Nektek nincs hányingeretek az olyanoktól, amikor egy köztudottan meleg ismert fiúról csinálnak csajos riportokat?
Pl egy ismeert sportolóról nyomják sorozatban a riportműsorokat, hogy neki éppen milyen hatalmas barátnője van vagy faggatják, milyen típusú lányok jönnek be neki stb stb.
Nem azt mondom, hogy híresztelni kell a melegségét, de ez az ellentettje is nagyon durva sztem, amikor erőszakosan igyekeznek ráerőltetni a hetero-imaget, és miközben kb mindent tud az ember róla, elég visszataszító, ahogyan hosszasan ecseteli "az ideális csaj"-típust, amit persze többen megírtak neki.
Mi a véleményetek? Sztem ennél sokkal jobb megoldás lenne, ha csak simán csendben maradna, de persze a pletykák ellen meg próbálnak harcolni ... Hát tudja fene, nekem fura.
"egy köztudottan meleg ismert fiúról "
és mégis kik ezekek a köztudottan melegek? mert ha nem akarsz nevet mondani, akkor nyilván nem köztudott, hogy meleg, mert ha köztudott lenne, tudnánk ilyenről. de én személy szerint nem tudom, kiről beszélsz.
tulképpen addig jó, amíg nem tudod, kiről beszélek, de amúgy csak általánosságban értettem a kérdést, elviekben ...
Egyébként aki nincs "a köreiben", az tényleg megeszi, amit a sajtó elé tálal a fergeteges csajos ügyeiről :) hát ez már csak ilyen ... De mondjuk az a vicc h sporttárstól is hallottam már olyan reakciót h "hülye vagy vaze hát sportoló, tuti nem lehet meleg", aztán meg jah,hogyne ... a végén még meggyőz :)
egyébként az utolsó gondolatához még annyi h ez a "köztudott" vagy sem -kérdés tényleg izgi, mert pont a napokban került szóba XY-ról az egyik sporttárssal, és hát az meg kifejezetten kitalációnak nevezte a dolgot, és számomra hihetetlen, hogy ilyen szinten vak emberek is létezzenek, akik olyanok h ha előtte sexelnének, akkor is kitartana a véleménye mellett h "az nem lehet"
Bár lehet h sokkal inkább ez valamiféle védelmi mechanizmus, hogy ááhh olyan nincs, ez hülyeség, és igazából magát nyugtatja vagy nemtom. Mindenesetre furcsa számomra.
jájj de kötözködő vagy hallod. én meg inkább úgy nevezném, hogy alkalmi vakok, süketek rengetegen, vagy tán annyira kényes ez a téma, hogy már kapásból tudat alatt elfojtódik az egész, és kész, nincs ...
jó kérdés ...
De mondjuk nekem még a kérdés kapcsán annyi hozzáfűznivalóm van, hogy az aztán a leggusztustalanabb verzió, amikor valaki fiúzik ugyan, de publikusan meg "azok a mocskos bu..ik" szöveget nyomja, és így elég garantált, hogy a birkanép nagy részének ez így teljesen hihető -felszíni- összkép lesz ...
De, am nekem is hányingerem lenne az ilyentől.
Am nem az, h én konkrétan tapasztaltam volna már ezt egy konkrét példa esetében. Mert nem mozgok ilyen körökben am, szóval felőlem az is lehet, h ez tényleg tipikus dolog pl. sportolóknál, meg az is, h nem. Csak így elképzeltem, h most ha tényleg lenne ilyen (most tegyük fel), amit a kérdező leírt, h tudnám egy fiúról, h meleg, és mégis csajos videókat készítenének róla (amikhez ő persze asszisztálna), az bennem is hányingert keltene.
Tulajdonképpen a heteronormatívsága keltene hányingert. A heteronormativitás bennem alapból hányingert kelt, de különösen, ha ennyire erős és explicit, mint amilyen ez lenne. Ez ugyanis azt a szemléletet tükrözné, h "mindenkinek kötelező heterónak lennie, vagy ha nem az, akkor is kötelező annak mutatnia magát, mert hát nehogy már meleg legyen... Mert hát mekkora tabu már az..." Szinte a pofádba ordítanák ezt a szemléletet egy ilyennel... Ezzel a szemlélettel pedig menjenek a p*csába, mert ez a tényleg melegekre sértő. Én, mint meleg, legalábbis egyértelműen sértve érzem magam ettől, még akkor is, ha nem személy szerint "ellenem" irányul. Mert mivel az egész homoszexualitást, mint jelenséget tabusítják ezzel, így végülis minden meleg ellen is irányul kicsit.
