Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért lenézni az ilyen fiatalo...

Miért lenézni az ilyen fiatalokat?

Figyelt kérdés

nem tudom lehet én vagyok a hülye, vagy rossz a felfogásom de majd kiderül. a történet a következő:

18 éves lány vagyok. középiskolába járok (szakmai év) év végén vizsgázom és lesz egy jó szakmám. mindemellett nyár eleje óta keményen dolgozom. nem azért dolgozom, mert olyan hű de sok a szabadidőm, vagy mert nagyon unatkozom, hanem mert az én egyéni kiadásaimmal nem akarom még pluszba terhelni anyukám (am is kicsit szűkös) pénztárcáját. Laptop-ot akartam már nagyon régóta. spórolgattam a pénzem és vettem egyet, azóta becsületesen fizetem minden hónapba a részleteit. új telefont akartam, vettem egyet és hasonlóan mint a laptop-omat ennek is fizetem a részleteit + a telefon számlámat. műkörmösöm, fodrászom a saját megkeresett pénzemből fizetem. Jó előfordul, hogy anyu besegít ebbe-abba, de még így is sok terhet leveszek a válláról azzal hogy dolgozom. de még is úgy érzem, hogy főleg az én korosztályom mintha lenézne emiatt. h míg ők hétvégenként bulizni járnak és dolgozom. a szöveg az h ez nem a te dolgod ennyi idősen. ahha ok. de nem mindenki van olyan szerencsés helyzetben, hogy anyuci és apuci mindent a feneke alá tol. munkahelyen elég sokféle emberrel találkozom, és sokaktól érzem azt a belőlük áradó lenézést. mintha én nem is ember lennék, hogy ilyen fiatalon dolgozni merek. kicsit azért kétségbeejtő

2012. dec. 3. 19:27
 1/10 A kérdező kommentje:
bocsi a kérdésből kimaradt egy "kell" szó
2012. dec. 3. 19:28
 2/10 anonim ***** válasza:
Talán nem tudják, hogy tanulsz?
2012. dec. 3. 19:29
 3/10 A kérdező kommentje:
az lehet, bár munkahelyen kitűzőt kell viselni jól látható helyen és ott rá van írva, hogy diákszövetkezeti tag.
2012. dec. 3. 19:31
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Sose értettem kinek mi köze, ahhoz hogy hány évesen dolgozol, van aki 18 évesen végez, és rögtön talál melót

Talán attól félnek hogy kiszorítja az túlkorosokat, a fiatalság?

Örülj neki hogy jó életed van, hogy k*pják be! :D

20/F

2012. dec. 3. 19:35
 5/10 anonim válasza:
nekem van egy ugyan ilyen ismerosom. O mindig ugy beszel a munkajarol, mintha o sokkal jobb ember lenne amiert 17evesen dolgozik, es lenezi a tobbieket akik kielik a "lazado korszakukat" es bulizni jarnak. Nem mondom hogy te is biztos ilyen vagy, de az utolso mondataidbol megitelve te is ugyan ugy lenezed azokat akiknek nem kell tizenevesen dolgozniuk.
2012. dec. 3. 19:36
 6/10 anonim ***** válasza:
Nem kell, de az emberi természet ilyen. Sok ember egyet lép munkahelyen és már is istennek érzi magát, a többi meg egy szar senkiházi. Sajna, sok ilyet láttam.
2012. dec. 3. 19:37
 7/10 A kérdező kommentje:
5. félreértetted az utolsó mondatomat, sajnálom. én nem nézem le azokat akik bulizni járnak és tombolnak, csak is akkor ha tőlük kapom ezt a fajta lenézést, azért mert én dolgozom és nem bulizni járok
2012. dec. 3. 19:38
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

A rendes munkában dolgozóktól hallottam, amíg diákként dolgoztam, hogy idézem: "elveszik a diákok tőlünk a munkát". Lehet, hogy munkahelyen ezért néznek rád csúnyán.

Az osztálytársakat meg le kell sz*rni. Te annyival több vagy náluk, már most megtanultad, hogy amit akarsz, azért meg kell küzdened. Nekik meg majd jön a pofáraesés suli után, amikor kikerülnek a nagybetűsbe, hogy mennyit is ér a forint, és mennyit kell dolgozni azért, hogy egy laptop mondjuk meglegyen, vagy a műköröm, vagy a fodrász.

Továbbá becsülendő, hogy felelősséggel gondolkozol, tehát nem azt mondod, hogy anyukádnak kötelessége megadni neked, ami extrákat szeretnél az életben, hanem inkább megkeresed magadnak a rá való pénzt. Én büszke lennék rád, ha az én gyerekem lennél.

Majd elmúlik ez a lenézés-érzet, ne aggódj. :) Jól csinálod, de ne vidd azért túlzásba, a tanulás rovására ne menjen. :)

2012. dec. 3. 19:51
 9/10 anonim ***** válasza:
Ja, utolsó vagyok, most már rendes munkahelyen dolgozom én is, de mellette még mindig tanulok, pedig 26 elmúltam már, és családom is van.
2012. dec. 3. 19:52
 10/10 anonim ***** válasza:

Aki lenéz azért, mert szorgalmas vagy, becsületes, önellátó, és értelmes dolgokra költöd a pénzt ahelyett, hogy bulikra elszórnád, az magáról állít ki szegénységi bizonyítványt ezzel. Kár a gőzért, ne is törődj velük, te csinálod jól.

(Részletre mondjuk én nem vennék cuccokat, és a műkörmöst, fodrászt személy szerint fölösleges kiadásnak tartom, de ez most nem annyira lényeges.)

2012. dec. 4. 11:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!