A téli szünetben ezt hogy oldjam meg? Más családoknál is így működik ez?
Anyum évek óta csak úgy főz,hogy vagy csak leves,vagy csak másik féle,és ilyenkor nincs leves,ha leves van,akkor ahhoz vagy pogácsa,vagy lángos van,amivel szerintem senki sem tud jóllakni,hús hetente egyszer van.Anyum mindig jóval többet főz ezekből e kelleténél,és mindig megmarad,feleslegesen dobja rá a ki a pénzt,mert úgysem eszi meg senki.
Én jelenleg menzára járok,isteni áldásnak tartom,mert ott legalább jól tudok lakni,de szünetben még oda se tudok kajálni menni,az otthoni kajával meg lehetetlen jóllakni.
Máshol is így van ez?
12/l
Nálunk is így van ez már nagyon régóta, anyum nem mindig tud főzni mert olyan helyen dolgozik ahol vagy egész nap bent van vagy éjszakás. Nálunk sincs leves, de nem is bánjuk mert elég az hétvégén, hús is ritkán van nálunk, nálunk is általában palacsinta, tésztás kaják, esetleg lángos van nagyritkán, vagy rendelünk pizzát úgy 3 hetente. Az ételeket szerintem másnap is meglehet enni, ha olyanok vannak kifőzve, azzal én el is vagyok, leves az simán jó még 3-4 napig is akár, és azt anyukád nem tudja úgy kiszámolni hogy pont elég legyen, ezt szinte senki sem tudja, meg a leveseket azokat nagy mennyiségben érdemes főzni az ízek miatt is.
Igaz én már idősebb vagyok nálad, 21 éves vagyok, egyetemre járok meg dolgozok is mellette, én magam főzök többnyire már mert csak akkor megyek haza ha rövid ideig kell bent lennem az egyetemen meg aznap nem kell bemennem dolgozni, ha meg sokáig vagyok akkor a barátnőmnél alszom, és ő sem viszi túlzásba a főzést. Ő reggel 8 tól este 6-7 ig bent van amikor hazaér akkor összedob valami tésztás kaját és ennyi, az szerintem bőven jó így nekünk. Nem tudom te mennyit eszel de a menzás kaják nem olyan bőségesek hogy azzal jól laksz és az otthonival meg nem, ez szerintem kicsit érdekes.
Én 12 éves koromig menzás kaján éltem, sosem laktam jól egészségtelen volt suli után otthon is ebédeltem eléggé meg is híztam meg voltak olyan ételek amik azért a gyomromat is hazavágták, rengetegszer volt akkor gyomorbajom. Na de mindegy ezt túl kell élni, és anyud 2 okból főzhet így, vagy nincs rá pénz, csak te nem tudsz róla, vagy ideje nincs rá. Szerintem ő is dolgozó ember, és nyilván elfárad munka után, azért erre is gondolj, de majd olyan 10 év múlva érteni fogod úgyis.
Hát irigylem anyukádat, hogy a leves mellé mindig van ideje nekiállni sütögetni, meg tésztát gyúrni. Egyébként nem értem, miért ne tudna egy 12 éves gyerek jóllakni ennyi kajával, én még felnőttként is bőven megelégszem valami salátával napközben.
A fehér liszt hízlal, egyél valami tartalmasabbat, ami nem dobálja a vércukorszintedet, magadnak is tudsz csinálni valami hidegtálat, vagy valami zöldséges ételt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!