Érdemes Budapesten Hallowenezni?
Nem hiszem el hogy egy amerikai ünnepet hogy lehet Magyarországon tartani????? igen ez Magyarország itt más szokások és hagyományok vannak, nem kell minden hülyeséget át venni az amcsiktól.
. . . . .. . . . . . . . . . . ,.-‘”. . . . . . . . . .``~.,
. . . . . . . .. . . . . .,.-”. . . . . . . . . . . . . . . . . .“-.,
. . . .... . . . . . ..,/. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . ”:,
. . . . ... . . .. .,?. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .\,
. . . . . .... . . /. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . ,}
... . . . . . .. /. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .... . . . ,:`^`.}
. . . . . . . ./. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . ,:”. . . ./
. . . ... . . .?. . . __. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . :`. . . ./
. . . . . . . /__.(. . .“~-,_. . . . . . . . . . . . . . ,:`. . . .. ./
. . . . . . /(_. . ”~,_. . . ..“~,_. . . . . . . . . .,:`. . . . _/
. . . .. .{.._$;_. . .”=,_. . . .“-,_. . . ,.-~-,}, .~”; /. .. .}
. . .. . .((. . .*~_. . . .”=-._. . .“;,,./`. . /” . . . ./. .. ../
. . . .. . .\`~,. . ..“~.,. . . . . . . . . ..`. . .}. . . . . . ../
. . . . . .(. ..`=-,,. . . .`. . . . . . . . . . . ..(. . . ;_,,-”
. . . . . ../.`~,. . ..`-.. . . . . . . . . . . . . . ..\. . /\
. . . . . . \`~.*-,. . . . . . . . . . . . . . . . . ..|,./.....\,__
,,_. . . . . }.>-._\. . . . . . . . . . . . . . . . . .|. . . . . . ..`=~-,
. .. `=~-,_\_. . . `\,. . . . . . . . . . . . . . . . .\
. . . . . . . . . .`=~-,,.\,. . . . . . . . . . . . . . . .\
. . . . . . . . . . . . . . . . `:,, . . . . . . . . . . . . . `\. . . . . . ..__
. . . . . . . . . . . . . . . . . . .`=-,. . . . . . . . . .,%`>--==``
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . _\. . . . . ._,-%. . . ..`...
Halloween október 31, halottak napja november 1. Vagy én nem tudom jól? Miért kéne halloween-kor a halottainkra emlékezni?
Kérdezőnek: sok jó parti szokott ilyenkor lenni szórakozóhelyeken (beöltözős is), szerintem érdemes körbenézned a neten.
Idegen helyre nem ajánlott becsöngetni - egyrészt nem készülnek cukorkával, lehet hogy be sem engednek vagy elzavarnak.
Ha nagyon akarjátok, akkor kisebb házibulit lehet tartani, ahol sütit süttök - pl. boszorkányujj (édes süti, a köröm egy manduladarab), denevérformára vágott süti/szendvics.
Programnak töklámpásfaragás pl...
Aki akar, annak arcfestés meg jelmez, plusz lehet kapni a papírboltokban dekorációt.
Szerintem a hallowenezés egy aranyos szokás. Zalaegerszegen lakom és 2 évvel ezelőtt barátaimmal beöltöztünk és a környéken lévő emeletes házakban próbáltunk szerencsét:) Volt ahol elzavartak de mindenesetre nagyon jó móka Van aki tök aranyosan fogadja a dolgot és még be is hí a lakásba van aki megkérdezi hogy:Ez milyen "ünnep"? Mindenesetre a végtermék kb 2 kg cukor és csoki lett.
Szerintem megéri elmenni, ha nem is azért hogy csokimérgezést kapj a szórakozásért mindenképpen .( Pesten meg még inkább lehet szerintem)
Hajrá :)
Majd írd meg azért , hogy végül mit csináltál... köszi :)
Ebben az évben én tökfaragással fogom elütni az időt.:)
Úgy látom, minden évben, minden ilyen jellegű kérdéshez be kell írnom ugyanazt.
A Halloweent nem csak Amerikában ünneplik, és nem az amerikaiak találták ki. Mi közöd van ahhoz, hogy más mit csinál?
okt 31. Mindenszentek előestéje vagyis Halloween. Az angolszáz hagyomány szerint ilyenkor a szellemek, kísértetek, és egyéb természetfeletti lények elvegyülnek az emberek között, és az emberek eredetileg azért öltöztek be, hol elijesszék a rossz lelkeket.
nov 1. Mindenszentek
nov 2. Halottak napja
Nem is ugyanazon a napon van a két ünnep! Ráadásul Halloweenkor több másik ünnep is van, mint a római Szaturnália vagy a kelta Samhain, ami az óév utolsó napja. Ezek az ünnepek már nem léteznek a mai formájukban, hanem összeolvadtak.
A Trick or Treat egy játék, amit a gyerekek művelnek főleg. Olyan, mint a húsvéti tojáskeresés vagy Mikuláskor kitenni a cipőnket az ablakba.
Viszont itt nincs hagyománya a dolognak, és nem is örülnének idegenek, ha egy csapat kamasz bekopogna hozzájuk este. Viszont beöltözős bulit csinálhattok.
„Mi közöd van ahhoz, hogy más mit csinál?”
Nyugodj meg, annyi neki is van talán, mint neked.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!