Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért jó Budapesten élni?

Miért jó Budapesten élni?

Figyelt kérdés

Dolgoztam pár évet Pesten, de nem tudtam megszokni a nagy nyüzsgést. Vidéki városban nőttem fel (Gödöllőn), azt szoktam meg.

Gödöllőn ott parkolok le ahol akarok, Pesten ez ritkán jön össze...:-)

Úgy látom sok vidéki fiatal alig várja hogy felköltözhessen Pestre, mert ott "minden van", viszont a vidékiek másik fele meg sosem tudja (nem is akarja) megszokni a Pesti pörgést, és inkább a vidéki friss levegőt és nyugit akarja.

Azóta még nyugisabb helyre költöztem (Dunakanyar) és nem bántam meg.

A kérdés nem provokatív jellegű, tényleg érdekel, hogy Ti hogy látjátok.

2009. aug. 20. 10:35
1 2 3
 11/25 anonim válasza:
100%
Fúú, hát le lehet pontozni, de attól, hogy Pesten lakik vki még nem lesz széles látókörű, meg kultúrált. Annyira utálom mikor a pestiek lenézik a "vidéket". Az meg h vki tudja kinek a lánya-fia vagy stb., csak faluban jellemző, nem pl. 100-120 ezres városokban. És szeretem Pestet, a nyüzsit, de azért sokszor nem jobb, mint vidék.
2009. aug. 25. 11:20
 12/25 anonim válasza:
67%
Szerintem az hogy van mozi meg színház,nem sokat jelent... Én Miskolci vagyok és tökéletesen érzem itt magam. Itt pont van egy kis nyüzsi, bár az igaz,hogy az éjszakai élet igen korlátozott.Nyáron 2 hétig voltam Pesten, de már bánom hogy elmentem...Minden második utca csatornaszagú.... a zaj nem zavart,és az sem hogy éjjel minden tele volt emberekkel.Sőt az még jó is volt.Az, hogy kúltúráltabbak az emberek vagy hogy tájékozódtabbak az egyátalán nem igaz.Tudjátok, létezik tv, internet, rádió, újság....
2009. aug. 25. 11:23
 13/25 anonim válasza:
Nem akarok semmilyen vitát folytatni, de a pestiek lenézik a vidékieket?? Ne nevettesd már ki magad! Én pesti vagyok, párom vidéki. Együtt élünk. DE: sokszor megkaptam a vidékiektől már, hogy "rohadt pesti" stb... Pedig nem is ismertek, egy rossz szót nem szóltam rájuk, sőt bulizni évekig Dunavarsányba jártam. Nem mondom, hogy az átlag pesti ember nem nagy képű, de ne általánosítsatok! Köszönöm!
2009. aug. 25. 20:16
 14/25 anonim ***** válasza:
100%

Imádom Budapestet, nem tudnám elképzelni, hogy ne itt éljek. A kávéházak, pub-ok, színházak, kiállítások, múzeumok, késő esti metrózás, kora reggeli nyüzsgés. Nincs is jobb annál, mikor este 11-kor beülsz valahova meginni valamit az Oktogonnál. Persze én soha nem néztem le a vidékieket, miért tenném. Csak azt nézem le, aki bunkón viselkedik..az lényegtelen,hogy városi vagy vidéki. Viszont a vidéki élet is nagyon szép..jó néha kivonulni a nyüzsgő városból.

15/L

2009. aug. 25. 22:49
 15/25 anonim ***** válasza:
hát én utálom pestet, nem tehetek róla, szinte minden hónapban fent vagyok a rokonaim miatt havonta egyszer, ez igy megy már kb 18 éve, de nem tudtam megszokni a várost. Egyszerűen nem szeretem, leginkább az emberek, azok akik elkeseritenek, hogy mindenki mennyire büdös, ideges, reménytelen. A másik ami kiborit az örökös hajtás, megfelelési kényszer. De attól is kiakadok, hogy ilyen palota- olyan palota, plázák, kávézók 100 számra, közben minden utcasarkon nyüzsögnek a hajléktalanok. Számomra egyszerűen gusztustalan ez a város. Ez van. Am szeptembertől a hétköznapokat pesten töltöm majd az egyetem miatt, hát nem vagyok elragadtatva.
2009. aug. 26. 08:23
 16/25 anonim válasza:
Nem akarok általánosítani, mert mondom, én SZERETEM Pestet, csak pl. odaköltöztek rokonaim Aszódról és a házban jönnek az öreg nénik és finom kis megjegyzéseket tesznek, hogy hát "TI ezt nem tudhatjátok..." meg ilyenek. Szóval az átlag pestivel semmi bajom, csak mondom azért ilyenek is vannak.
2009. aug. 26. 09:57
 17/25 anonim ***** válasza:
100%

10 éve költöztem Miskolcról Budapestre. Mert itt sikerült normális állást találni.

Nem mondhatom, hogy megbántam, de a szívem mindig visszahúz kicsit.

A tömegből, nyüzsgésből nagyon elegem van.

Elmegy az ember kirándulni, kikapcsolódni, s mindenhol tömeg van.

Amikor a Bükkben túráztunk a haverokkal, egész nap nem találkoztunk másokkal. Itt ilyen nincs!

Van számos szórakozási, művelődési lehetőség: csak bírd kiállni a sort pl. az Állatkert előtt!

Vágyom a csendre, a nyugira...

2009. aug. 26. 10:19
 18/25 anonim ***** válasza:
100%
Én Budán lakom, itt a legjobb, nagyon jó a közbiztonság, olyan csend és nyugalom van, mint vidéken, de ha a pesti nyüzsire vágyom, akkor busszal 30 perc, kocsival 15
2009. aug. 26. 18:55
 19/25 anonim válasza:
Ez esetben elnézést kérek, félre értettelek. (!!) A vén banyák mindenhol ott vannak. XD Azokon én már csak átnézek. :)
2009. aug. 27. 13:53
 20/25 anonim válasza:

Én is "vidéki" vagyok. -de utálom ezt a szót. Csak Bp-iektől hallani . Nekem ami nagyon megdöbbentő, az a sok hajléktalan s az, hogy a Bp-i embernek ez "természetes" Rettenetesen ledöbbentem , mikor földön fekvő embereket látok Bp. legszebb terein, olyan kiábrándító!

Mi a vágyam egyébként? Hogy Budán lakjak, és Pestre járjak dolgozni, át a hídon....

2010. szept. 25. 17:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!