Milyen érzés nem Budapesten élni?
Pl. A többi városban nem tudja vki azt tanulni amit akar, mert egy olyan suli sincs, vagy venni akar valamit, amit csak Bp-n lehet kapni.
Esetleg egy fiatal szórakozni akar, de nincs hova...
ilyenekre gondolok.
Nemrég sok időt töltöttem egy "nagyvárosban" és csöndes volt(bár nem csöndesebb, mint a budapesti lakhelyem), viszont meglepődtem, hogy a fiatalok többsége a fővárost vmi olyan helynek tartja, ahol mindég van megoldás, azt csinálsz amit akarsz, stb... bár, nem éltem közöttük, de érdekelne, hogy milyen a vidéki életvitel.
Én egy kisvárosban lakom, elég jó gimi van itt, oda járok, egyetemre meg amúgy is Pestre szeretnék, szóval a hely nem gátol semmiben:)
Igen, a vásárlás tényleg Pesten jobb, de azért itt is vannak boltok, szórakozóhelyek is(elég sok).
Ami hiányzik nekem a városunkból, az az, hogy Budapesten mindig vannak az utcán, nem kihalt (mondjuk ahol én lakom az se, csak megnyugtató számomra, ha nem csak én megyek az utcán). Szívesen kipróbálnám Pestet, de annyira azért nem vágyom oda:)
Ez egy örök kérdés, a baráti körömben is sokszor megvitattuk már, a vége rendszeresen veszekedés lett, mert nem értettünk egyet.
Elmondom az én véleményemet.
Sajnos magyarországon nagyon működik ez a vízagy, hogy Bp. a valami, a "vidék" meg sehol sincs fejlettségben, ellátottságban. Éltem kisebb városban, éltem megyezékhelyen is, mindeben volt valami jó. De azt soha nem tapasztaltam hogy valami csak Bp-en legyen. Nagyon jó iskolák vannak vidéken is, én az 3. legjobb gimijébe jártam Szegeden, most itt járok egyetemre, és ha jól tudom állatorvosin kívül minden kar megtalálható, mint pesten. Semmivel sem elmaradottabb, ugyan olyan jól el lehet menni szórakozni, ha valaki a hét minden napján buliban akar lenni akkor el tud menni minden nap bulizni, van választék bőven.
Kisebb városban sokkal jobban odafigyelnek az emberek egymásra, nagyvárosban megy a nemtörődömség.
Sok különbséget fel lehetne még sorolni, de szerintem elég lesz ennyit elolvasni :)
Imádok vidéken lakni.
1. Biztonságérzetet ad, hogy ha kilépek az utcára látok mosolygó ismerős arcokat, a pékségben már jó előre tudja az eladókisasszony, hogy milyen kenyér a kedvencem.
2. Nem lehet azt tanulni amit akarsz? Ez hülyeség. Ha nem is a lakóhelyén de a 30-40 km-es körzetében tuti van olyan, amilyenbe járni szeretne. És külön jó érzés úgy menni szülői értekezletre, hogy ismerem a szülőket, sőt vannak tanárok akikkel együtt érettségiztem, vagy akik engem is tanítottak még. Meg amikor a gyerekek mutogatják a tablón, hogy ez az én anyukám, ez meg az én apukám.
3. Valamit csak Pesten lehet venni? Nem tudok ilyenről. Az én városom 10 ezer fős, de van Tesco, Lidl, sok Spar, sok Coop, Penny és egy több kilométeres főutca boltokkal. Ráadásul a mai modern világban ha rendelsz valamit 1-2 napon belül házhoz hozzák. Emiatt nem fogok Budapestre menni.
4. Lehet, hogy Pesten ott a ZP, a Bank meg mittudomén még milyen helyek, viszont itt nem kell rettegnem, hogy hazafelé megölik vagy megerőszakolják a lányomat, miután hazafelé tart egy közös bográcsozásból, amit Pesten talán meg sem tudnak ejteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!