A kiközösített emberek nagyobb intelligenciával rendelkeznek, mint a kedveltebb emberek?
Hát én speciel azt láttam, hogy aki gazdagabb, és otthon minden támogatást megkap, értsd: különórák, stb azok jobbak, akik nem azok meg úgy vannak el, amilyen épp az adott tanár és amennyire érdekli őket a tárgy. Mellékesen még abban a korban az anyagi dolgok eléggé imponálnak, így sokszor könnyeben lesz népszerű az, akinek új az iPhoneja, vagy 3 hétre lehívja a haverjait a balatoni nyaralójukba. Máshol meg divat szarni bele a suliban és kiközösíteni azt, aki nem tesz magasról a dologra és próbál kezdeni magával valamit.
De általában az utolsó évre majdnem mindenki észbe kap, aztán elhiheted, hogy azért a nyelvi különórák, a korrepetálások a végén behozzák az árukat, lesz nyelvvizsga meg nem is olyan pocsék érettségi, aztán pont azok az emberek mennek egyetemre...:D Az más kérdés, hogy fizetősre, vagy hamar ki is buknak.
Az is előfordul, amit te mondasz, de amit egyénileg tapasztalsz az nem lehet objektív.
Aki ki van közösítve, nincsenek barátai az osztályban, az valószínűleg jobban oda tud figyelni órán. Ez a magyarázata az előnynek, és ez az előny el is illan abban a pillanatban amikor már nem elég az órai odafigyelés.
Semmi köze az intelligenciához. Sőt azt is megkockáztatom, hogy általában valamilyen hiányosság - kommunikációs készség, testi erő, önbizalom és akár az intelligencia hiánya - miatt közösítenek ki embereket. Tehát kevésbé intelligenst is találsz a kiközösítettek társadalmában.
TÉVEDÉS, utolsó.
Pont, hogy a kiközösítés leggyakoribb oka az anyagi különbség (viseletes ruhák), illetve a külső megjelenés (pl. gyerekkori túlsúly, fogszabályzó, szemüveg) viselete.
Eleve ezekért kiközösíteni v.kit, még gyerekkorban is butaságra utal, felnőttkorban meg egyenesen szánalmas.
Voltam kiközösített és voltak kiközösített barátaim, és volt köztük csóró (talán én jöttem a legcsóróbb környezetből, de nem biztos), és volt köztünk Rt. igazgatósági tag és nagyvállalati osztályvezető apuci és anyuci gyereke is. NEM az anyagiakon múlik. A "menők" között is volt olyan, akinek pl nem volt hol aludnia hetekig mert az apja hajléktalan lett, az alkoholista anyjához meg nem mehetett.
Egy kicsit provokálni akartam azzal, hogy valamilyen hiányosság okozza a kiközösítést, ezek szerint sikerült :)
A kavicsos sztorira meg annyit mondok hogy simán lehet hogy a nagyarcok poénnak vették, és ezért elkezdtek poénkodni, a nyomibbak meg más hangulatban voltak és ezért meg se fordult más a fejükben mint az igazság.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!