Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » A téli szünetben ezt hogy...

A téli szünetben ezt hogy oldjam meg? Más családoknál is így működik ez?

Figyelt kérdés

Anyum évek óta csak úgy főz,hogy vagy csak leves,vagy csak másik féle,és ilyenkor nincs leves,ha leves van,akkor ahhoz vagy pogácsa,vagy lángos van,amivel szerintem senki sem tud jóllakni,hús hetente egyszer van.Anyum mindig jóval többet főz ezekből e kelleténél,és mindig megmarad,feleslegesen dobja rá a ki a pénzt,mert úgysem eszi meg senki.

Én jelenleg menzára járok,isteni áldásnak tartom,mert ott legalább jól tudok lakni,de szünetben még oda se tudok kajálni menni,az otthoni kajával meg lehetetlen jóllakni.

Máshol is így van ez?

12/l

2012. dec. 10. 20:41
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
74%

Szégyellhetnéd magad, hogy ilyeneket írsz Édesanyádról a háta mögött!

Tudod én fiatal anyuka vagyok, dolgozom és tanulok a gyermekem nevelése mellett. Nekem sem jön mindig össze, hogy levest és másodikat és készítsek a családnak, mert van, hogy se időm, se energiám nincs, vagy ha bele is fektetem az időt illetve az energiát akkor pedig másra nem jut időm ami fontos lenne... Ezért ne ítélkezz Édesanyád fölött, mert nem tudod milyen az, amikor ezer dolgod van és azt se tudod melyikbe, hol kezdj bele ... Az idősebb tesód pedig milyen jogon mer kiabálni anyukáddal csak mert nincs két féle étel??? Máshol éheznek a gyerekek, fűtetlen lakásban laknak és örülnek ha KENYERET esznek nemhogy kiabáljanak az anyjukkal csak mert nincs terülj, terülj asztalkám! Igaza van egy előttem válaszolónak, ha nem tetszik a kaja, tessék, ott a konyha és főzz magadra a testvéreddel együtt!!!!

2012. dec. 10. 21:12
 12/34 anonim ***** válasza:
25%

Hát figyelj, ilyet csinálhatna hogy "rizseshús, lekvárostészta, krumplis/túrós tészta, ezek alapvetőek egy leves mellé mondjuk

Amúgymeg nehéz eltalálni hogy kell főzni egy családra hogy elfogyjon, muter 48 éves de mai napig nem tudja eltalálni 4főre hogy mi a megfelelő mennyiség

Tehát dobni is kell ki, és 3.nap után már unja mindenki ugyanazt enni...

20/F

2012. dec. 10. 21:14
 13/34 anonim ***** válasza:
71%
Na megjöttek már a férfi hozzászólók is, akik mindig tudják, hogy a nőnek mit, hogyan kellene csinálnia!
2012. dec. 10. 21:15
 14/34 anonim ***** válasza:
49%
Azt nem értem,hogy vannak más ételek amiket könnyű elkészíteni pl a rakott krumplit, szóval a leves helyett miért nem lehetne valami finomabb könnyen elkészíthető ,szilárd ételt csinálni. Az is ugyanolyan energia, mint a leves elkészítés. Pogácsát sem kellene hozzá ,mert azt mondod kérdező,hogy unjátok Egy kis változtatás nem a világ vége lenne, ahogy itt néhányan lereagálták... Miért a kérdező szégyellje magát? Amint azt fentebb is leírtam, vannak ételek amiket könnyű elkészíteni még is laktató. És nem kerül plusz energiába... Úgyhogy kérdező, kérjétek meg tesóddal ,hogy csináljon valami mást. De csak szépen kérjétek meg, ne mérgesen. Lehet,hogy belead mindent,hogy nektek meglegyen de azért változatosság kell néha néha.Ezt a többi válaszadó is beláthatja. Semmibe nem kerülne más étel elkészítése, csak egy kis gondolkodásba.
2012. dec. 10. 21:19
 15/34 anonim ***** válasza:
68%

Hihetetlenek ezek a mai kiskamaszok...

Pedig én is nemrég voltam tizenéves (most 24 vagyok) de mi valamiért sosem hisztiztünk meg finnyáskodtunk, ettük ami épp volt. Tudod hogy min éltünk? Szendvicsen. Egyik környékbeli gyereknek sem ért rá az anyukája főzni, hiszen látástól mikulásig dolgoztak. Hétvégén volt csak főtt kaja, de mégsem fanyalogtunk.

(Mostanában pedig havi egy alkalommal van nálunk hús, sajnos így alakult a helyzet, de még mindig látjuk az èlet szépségeit.)

Az egyenesen megdöbbentett hogy a tesód kiabál meg balhézik az édesanyátokkal a kaja miatt. Vagy akármi miatt is. Normális ember nem bánik így az anyjával, hanem tiszteli, és megbecsüli.

Azon meg ne haragudj, de csak röhögni tudok hogy nem laksz jól, de kidobjátok az ételt.

2012. dec. 10. 21:20
 16/34 anonim ***** válasza:
51%

Szerintem a kérdező egyáltalán nem rosszindulatból írta.

Más is ugyanúgy ki lenne éhezve tartalmasabb,szilárd ételekre. Egy szóval sem írta,hogy háromfogásos ebédet kellene csinálnia az anyujának.

Csak azt,hogy leves helyett mást is kellene néha csinálni.

Ugyanannyi energiába kerülne egy másik étel elkészítése, mint a leves készítése.

2012. dec. 10. 21:25
 17/34 anonim ***** válasza:
58%
amikor én gyerek voltam ( nem olyan régen) anyukám pocsékul főzött. Tényleg. És azt ettük, mert az volt. Amikor ilyen kajákról hallok, amit te írsz, éhes leszek, mert olyan finomnak hangzik. Mi amúgy 2-3 naponta főztünk és a közte levő napokban vagy maradékot ettünk, vagy zacskós levest, esetleg rántottát. Vagy vajas kenyeret, zsíros kenyeret.
2012. dec. 10. 21:29
 18/34 anonim ***** válasza:
25%

Hogy fel vannak háborodva egyes emberek.

Na most tegyük fel anyuka hozzáfog az étel elkészítéséhez. és most nem a levest készíti el,hanem valami más ételt...Na hát, nagyon nehéz elképzelni. Semmibe nem kerülne. Hiszen még pogácsát is van ideje elkészíteni.

2012. dec. 10. 21:36
 19/34 anonim ***** válasza:
37%
Kedves 84%-os nem unod még ezt a nem nagy szám más ételt készíteni dumát? Ez teljesen igaz, de a kérdező sem az anyukájához szaladt ezzel a kérésével, inkább leállt itt fröcsögni, hogy milyen kegyetlen az élet, hogy nem mindig fejedelmi ételeket esznek ... Na ennyi.
2012. dec. 10. 21:38
 20/34 anonim ***** válasza:
66%
Nem, a kérdezőnek nem az volt a baja hogy mindig ugyanazt főzi az anyukája. Hanem hogy nincs leves ÉS második, hanem vagy ez, vagy az. Illetve hogy hús csak heti egyszer van.
2012. dec. 10. 21:43
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!