A téli szünetben ezt hogy oldjam meg? Más családoknál is így működik ez?
Anyum évek óta csak úgy főz,hogy vagy csak leves,vagy csak másik féle,és ilyenkor nincs leves,ha leves van,akkor ahhoz vagy pogácsa,vagy lángos van,amivel szerintem senki sem tud jóllakni,hús hetente egyszer van.Anyum mindig jóval többet főz ezekből e kelleténél,és mindig megmarad,feleslegesen dobja rá a ki a pénzt,mert úgysem eszi meg senki.
Én jelenleg menzára járok,isteni áldásnak tartom,mert ott legalább jól tudok lakni,de szünetben még oda se tudok kajálni menni,az otthoni kajával meg lehetetlen jóllakni.
Máshol is így van ez?
12/l
Szégyellhetnéd magad, hogy ilyeneket írsz Édesanyádról a háta mögött!
Tudod én fiatal anyuka vagyok, dolgozom és tanulok a gyermekem nevelése mellett. Nekem sem jön mindig össze, hogy levest és másodikat és készítsek a családnak, mert van, hogy se időm, se energiám nincs, vagy ha bele is fektetem az időt illetve az energiát akkor pedig másra nem jut időm ami fontos lenne... Ezért ne ítélkezz Édesanyád fölött, mert nem tudod milyen az, amikor ezer dolgod van és azt se tudod melyikbe, hol kezdj bele ... Az idősebb tesód pedig milyen jogon mer kiabálni anyukáddal csak mert nincs két féle étel??? Máshol éheznek a gyerekek, fűtetlen lakásban laknak és örülnek ha KENYERET esznek nemhogy kiabáljanak az anyjukkal csak mert nincs terülj, terülj asztalkám! Igaza van egy előttem válaszolónak, ha nem tetszik a kaja, tessék, ott a konyha és főzz magadra a testvéreddel együtt!!!!
Hát figyelj, ilyet csinálhatna hogy "rizseshús, lekvárostészta, krumplis/túrós tészta, ezek alapvetőek egy leves mellé mondjuk
Amúgymeg nehéz eltalálni hogy kell főzni egy családra hogy elfogyjon, muter 48 éves de mai napig nem tudja eltalálni 4főre hogy mi a megfelelő mennyiség
Tehát dobni is kell ki, és 3.nap után már unja mindenki ugyanazt enni...
20/F
Hihetetlenek ezek a mai kiskamaszok...
Pedig én is nemrég voltam tizenéves (most 24 vagyok) de mi valamiért sosem hisztiztünk meg finnyáskodtunk, ettük ami épp volt. Tudod hogy min éltünk? Szendvicsen. Egyik környékbeli gyereknek sem ért rá az anyukája főzni, hiszen látástól mikulásig dolgoztak. Hétvégén volt csak főtt kaja, de mégsem fanyalogtunk.
(Mostanában pedig havi egy alkalommal van nálunk hús, sajnos így alakult a helyzet, de még mindig látjuk az èlet szépségeit.)
Az egyenesen megdöbbentett hogy a tesód kiabál meg balhézik az édesanyátokkal a kaja miatt. Vagy akármi miatt is. Normális ember nem bánik így az anyjával, hanem tiszteli, és megbecsüli.
Azon meg ne haragudj, de csak röhögni tudok hogy nem laksz jól, de kidobjátok az ételt.
Szerintem a kérdező egyáltalán nem rosszindulatból írta.
Más is ugyanúgy ki lenne éhezve tartalmasabb,szilárd ételekre. Egy szóval sem írta,hogy háromfogásos ebédet kellene csinálnia az anyujának.
Csak azt,hogy leves helyett mást is kellene néha csinálni.
Ugyanannyi energiába kerülne egy másik étel elkészítése, mint a leves készítése.
Hogy fel vannak háborodva egyes emberek.
Na most tegyük fel anyuka hozzáfog az étel elkészítéséhez. és most nem a levest készíti el,hanem valami más ételt...Na hát, nagyon nehéz elképzelni. Semmibe nem kerülne. Hiszen még pogácsát is van ideje elkészíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!