Én azt gondolom, h a melegség egy egyenrangú szexualitás a heteroszexualitással. Tehát ha egy heteróval forgatnak filmeket arról, h pl. milyen lányok jönnek be neki, akkor igen, a melegekről pedig olyat forgassanak, h milyen fiúk (már ha most alapnak vesszük, h vkivel forgatnak a magánéletével kapcsolatos videót). Az úgy nagyon nem korrekt, és nagyon gusztustalan, h akkor a melegeknek is csajokról kell beszélniük, mintha a heteroszexualitás vmiféle norma lenne, h mindenkinek kötelező annak lennie vagy legalábbis annak látszania, a melegség pedig vmi alsóbbrendű dolog, amiről jaj, nem szabad beszélni... De a homofób futtatók még csak egy dolog, h ezt a szemléletet képviselik. Meg az ők mentségükre még azt is fel lehetne hozni, h esetleg úgy vélik, ezt jobban el tudnák adni. De ha maga a srác is asszisztál hozzá... Az a leggusztustalanabb. Amikor maga egy meleg ember heteronormatív, és fojtja el ennek jegyében vmilyen szinten a saját melegségét is, akár a megélésében, akár a kifejezésében.
Mindenesetre, ha én egy ilyen ismert személy lennék, pl. sportoló, és csajos videókat akarnának rólam készíteni, kb. pofánvágnám az illetőt egy ilyen ötletre... Hátha észreveszi magát... És azt mondanám, h ha videót akar készíteni arról, h nekem ki tetszik stb., akkor szívesen beszélek róla, de akkor azt mondom, amit én gondolok, nem pedig azt a szöveget, amit mások megírtak nekem egy olyan norma jegyében, amivel én nagyon nem értek egyet. Szóval ha a heteróknak szabad a csajokról beszélniük egy ilyen videóban, akkor ragaszkodok ahhoz a jogomhoz, h nekem meg a fiúkról, ha egyszer én azokat szeretem. Ez csak így lenne korrekt.
Ez a kiállás kéne más melegekbe is.
"jájj de kötözködő vagy hallod. "
már ne is haragudj, de úgy állítottad be a kérdést, mintha lenne ilyen sportoló, akiről mindenkinek tudnia kéne, hogy valójában meleg, de nem annak mutatja magát.
és te nyíltan is vállalod ezt a fajta kiállást amit leírtál?
egyébként meg oké, nagyrészt igazad van sztem, csak tudod annyiban mégse csak az illető döntése, hogy aztán van egy vagon szponzori és egyéb kötöttsége, amiknek mind meg kell felelnie, és akik szépen elpártolnának tőle, ha pl nyíltan lenne meleg. Így ez nem annyira választás kérdése, könnyen lehet h neki is hányingere van az egésztől, és egy egész háttércsapat dolgozik az ő "macho élsportoló" imageján, így meg publikum előtt nem engedheti meg, hogy olyan legyen, amilyen tényleg. Tehát valamennyire kényszerhelyzet is azért neki....
Eredményként aztán a közönség csak azt látja,hogy dúl a szerelem a bombázó barátnőjével, míg a magánéletben kb akkor látja csak a csajszit, amikor az újságoknak fotózzák őket együtt :D
Na ez az igazán szomorú, csak a kérdés az, h tehet-e mást vajon ...
Most kiemeltem az élsportot azért mert az egy különösen macho és férfimintakp-terület, de mondhatnék ide más tinilányok bálványa srácot is, akinek szintén nem mindegy, hogy az imagejeval mi lesz, és így az egész karrierjével, hiszen amíg sikítoznak érte a tinilányok/tinisrácok, addig megy a bolt is és a népszerűség is, de ha bizonyossá válik a melegsége, könnyen lehet, hogy reszeltek neki végleg ...
Ez van, de azért nyilván az meg nem csak előttem ismeretes, hogy igen sok élsportolónkról derült ki utólag ilyen-olyan mértékben, hogy aztán "véletlenül" az edzőjével lakik meg lehetne sorolni a történeteket, de isten ments h neveket mondjak. Aki tudja, tudja, aki meg nem, annak mindegy. Épp a napokban kaptam meg, h meleg élsportoló úgysincs, mert az teljesen abszurd lenne, aztán jót mosolyogtam a srác naivságán vagy butaságán? Jó kérdés ...
17-es hihetetlen vagy, de oké, legyen igazad, látom, addig úgysem nyugszol.
Nem, NINCS ilyen sportoló na. Kitaláltam, fikció!! ok?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!