Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » A baráti körömben féltékeny...

A baráti körömben féltékeny vagyok egy lányra, pedig nem adott rá okot. Hogy vegyem fel a versenyt egy tökéletes emberrel?

Figyelt kérdés

Van egy lány, akivel régóta egy társaságban vagyunk és nagyon utálom magam ezért, de baromi féltékeny vagyok rá. Külsőre 10/10-es, emellett olyan kedves a személyisége, amivel mindenki szívébe belopja magát. És én is nagyon kedvelem, ezért is érzem magam szarul, mert közben még jobban féltékeny leszek, hogy még meg is tudta magát szerettetni velem és nem az van, hogy közben utálom. Ez nagyon gáz dolog, mert elvileg felnőttek vagyunk, de mégse tudom magamból kiölni az érzést. Ő olyan jó szándékkal közelít másokhoz, én meg csak a rosszat látom, emiatt szürke leszek és még a belsőm sem kompenzálja az önbizalomhiányomat. A fiúk megőrülnek érte, de nem csak ez a m.gdugnám típus, mert őszinte és nagy a szíve is. Komolyan, ha fiú lennék, még én is kicsit szerelmes lennék belé. Őt ez a pozitív aura veszi körül és emiatt mindenben sikeres, én meg erre nem vagyok képes, csak azt látom, hogy semmi se jön össze. Nagyon rossz érzés vele lenni, mert ő mindenben az, ami én csak szeretnék lenni, pedig nem hiszi el magáról, sosem érzi magát se jónak, se szépnek és másoknak se hiszi el. Tudom, hogy ő nem mondana rólam semmi rosszat, én miért vagyok ilyen szemét? Mármint ez hülyén hangzik, de tényleg nagyon nem fair, hogy "irigy" vagyok rá és ki szeretném magamból ölni ezt az érzést és nem rosszul érezni magamat, mikor ránézek.

20/L

2012. dec. 23. 00:59
1 2
 1/13 A kérdező kommentje:
Azt még szeretném hozzátenni, hogy eddig ha ismertem olyan embert, akit nagyon szépnek tartok, az utána megmutatta a valódi énjét és inkább nem akartam olyan lenni. De ő más, mert ő nem szemétláda, mint a többiek. És mégis ő váltja ki belőlem ezt a szörnyű önbizalomhiányt, hogy legszívesebben elsüllyednék és én sosem leszek olyan, akiről valaki ezt gondolja. A fiúk kedvelnek, de nem érzem azt, hogy bárkit is lenyűgöznék a kisugárzásommal.
2012. dec. 23. 01:03
 2/13 anonim ***** válasza:
100%

Minden ember másért jó,de tökéletes soha senki nem lehet.Lehetnek példaképeid,akikre felnézel,de egy példaképet szeretünk,és általában rájuk nem féltékenyek vagyunk.Szerintem meg kell találnod magadban az értékeket.Mindjárt mondok is egy értéket,ami rögtön lejött..

-Azt írtad ugye,hogy te csak a negatívat látod..-hülyeség,mert abban a lányban csak a pozitívat látod,holott lehet,hogy a drága csak egy lovagasszony(talpnyaló)

-Beismerted a hibáidat,a lányban látod azt az embert,aki szeretnél lenni..hülyeség,ne legyél másolat!Szerintem ha már valaki beismeri a hibáit,akkor az alapból jó ember.Van lelkiismereted,ez is lejön.Nagyon tetszik a stílus,ahogy írsz.Szerintem nem vagy te olyan negatív.Ha kedvelnek a fiúk,akkor te mit akarsz még többet?Engem még azok se kedvelnek.. a legszürkébb,legutálatosabb kisugárzásom lehet,de tudod mit? szarok rá,ha így is jól érzem magam..csak a szeretethiányt kellene eltüntetnem valahogyan!!

Elismerésre vágysz,önbizalomhiányos vagy.. mi tett téged ilyenné?biztos nem csak ez a lány.

Írj ha van kedved!:)

17/L

2012. dec. 23. 01:14
 3/13 anonim ***** válasza:

Felesleges felvenned vele a versenyt.

Ha látszik rajtad, h erőlködsz és mindenáron jobb akarsz lenni az hidd el, h feltűnik és gáz.

Csak legyél olyan,mint amilyen mindig vagy...

