Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Nem tudok megbocsájtani, és...

Nem tudok megbocsájtani, és már terhes is anyám látogatása, és jópofizása. Help!?

Figyelt kérdés

28éves vagyok, van egy kisfiam, és férjem is. Anyám elhagyott, mikor 6 éves voltam, kb 14éves koromig nem is nagyon találkoztunk, 14-17éves koromig is csak párszor.

Nem tudom szeretni, mert gyakorlatilag egy idegen nekem, mert nem is ismerem, nem vele nőttem fel.

De ő mindig eljátssza a jó anyát, csüng a nyakamon, főleg azóta, mióta van egy fiam. (9hónapos)

Azért váltak el amúgy, mert anyám félrelépett(mást nem tudok) és állítólag lemondott rólam, meg a tesómról, így apám nevelt föl.

Terhesek a hívásai, kérdései, h mikor megyünk, eljátssza a jó nagyit a gyerekemnek, és a férjem előtt.

Sokkal jobban éreztem magam, mikor nem volt az életemben.

Nem vagyok vele tiszteletben, nem beszélek vele tiszteletlenül.

Te mit tennél a helyemben?

Tűrnéd anyát jópofizását, amit az unokája miatt tesz, és állandóan "üngyümbüngyümözik" h jajj a kisunokám, meg puszilgatja, stb, a saját gyerekeit meg elhagyta?

Vagy egyszerűen leépítenéd, ha hagyjon békén?

Hja, és mindig előadja, h nagy beteg, mindig van valami baja. Tumor a fülében, stb. De mikor kérem, h mutassa meg a papírt, amit az orvos adott, és kihámozzuk a leletet, mert mindig azt mondja, nem érti, ami oda van írva, akkor azt mondja, h otthona feletette a papírt....

2012. nov. 28. 14:55
 1/9 anonim ***** válasza:
57%
Lehet,hogy azért jött vissza hozzád,mert egyedül maradt a problémáival és kell neki a támasz.Vagy csak lelkifurdalása van,amiért elhagyott.Vagy az unokája miatt,sok nagyszülő megváltozik,amikor unokája születik.Vagy mindhárom.
2012. nov. 28. 14:58
 2/9 A kérdező kommentje:

azóta is azzal a pasival él, akivel megcsalta apámat.

De miért gondolja, h ha engem meg a tesómat eldobott, majd szerves része lesz az unokájának?!

2012. nov. 28. 15:06
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
én is elhagynám vagy 8-10 évre.
2012. nov. 28. 15:06
 4/9 anonim ***** válasza:
55%
Nehéz helyzet ez:( Amúgy az unokával normális nagymamaként viselkedik, a gyereked szereti őt(már amennyire egy 9 hónapos ki tudja ezt fejezni)? Ha a gyereknek valószínűleg normális nagyanyja lesz, akkor elgondolkoznék a kapcsolat megmentésén, gondolom szeretnéd ha a gyereknek meglenne az egész családja, ami neked nem adatott meg. Viszont ugye ott a lutri, mi van ha neki is eltűnik 6 évesen az életéből? Megéri a fáradtságot? Ha viszont már most úgy tűnik, hogy nem lesz jó nagyanya, akkor én megszakítanám a kapcsolatot, a békés családi légkör a legfontosabb a gyereknek, mégha ez így kevesebb személyből is fog állni.
2012. nov. 28. 15:32
 5/9 anonim ***** válasza:
17%
Ülj le vele és nyíltan kérdezd meg, hogy miből gondolja, hogy azt hogy elhagyott most egyszerűen besöpröd a szőnyeg alá. Még most is fáj. Nem érzel iránta semmit. akkor talán nem fog menni hozzátok. De ha nem megy, akkor meg az lesz a baj. Lehet, hogy apád megtiltotta neki, hogy kapcsolatban maradjon veletek. Nem tudhatod! Azért mégis az anyukád, aki kihordott és felnevel 6 éves korodig.
2012. nov. 28. 15:34
 6/9 A kérdező kommentje:

felnevelt? 6 évesen hagyott el úgy, h elvitt orvoshoz, mert beteg voltam, és ott hagyott a fűtetlen lakásban. És az, h ha apám nem engedte volna a láthatást, egy anyának ezt megtiltani nem lehet. Tudta, h melyik suliba járok, miért nem jött el elém? Apám nem várt a sarkon...

Vagy amikor mamámhoz mentünk (az ő anyjához) ő miért nem volt ott? Miért nem jött el?

A fiammal amúgy tök hülyén bánik. Állandóan letérdel mellé, és csikizi, vagy bökdösi, a gyereken meg látszik, h nem érti, és fél is néha, látszik rajta.

Szívem szerint leépíteném, de valahogy a lelkiismeretem nem engedi azt, h olyan legyek vele, mint amilyen ő volt velem: hideg, és szívtelen.

Az idegeimre ment a hívásaival, mert állandóan azt kérdezgette, "h van az én kis manócskám"? Meg h miért nem megyünk hozzájuk, stb, stb. Kicsit be lettek szabályozva, mondtam, h 3 hetente jöhetnek, punktum, mert elegem lett a nyaggatós sms-ekből, meg telefonokból.

Azt is mondtam már neki, h amíg nem volt gyerekem, sokkal nyugodtabban éltünk, mert ránk nem voltak kíváncsiak.

2012. nov. 28. 15:44
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Szólj rá, hogy egy gyerekkel nem lehet úgy bánni, mint egy kutyussal, ne bökdösse és ne csikizze. Én kiakadnék ezektől. Na meg a gügyögéstől is
2012. nov. 30. 11:55
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem nem attól Anya valaki, hogy kihord és megszül egy gyereket, hanem hogy az életét feláldozva (úgy értem, magát háttérbe szorítva) mindent megad a gyermekének érzelmileg, anyagilag, mindenhogyan.

Nagyon csúnyán fogalmazok, de ez a véleményem: ő nem az Anyukád, hanem egy biológiai rokon. Nem illeti meg se az unokád, se Te.

2012. nov. 30. 11:58
 9/9 A kérdező kommentje:
nagyon jól megfogalmaztátok!
2012. nov. 30. 15:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!