Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Milyen érzés nem Budapesten élni?

Milyen érzés nem Budapesten élni?

Figyelt kérdés

Pl. A többi városban nem tudja vki azt tanulni amit akar, mert egy olyan suli sincs, vagy venni akar valamit, amit csak Bp-n lehet kapni.

Esetleg egy fiatal szórakozni akar, de nincs hova...

ilyenekre gondolok.

Nemrég sok időt töltöttem egy "nagyvárosban" és csöndes volt(bár nem csöndesebb, mint a budapesti lakhelyem), viszont meglepődtem, hogy a fiatalok többsége a fővárost vmi olyan helynek tartja, ahol mindég van megoldás, azt csinálsz amit akarsz, stb... bár, nem éltem közöttük, de érdekelne, hogy milyen a vidéki életvitel.

2009. aug. 2. 23:29
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
100%

Én egy kisvárosban lakom, elég jó gimi van itt, oda járok, egyetemre meg amúgy is Pestre szeretnék, szóval a hely nem gátol semmiben:)

Igen, a vásárlás tényleg Pesten jobb, de azért itt is vannak boltok, szórakozóhelyek is(elég sok).

Ami hiányzik nekem a városunkból, az az, hogy Budapesten mindig vannak az utcán, nem kihalt (mondjuk ahol én lakom az se, csak megnyugtató számomra, ha nem csak én megyek az utcán). Szívesen kipróbálnám Pestet, de annyira azért nem vágyom oda:)

2009. aug. 2. 23:34
 2/22 anonim ***** válasza:
100%
Több vidéki városban is éltem (kisebb-nagyobb is volt), jelenleg egy megyeszékhelyen, de még soha nem volt olyan, hogy valamit venni akartam és nem volt, csak Pesten lett volna. Szórakozás minden ugyanúgy van, suliba megint máshova jártam, de az nem városfüggő volt, mert az országban két helyen van olyan gimi, amit kinéztem magamnak, aztán egyetem és fősuli megint nem Pesten. Budapesten kívül is van ám élet:)))
2009. aug. 2. 23:36
 3/22 A kérdező kommentje:
23:34 - attól függ, hogy melyik részén élsz. Direkt azért írtam Budapestet, mert Budán élek. Itt este 9 után már nincs senki az utcán
2009. aug. 2. 23:40
 4/22 anonim ***** válasza:
100%
Én Dunakeszin lakom, Pesten dolgozom. Nagyon jó ide hazajönni, csendes, hallom a madárcsicsergést, alig járnak az autók és rendkívül jó környék. Nagyon szép a kilátás, mindenhol kertesház... A levegő is sokkal jobb, pedig közel van pesthez. Ha vásárolni akarok, azt megteszem a melóból hazajövet, de kocsival kb negyed óra és bent vagyok a városban.
2009. aug. 2. 23:46
 5/22 anonim ***** válasza:
77%
18 éves vagyok és még csak 2x voltam Bp-en, én nagyon jól megvoltam nélküle is :D Ha valami kell, bemegyünk Miskolcra aztán ott van. Én inkább úgy gondolok Bp-re, mint egy koszos, cigányos, hatalmas hányadék helyre :S Sajnos... Pedig rám is ez vár :( (Pestre megyek továbbtanulni)
2009. aug. 3. 00:17
 6/22 anonim ***** válasza:
100%

Ez egy örök kérdés, a baráti körömben is sokszor megvitattuk már, a vége rendszeresen veszekedés lett, mert nem értettünk egyet.

Elmondom az én véleményemet.

Sajnos magyarországon nagyon működik ez a vízagy, hogy Bp. a valami, a "vidék" meg sehol sincs fejlettségben, ellátottságban. Éltem kisebb városban, éltem megyezékhelyen is, mindeben volt valami jó. De azt soha nem tapasztaltam hogy valami csak Bp-en legyen. Nagyon jó iskolák vannak vidéken is, én az 3. legjobb gimijébe jártam Szegeden, most itt járok egyetemre, és ha jól tudom állatorvosin kívül minden kar megtalálható, mint pesten. Semmivel sem elmaradottabb, ugyan olyan jól el lehet menni szórakozni, ha valaki a hét minden napján buliban akar lenni akkor el tud menni minden nap bulizni, van választék bőven.

Kisebb városban sokkal jobban odafigyelnek az emberek egymásra, nagyvárosban megy a nemtörődömség.

Sok különbséget fel lehetne még sorolni, de szerintem elég lesz ennyit elolvasni :)

2009. aug. 3. 00:27
 7/22 anonim ***** válasza:
91%

Imádok vidéken lakni.

1. Biztonságérzetet ad, hogy ha kilépek az utcára látok mosolygó ismerős arcokat, a pékségben már jó előre tudja az eladókisasszony, hogy milyen kenyér a kedvencem.

2. Nem lehet azt tanulni amit akarsz? Ez hülyeség. Ha nem is a lakóhelyén de a 30-40 km-es körzetében tuti van olyan, amilyenbe járni szeretne. És külön jó érzés úgy menni szülői értekezletre, hogy ismerem a szülőket, sőt vannak tanárok akikkel együtt érettségiztem, vagy akik engem is tanítottak még. Meg amikor a gyerekek mutogatják a tablón, hogy ez az én anyukám, ez meg az én apukám.

3. Valamit csak Pesten lehet venni? Nem tudok ilyenről. Az én városom 10 ezer fős, de van Tesco, Lidl, sok Spar, sok Coop, Penny és egy több kilométeres főutca boltokkal. Ráadásul a mai modern világban ha rendelsz valamit 1-2 napon belül házhoz hozzák. Emiatt nem fogok Budapestre menni.

4. Lehet, hogy Pesten ott a ZP, a Bank meg mittudomén még milyen helyek, viszont itt nem kell rettegnem, hogy hazafelé megölik vagy megerőszakolják a lányomat, miután hazafelé tart egy közös bográcsozásból, amit Pesten talán meg sem tudnak ejteni.

2009. aug. 3. 00:28
 8/22 anonim ***** válasza:
100%
Én Érden lakom, gimibe budára járok de pl a vásárlást nem nehéz megoldani mert a budaörsi Auchanba járok... szórakozóhely is van de a Rio jobb... szval nem függ Érd pesttől és ha nem lenne muszály innen nem mennék el... szerintem minden budapesti aki ide jön itt lakna élete végéig...:D (na jó talán nem mind1ik:D)
2009. aug. 3. 00:31
 9/22 A kérdező kommentje:
Akkor kb. mind2 fél részéről vannak téves elképzelések. Én Pesten nagyobb biztonságban érzem magam, mint az ország keleti részében. Budát pedig mindenki egyszerűen elfelejti, az emberek többségének Pest legrosszabb része jut eszébe. Pedig Buda nagyobb, mint Miskolc.
2009. aug. 3. 00:49
 10/22 A kérdező kommentje:
00:17-es: A cigányok vidéken jobban tombolnak
2009. aug. 3. 00:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!