Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért jó Budapesten élni?

Miért jó Budapesten élni?

Figyelt kérdés

Dolgoztam pár évet Pesten, de nem tudtam megszokni a nagy nyüzsgést. Vidéki városban nőttem fel (Gödöllőn), azt szoktam meg.

Gödöllőn ott parkolok le ahol akarok, Pesten ez ritkán jön össze...:-)

Úgy látom sok vidéki fiatal alig várja hogy felköltözhessen Pestre, mert ott "minden van", viszont a vidékiek másik fele meg sosem tudja (nem is akarja) megszokni a Pesti pörgést, és inkább a vidéki friss levegőt és nyugit akarja.

Azóta még nyugisabb helyre költöztem (Dunakanyar) és nem bántam meg.

A kérdés nem provokatív jellegű, tényleg érdekel, hogy Ti hogy látjátok.

2009. aug. 20. 10:35
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
85%

Vannak előnyei, pl. több a lehetőség kultúrális programokra (színház, koncert, múzeum, kiállítások, focimeccs, bármi), több a szórakozási lehetőség, több iskola, tanfolyam közül lehet választani, boltok tovább vannak nyitva, jobbak az elhelyezkedési esélyek, több, változatosabb munkahely.

Fiatalon jók ezek, de hosszú távon nem jó Budapesten lakni. Pl. Bécsben lehetne, a világ 2. legélhetőbb városa, hiába nagyváros.

2009. aug. 20. 10:45
 2/25 anonim ***** válasza:
9%
Semmiért.
2009. aug. 20. 10:52
 3/25 anonim ***** válasza:
100%
Nyilván egy nagyvárosnak megvannak a maga előnyei és hátrányai. Bp-en vannak olyan lehetőségek, amelyek vidéken képtelenségnek tűnnek, de az más kérdés, nézd csak meg, a tehetősebb emberek húznak ki már elég régóta a főváros környéki kisebb, nyugodtabb településekre, de legalábbis Buda csendesebb vidékeire. A Rákóczi úton tuti nem szeretnék lakni soha, az más kérdés, hogy pont a tömeg, a forgalom hozza magával a más életformát, más életvitelt, sokszor egészen más szemléletet is természetesen.
2009. aug. 20. 11:19
 4/25 anonim ***** válasza:
100%
Nem is tudom. Most, hogy belegondolok, én azt szeretem leginkább Budapestben, amikor kimenekülhetek onnan a természetbe. Idő függvényében minimum Margitsziget, ha több időm van, Hármashatár-hegy, Budai-hegyek, Pilis, Börzsöny. Nekem ez az egyetlen jó dolog, hogy azért viszonylag könnyen ki lehet menni. Ja, és még egy, és e miatt tényleg nem szívesen lennék vidéki. Nem kell hajnalban bejárnom, mert ott lakom, ahol dolgozok. Ez a napi két-három óra plusz idő nagyon fontos.
2009. aug. 20. 13:16
 5/25 anonim ***** válasza:
100%
Budapest nagy és változatos, vannak nagyon sivár helyek, meg jk is. De összességében nem vágyom oda, és ha ott vagyok, nem érzem kellemesen magamat. Viszont mindenki mást szeret, vagy tart előnyösnek. "Csak az jöjjön katonának, aki ilyet szeret".
2009. aug. 20. 21:54
 6/25 anonim ***** válasza:
90%
Én imádom Budapestet és nem tudnám elképzelni, hogy ne itt éljek... itt is születtem és nevelkedtem.. Utálnám, hogy mindenki ismer, tudja kinek vagyok a lánya.. tudnák, hogy kivel jártam és hogy ért véget a kapcsolat.. Utálnám, hogy éjszaka nem mehetnék fagyizni ha ahhoz van kedvem.. plusz még a pesti dolgokat, amiket nem lehet megmagyarázni..olyan nagy kis közösség.. utáljuk a BKV-ét..meg ilyenek..:D Arról már nem is beszélve, hogy változatos..és olyan arcát mutatja amilyet épp látni szeretnél..
2009. aug. 20. 23:18
 7/25 anonim ***** válasza:
Asszem erre születni kell amúgy, én magam budai vagyok, de sküszöm a nyüzsgéstől rosszul vagyok, lefáradok rendesen ha a pesti forgatagban vagyok netán fél napot. Éjjel viszont nagyon kellemes, és a lehetőségek meg mégis csak ott vannak. Hát igen, itt kicsi a valószínűség, hogy összefussak egy ismerőssel, de pont ez egy előnye, itt el lehet veszni a forgatagban, mint a huzat, aminek persze megvannaka maga hátrányai is. Én azt hiszem, hogy egy ilyne nagyvárosban sokkal inkább észnél kell lenni, ha az ember talpon akar maradni, mert oké több a lehetőség, színesebb és stb, de azért az a másik oldala, hogy igencsak farkastörvények uralkodnak.
2009. aug. 22. 11:05
 8/25 anonim ***** válasza:
52%

laktam pár hónapot vidéken, na az maga a pokol volt. pláne úgy, hogy alapvetően pesten nőttem fel. lehet, hogy itt taplóbbak az emberek, de legalább nem ismer mindenki mindenkit, nem vesznek az emberek a szájukra egy-két hülyeségem miatt.

a legtöbb bp-i ember jóval tájékozottabb, szélesebb látókörrel rendelkezik (legalábbis az ismerőseim többsége ilyen)

nem a kocsmázás az egyetlen szórakozásunk, hanem lehet menni koncertre, szÍnházba, moziba.

ha nagyon vágyom a friss levegőre, akkor pedig kimegyek a belvárosból valami külső, zöldebb kerületbe.

lehet, hogy nem tudsz leparkolni, de van lábad, fel lehet szállni a buszra, villamosra, metróra. lehet szidni a bkv-t, de jobb mint mondjuk a volánbusz, ami naponta 3x elmegy a bekötőút mellett, ha nincs kocsid, akko sz.pjál...

budapestnek is nagyon sok jó tulajdonsága van, csak meg kell találni. nem mindig amiatt sírni, hogy jaj, milyen zsúfolt, vagy büdös.

ha nem tetszik, lehet menni falura földet túrni.

2009. aug. 22. 14:58
 9/25 A kérdező kommentje:

Ok persze Budapestről nem csak a nyüzsi és a rossz levegő jut eszünkbe, de azért a vidéki lét sem egyenlő a földtúrással...

Itt a Dunakanyarban pl. nagyon klassz a Duna-parti panoráma, háttérben a Visegrádi Fellegvárral (rengeteg a motoros, élvezik az engedd el a hajam érzést), a Börzsöny a sok kirándulóhellyel, sok vaddal (és itt a négylábúakra gondolok) , szóval csodálatos!

Szóval nem földtúrás! Brrrrr kedves utolsó!

2009. aug. 23. 12:18
 10/25 anonim ***** válasza:
58%
Utolsó válaszoló: fingod nincs, mi az, hogy vidék. Pl. Győr és Sopron is vidék, mégis város, nem ismer mindenki, el lehet veszni, ugyanakkor emberléptékű, barátságos kis ékszerdoboz. Ha van agyad, használd, jó? egy vidéki
2009. aug. 25. 11:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!