Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Úgy érzem nincs tehetségem,...

Úgy érzem nincs tehetségem, mások szerint van. Segítség?

Figyelt kérdés

Sok mindent szeretk csinálni, sokak szerint van is hozzá tehetségem, de én nem igazán tudnék elmélyülni bármibe is.

I. Klarinétozok. Ezt nagyon szeretem csinálni, imádok klarinétozni, itthon komolyabb vagy másabb darabokat szoktam játszani, nem pedig azt, amit a zenesuliban megadnak. Gyakran játszok el egy dalt, cak úgy fejből is.( Majdnem minden nap klarinétozok, gáz, hogy most rossz a hangszerem... már nagyon szeretném fújni.)

II. A nyelvek is érdekelnek, de ezek viszont nem nagyon maradnak meg a fejemben. Próbálkoztam itthon hobbiból a törökkel és a portugállal(brazil) . Eleinte megy, de hát így azért elég nehéz tanulni magamtól. Az angol az, ami nagyon megy és szeretem is, csak ott meg visszahúz az osztályból néhány osztálytársam.

III. Versírás... ezt is szeretem csinálni, azt mondják nagyon jók, gyorsan is írom őket, szóval nem kell rajtuk skoat gondolkodnom, de nem gondolnám, hogy "költő" lenne belőlem.

IV. Rajzolni is szeretek, viszont inkább csak firkálgatni a füzetekbe mindenfélét.

Mást olyan jó nézni, pl.: egy táncost, milyen profi, de ő már biztosan kisgyerek kora óta táncol, neki már a vérében van.

Énekelni is szeretek, de arra meg nincs bátorságom.

Azt olvastam, hogy nem szabad máshoz (aki szerintünk nagyon jó) hasonlítani magunkat, mert akkor mindig alul maradunk. Tudom, hogy így nem könnyű megmondani, de szerintetek melyikkel kéne komolyabban elkezdeni foglalkozni? Vagy hagyjam az egészet? 12/L

2012. dec. 3. 20:18
 1/6 A kérdező kommentje:

bocs a helyesírési hibákért

*szeretek

*csak

És bocs, hogy a végén azt írtam, hogy "vagy inkább hagyjam az egészet?"ezt nem gondoltam komolyan... megbántam, hogy leírtam azt a sort. A klarinétot tuti nem szeretném csak úgy hagyni. de nem tudom...

2012. dec. 3. 20:23
 2/6 anonim válasza:
12 éves vagy? Ne csinálj semmit, csak amit eddig! Fontos lenne, hogy az ilyen és ehhez hasonló kérdéseket a szüleiddel és ne a vakvilággal beszéld meg.
2012. dec. 4. 08:28
 3/6 anonim ***** válasza:
Még fiatal vagy, előtted az élet. Szerencsés vagy, ha van időd és lehetőséged ilyen sok mindent kipróbálni. Foglalkozz mindegyikkel egy kicsit, fejlődj bennük, gyakorold őket, de ne vedd véresen komolyan. Vedd fontolóra a kritikákat, mert épülhetsz általuk. Majd idővel úgyis letisztul, hogy melyek maradnak meg... ennyi idősen még én is egy csomó dolgot csináltam, aztán ahogy egyre többet kellett tanulni, apránként lemorzsolódtak az elfoglaltságaim. Néhányra egyszerűen nem volt időm eljárni, így a kevésbé fontosakat le kellett építenem. Csak a néhány legfontosabb maradt meg. Bizonyára veled is így lesz majd, de egyelőre örülj, hogy ennyi mindennel foglalkozhatsz. Amíg nem muszáj, ne szelektálj.
2012. dec. 4. 10:56
 4/6 anonim ***** válasza:
Amúgy a leghasznosabb a nyelvtanulás. Második legjobb a klarinét. Harmadik a rajz, ez nem annyira hasznos, nem is lehet megélni belőle, de azért jópofa. Szintén harmadik a tánc, lehet, hogy érdemes lenne kipróbálnod magad, csak ne hip-hopot vagy valami más szörnyűséget táncolj, hanem akkor már valami értelmeset, mondjuk társastáncot. A versírást nem annyira javaslom, mert nem hasznos, és nagyon nehéz jól csinálni. A
2012. dec. 4. 10:58
 5/6 A kérdező kommentje:

Egyébként nem táncolok, csak mondtam egy példát :)

amúgy mi a baj a hip-hoppal? nekem tetszik, de nem tudok táncolni, szoval ez csak egy példa volt.

2012. dec. 4. 12:08
 6/6 anonim válasza:

Folytasd ezeket, majd valamikor tedd fel a kérdést: melyik lett számodra létszükséglet?

Nekem a Teremtő a rajzhoz adott valamennyi tehetséget, az ismerőseim is nagyon dicsérnek engem, bár úgy érzem, ez még nagyon kevés... De nem számít, mert szeretek rajzolni. :)

Úgy érzem, ha minimum nem rajzolgathatnék a füzeteimbe apró firkákat, az már félig a halálomat jelentené.

Az írtad, nagyon fújnád már a klarinétot. Nem lehet, hogy ez "az" ?

(^_^)

Csak egy karácsonykor 14 éves lány.

2012. dec. 4. 22:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!