Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit lehet tenni ha anyumon...

Mit lehet tenni ha anyumon kijön minden évben a téli depresszió?

Figyelt kérdés

Eléggé széthullott a család,bátyám velünk él de antiszociális és bunkó lett,az egyik nővérem 2000km-re van tőlünk,a másik nővérem pedig külön él tőlünk és 2-3 havonta jönnek haza. A távolabbi rokonaink pedig szintén nagyon messze laknak.

Minden évben télen anyum teljesen kibukik,úgy jár-kel mint valami zombi,látom rajta hogy már az életet is unja. Szoktam vele sokat beszélgetni,mivel én elég fecsegős típus vagyok ha jó a kedvem és minden apró dolgot ami történt velem elmesélek neki,de semmi hatás,nem tudom felkelteni az érdeklődését. Házimunkában is szívesen segédkezek,de ha unatkozom és megkérdezem mit csináljak,lenne-e valami munka a számomra,azt mondja nincs semmi,nem kell segíteni.

Nagyon pocsékul érzem magam a hétköznapokban is amiatt hogy anyum ennyire letargikus,de ilyenkor az ünnepekkor még 20x ennyire rossz minden mert még ideges is lesz. Nem javít a helyzeten hogy beteg és utazni se lehet vele mert apám nem jöhet el itthonról mert szintén beteg,ha meg itthon marad,nincs ki segítsen,vigyázzon rá (2x került kórházba,anyum nem meri egyedül hagyni,nehogy akkor történjen valami amikor nincs itthon).

Elnézést hogy novellát írtam,de már nagyon nyomasztott ez az egész :(

17/L

2011. dec. 26. 11:51
 1/2 anonim ***** válasza:

Nem tudom a szitut, de a tesóidat kérd meg hogy hívják fel többször, beszélgessen velük is. Hátha valaki tud lelket verni bele.

Esetleg ajánld fel neki, hogy orvos hátha tudna neki segíteni , bár ebben nem fog hinni, gondolhatja, hogy attól nem lesz jól apud, és a gyerekei sem jönnek többet. Lehet ez a fő baja, tehát ha hívnák többször lehet jól esne neki, hogy foglalkozik vele is valaki kicsit.

2011. dec. 26. 21:09
 2/2 anonim válasza:

Én "mindent" kipróbáltam téli depresszióra amiről csak hallottam. 21 éves koromig szenvedtem vele minden évben, amíg el nem határoztam, hogy veszek egy "napfénylámpát", azaz egy olyan terápiás lámpát aminek a napfényhez hasonló a spektruma. Életem legjobb döntése volt! Hiába voltam szkeptikus, működött! Amikor sötét évszakokban bekapcsolom, egyből eltölt egy kellemes érzés, ami jele annak, hogy az agyban bekapcsolnak a megfelelő biokémiai folyamatok. Az ilyen lámpák nem olcsóak, de inkább egyszer veszek egy ilyet, minthogy fél életemet depiben töltsem.

Ha megy az angol, amazon.com-on keress rá ilyen lámpákra és nézd meg a véleményeket! Rengeteg embert mentett meg! Márkát direkt nem írok, nehogy reklámnak tűnjön a válaszom. :)

2012. szept. 22. 22:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!