Mit tegyek, hogy ne jöjjön mindenki a kéretlen rémtörténetekkel meg jótanácsokkal csak azért, mert terhes vagyok?
A rémtörténeket sokszor azért vannak, mert a szülés sok nő számára traumatizáló. A másik fele azért, mert irigyek rád.
Nem kell megszakítani a kapcsolatokat, csak azokkal, akik tényleg kibírhatatlanok. A többieket módszeresen újra és újra le kell állítani, és neked! Ne riogassak, ne terrorizáljanak! Nem tudhatják, hogy TE hogyan bírod a fájdalmat, hogy te hogyan fogsz viselkedni, érezni a szülés alatt - csak azt adják elő, amit ők maguk átéltek, és amit valószínűleg jócskán eltúloznak, csakhogy hősnek mutassák magukat. Tudod: az ők már átélték, ők túlvannak rajta, ők kipipálták a kötelezőt, ők már megfeleltek a társadalmi elvároknak - kárörömmel.
Bármikor elkezdik a rémtörténeteiket, AZONNAL tedd le a telefont, azonnal fordíts nekik hátat, és azonnal hagyd ott őket. Ahányszor csinálják, annyiszor. Neked kell erősnek lenned. Gondolj arra, hogy a gyereked mennyire megérzi azt, ha te síkideg vagy mások szemétkedése, rémtörténetesdijei miatt.
Minden ember más és más, és minden nő másként éli meg a terhességet, a szülést. És csak a legbutább., legönzőbb és legszemetebb emberek akarnak másnak olyan rosszat, mint amit maguk átéltek - azért riogatnak téged. Az ilyen emberekkel tényleg meg kell szakítani minden kapcsolatot.
Amnikor leállítod őket és jön a felhábordás meg a puffogás, akkor azonnal meg kell mondnai, hogy normális nő nem ijesztegti a nőtársát, nem traktálja rémtörténetekekkel, hanem SEGÍTI, HA van szíve.
Tudom, hogy valóság, de ettől még nem érdekel. Tisztában vagyok mivel jár egy szülés, orvos vagyok, láttam már cifrábbat is. (Bár nem egy szülész-nőgyógyász, de azért...) De ettől még nem szeretném, hogy a szeretteimtől állandó jelleggel azt hallgassam, hogy az ő terhességük és szülésük mennyire borzasztó volt.
A hasznos válaszokat köszönöm szépen, a másodiknak kiváltképp, jól esett olvasni, amit írtál. :) Az első és negyedik válaszolónak pedig köszönöm a tippeket, kipróbálom majd!
Kérdező: négyes voltam, és nagyon szívesen. :)
7-es: buta vagy, és reklámozod is. Übergáz.
Azért irigyek rá, mert ő még fogamzóképes, fiatal nő, ők pedig már kissé túlérett hölgyek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!