Vertek gyerekkorodban?
Ha igen miért és hogyan?
Csak egy enyhe nyakleves volt, vagy durvább?
Azért, mert rossz voltál, vagy a szüleid voltak agresszívak?
Igen, rendszeresen, főleg édesapám. Olyan 4-5 éves koromtól kezdve, egészen 16-17 éves koromig. Véleményem szerint nem érdemeltem meg. Váratlan tört el belőle az agresszió, volt hogy azért mert kiskoromban felébresztettem amikor ő délután aludt és hangosabb voltam, volt, hogy azért mert véletlenül eltörtem egy poharat, vagy mert épp idegesítettem. Nem 1-2 nyakleves, van olyan emlékem amikor pl. 6 éves vagyok, összekuporodva ülök a kanapé előtt a földön, ő pedig papuccsal ver..
A mai napig vannak rémálmaim, amikor éjjel úgy kelek fel, hogy kiabálok: "Ne bánts apa, nem én voltam!"
Ennek ellenére egyetemre járok, rendes életem van, hiába viselt meg, el tudtam/tudom rendezni magamban a dolgokat, a múltból az emlékeket.
22/N
Anyámtól, nevelőapámtól sokszor kaptam.
Volt hogy anyám a szomszéd elött rúgdosott meg az udvaron, csakmert nem akartam magammal vinni az öcsémet a barátnőmhöz (én akkor kb.14 az öcsém 11!!)
Elsős voltam mikor apám bőr szíjjal szétverte a hátamat csak mert 5perccel késöbb értem haza a suliból. Tél volt és a tanárnő minden nap kikísért minket a kapuhoz. Azért késtem mert bement a kabátjáért a tanáriba és neki állt trécselni.
Soha nem bocsájtom meg nekik, de nem hánytorgatom fel. Anyával "jóban" vagyok, de nevelőapám már vagy 10éve nem láttam. Anyát is verte sokszor. Elváltak.
Anyám egyszer az öcsém fejére akkorát csapott a fém szemeteslapáttal, hogy felszakadt a bőre. Volt ám lelkiismeretfurdalása.
Ezekre nagyon emlékszem.... de sokkal több volt! :-(
6-os vagyok
Azt elfelejtettem odaírni, hogy értelmes felnőtt nő lett belőlem. 25 éves vagyok, most készülök családot alapítani és az egész életemből én csak tanultam! Soha-soha nem fogom bántani a gyerekeimet!!
2x kaptam maflást.
Egyszer, apától kiskoromban, mert nem raktam rendet a szobámban és vissza is feleseltem.
Egyszer anyától, mert valami durvát mondtam.
Mindkettőt megérdemeltem (így utólag belátva), de leginkább a büszkeségemnek fájt, mint a testemnek.
23/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!