hogy a fekete az fehér. Élő példa. Ennek tesztelésére készítettem egyfajta felvételt, olyan kamerabeállítással, hogy nem látszódott mit csinálok, csak az, hogy felrepül egy kavics a levegőbe... Megmutattam a sulinkba diákoknak, köztük társaságban élőknek (legalább 10-nek) és mind azt hitte, hogy ez varázslat, és hogy én repítettem fel a kavicsot.. És a kiközösített embereknek, ők egyből rávágták, hogy ne nézz hülyének ezt te feldobtad.. És most lehet nevetségesen hangzik ez a kavicsos trükk, de szerintem társaságban élőkkel sokkal könnyebb akármit elhitetni.. Meg ha valami sztár (pl. Beyonce) azt mondja, hogy a kopasz haj a szép nőies haj, akkor az ilyenfajta lányok többnyire képesek leborotválni a hajukat. Csak engem az gondolkodtat el ebbe az egészbe, hogy a társaságban élők máshogy fejlődnek mentálisan, és lelkileg, hogy rájuk minden "külső hatás" ennyire erősen hat? .... Nem értem a társaság, hogy függ össze azzal, hogy minden hülyeséget megcsinálnak? Mitől lesz más egy olyan ember aki társaságban van? A másik érdekes észrevétel. Többnyire a társaságban élők cigiznek, vagy durvább dolgokat csinálnak.. Ez is hogy függne össze?
2013. jan. 3. 20:10
 8/20 anonim ***** válasza:
90%

TÉVEDÉS, utolsó.

Pont, hogy a kiközösítés leggyakoribb oka az anyagi különbség (viseletes ruhák), illetve a külső megjelenés (pl. gyerekkori túlsúly, fogszabályzó, szemüveg) viselete.

Eleve ezekért kiközösíteni v.kit, még gyerekkorban is butaságra utal, felnőttkorban meg egyenesen szánalmas.

2013. jan. 3. 20:49
 9/20 anonim ***** válasza:
(mármint a kérdező előtti kommentelő, tehát az utolsó válaszadó)
2013. jan. 3. 20:50
 10/20 anonim ***** válasza:
59%

Voltam kiközösített és voltak kiközösített barátaim, és volt köztük csóró (talán én jöttem a legcsóróbb környezetből, de nem biztos), és volt köztünk Rt. igazgatósági tag és nagyvállalati osztályvezető apuci és anyuci gyereke is. NEM az anyagiakon múlik. A "menők" között is volt olyan, akinek pl nem volt hol aludnia hetekig mert az apja hajléktalan lett, az alkoholista anyjához meg nem mehetett.

Egy kicsit provokálni akartam azzal, hogy valamilyen hiányosság okozza a kiközösítést, ezek szerint sikerült :)

A kavicsos sztorira meg annyit mondok hogy simán lehet hogy a nagyarcok poénnak vették, és ezért elkezdtek poénkodni, a nyomibbak meg más hangulatban voltak és ezért meg se fordult más a fejükben mint az igazság.

2013. jan. 4. 11:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!