Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Milyen érzés nem Budapesten élni?

Milyen érzés nem Budapesten élni?

Figyelt kérdés

Pl. A többi városban nem tudja vki azt tanulni amit akar, mert egy olyan suli sincs, vagy venni akar valamit, amit csak Bp-n lehet kapni.

Esetleg egy fiatal szórakozni akar, de nincs hova...

ilyenekre gondolok.

Nemrég sok időt töltöttem egy "nagyvárosban" és csöndes volt(bár nem csöndesebb, mint a budapesti lakhelyem), viszont meglepődtem, hogy a fiatalok többsége a fővárost vmi olyan helynek tartja, ahol mindég van megoldás, azt csinálsz amit akarsz, stb... bár, nem éltem közöttük, de érdekelne, hogy milyen a vidéki életvitel.

2009. aug. 2. 23:29
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:
Nem valami jó... nincs annyi lehetőség... szerintem Pesten a legjobb! Imádom a nagyvárosokat! :D
2010. márc. 20. 23:39
 22/22 anonim válasza:

Egy K-i országrészben lévő kis településen nőttem fel, s akkor nagyon szerettem. Aztán kezdett szűk lenni a település huszonéves koromra. Beköltöztünk Nyíregyházára, amit először nagyon szerettem, kirakatok, rengeteg bolt, nézelődnivaló. 10 éve élünk itt, s egyre inkább úgy érzem, hogy tovább kellett volna annak idején mennünk, s egy Budapest közeli közepes nagyságú városban telepedni le. Oka: beépülő kertvárosi részen élünk, nagyon ritkán vannak a házak, van, hogy egész nap egy ember sem megy el a házunk előtt, mert a távolságok miatt aki erre jár, az autóval átmegy az utcán. Ezt egyre nehezebben viselem, hogy nincs kihez szólni. Pesti barátnőim, akikkel együtt jártam suliba, s azonos a végzettségünk, Bp-en a többszörösét keresik az én fizumnak, annak ellenére, hogy többüknél nekem magasabb a végzettségem. Évek óta nem emelték a fizetésemet, túlóra rengeteg, amit persze nem fizetnek ki, ha esetleg elégedetlenkedsz, a válasz, h. semmi sem kötelező, el lehet menni, van helyetted több tíz ember. Munkahely nincs. Nyáron voltam a fővárosban, szétnéztem a boltokban, jóval olcsóbb árakat láttam, mint itt. Rezsi is kevesebb tudtommal ott.

Tehát összegezve: itt nálunk kevesebb fizuból kell megélj, ehhez viszont magasabbak az árak. Munkahely nincs. A biztonság viszont egy kamaszgyereknek val.színű itt még nagyobb.

2012. jan. 1. 20:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!