2012. dec. 23. 02:10
 4/13 anonim válasza:
Milyen versenyt? Miért versenyeznétek, és hogy? Ezt azért látod így mert csak rá figyelsz. Próbálj meg beletörődni abba hogy te nem ő vagy, te nem lehetsz ő. Te te vagy. Neki azért megy ilyen jól mert nem akar versenyezni senkivel. Ezt most körülbelül úgy írtad mintha egy full-ronda valaki lennél, ő meg egy istennőfa.sztudjaki, pedig biztos olyan seggetek van hogy betont lehetne törni vele. Amúgy ha ez megnyugtat Indiában születésüktől fogva meg van az emberek sorsa pecsételve, ők mégsem sajnáltatják magukat.
2012. dec. 23. 02:46
 5/13 anonim ***** válasza:
Vannak ilyen emberek hogy egyszerüen nem érted hogy miért jobbak de valahogy jobbak mert mindenki odavan értük és soha nem érhetsz a nyomába...Szerintem kerülni kell az ilyeneket mert folyton csak szarabbnak fogod magad érezni
2012. dec. 23. 04:41
 6/13 anonim ***** válasza:
Nem ra kell hasonlitanod hanem elj a Te ertekrended szerint. Ha az az ertekrend a helyen van Te is tundokolni fogsz. A masik amennyiben a lany tenyleg ennyire jolelku, kedves (a szepseg nem ereny az nagy mertekben szerencse!) akkor orulj hogy ilyen baratod van!
2012. dec. 23. 05:47
 7/13 anonim ***** válasza:
Jé fejlődsz kedves kérdező:DD
2012. dec. 23. 05:53
 8/13 anonim ***** válasza:
Tökéletes ember nincs, ahogy 10/10-es se, max. valaki azt hiszi magáról, hogy az, de a közelébe nincs:DD
2012. dec. 23. 06:53
 9/13 anonim ***** válasza:

te vagy az, Lili? :D

ne, ne vedd fel a versenyt, úgysem tudod.

nem azért mert kevesebb vagy, hanem mert minden ember más.

Az csak ciki ha valaki utánzatává válik a másik és elveszik az egyedisége, oylat erőltet magára ami nem ő.

Ez kiérződik, hidd el.

Jóindulatú viszont lehetsz tőle függetlenül mert mint látod, az rengeteget számít, olyan mint egy lámpás a sötétben amihez csak úgy gyűlnek oda melegedni.

míg egy irigység-érzés negatív kisugárzással jár.

10/10-es...a külső nem minden, de tényleg nem. Látod ő emellett is szerény - meg aztán honnan tudod milyen az élete minden téren? elképzelhető hogy valamiben hiányt szenved, hogy neki sem minden rózsaszín, ezt sosem lehet tudni teljesen biztosan.

Ha nagyon nem bírsz vele egy helyen lenni, keress egy másik társaságot is és felváltva lógj az emberekkel... új arcokkal is, akiknek te vagy a szuperjófej :)

mindig, mindenkinél vannak jobbak, még nála is!

2012. dec. 23. 10:29
 10/13 anonim ***** válasza:

Ne vedd fel a versenyt, inkább ismerd meg alaposabban. Nekem is volt egy ilyen "tökéleteske" a baráti körömben, olyan szép volt, mindig kedvesen mosolygott, mindenkit dicsért, minden sikerült neki... 2 évig csodáltam őt, aztán lassanként kezdett kinyílni a szemem:

- A mindig kedves mosoly totál hamis volt. Tudta magáról, hogy olyankor milyen kis édibédi, ezért minden helyzetben, mindenkire mosolygott. Akkor is, ha dühös volt. Azóta százszor többre értékelem az őszinte kedvességet, mint a folyamatos, erőltetett cukormázat.

- Valóban mindenkit dicsért, mindenkiről jókat mondott- TÁRSASÁGBAN. Amint kettesben maradtunk, elkezdte szidni azokat, akikre mindig ooooolyan édesen mosolygott, ooooolyan sok jót mondott a szemükbe. Hátuk mögött meg pofátlanul szidta őket.

- Hazudott, túlzott mindenben. Például az álommunkája, ami miatt úgy irigyeltük, azt mondta, hogy valami hiper-szuper manager egy kozmetikai cégnél, közben csak Avonos ügynök volt :DD

- Az a sok jóbarátja, akik annyira odavoltak érte... egy idő után kiderült, hogy mind végigment már rajta... ezért volt ő olyan népszerű. Mindezt úgy, hogy volt vőlegénye.

Azóta tudom, hogy nincs tökeletes ember, csak rengeteg megjátszás. Ha belátsz a színfalak mögé, rögtön rájössz, hogy a másik is ugyanúgy tele van hibákkal.

2012. dec. 23. 12:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!