Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Nem értem az embereket! Mért...

Nem értem az embereket! Mért kérdezik folyton mennyi hitelt vettünk fel?

Figyelt kérdés
23 éves vagyok van férjem két pici gyermekem vettünk egy szép nagy házat árverésen jó vétel volt 50%-ért vettük, a két pici kettő, és három éves gyermekeink nevére! A ház teljesen tehermentes, nincs hitelünk! De az emberek mindig megkérdezik mennyi hitelbe ugrottunk bele, hogy megtudjuk venni?! Most már kezd fárasztó lenni, ha meg mondom nincs rajt hitel, néznek bangán!
2012. dec. 3. 12:50
1 2
 11/12 TappancsMancs ***** válasza:
Szerintem egyszerűen kíváncsiak, érdekli őket. Az ilyenenekből informálódnak hogy ki hogy csinálja, részlet mennyi, hogy lehet azt fizetni stb. Nem hinném hogy e mögött lehetne valami rossz szándék. Másik valószínűleg meg az hogy a legtöbb ember nem tehetős és ezért hitelre vesznek házat. Olyan kicsit szokásos dolog. Azért a többség tényleg kölcsönnel tud ilyet indítani. És asszem nem is lebecsülésből feltételezik, hanem (sajnos) hazai viszonylatban ez a gyakoribb. Bár ha belegondolunk nyugaton is ha saját az főként kölcsönre megy. Ez olyan szokásos dolog és nem lenézés, se turkálás mások életében. E téren ... és főként manapság... érdemes is jól informáltnak lenni. Szerintem amúgy sincs benne semmi ha hitelből van... már ha ez kérdés lett volna.
2013. jan. 23. 04:55
 12/12 TappancsMancs ***** válasza:

"Azért kérdezik, mert az emberek meg vannak győzödve, arról, hogy aki hitel nélkül vett bármit, az csak csaló vagy bűnöző lehet!"

Ezt feltételezik talán milliárdokra, de egy házra csupán? Én kétlem hogy egy ház és semmi többre csalót látnának bárkiben. Egy ház megvétele kevés ahhoz.

"Sosem fogom megérteni, miért kell ilyen magánügyekbe belekérdezni. Semmi köze nincs hozzá, hogyan és miből vettétek"

Hát köze az nincs. Ez a "mi köze hozzá" úgy hangzik mintha csak csámcsogni akarna rajta bárki is. Amúgy végső soron mi van ha valaki elmodja ha épp hitelre vett házat? Ciki? :) A többség még usában is hitelre veszi. Ismerek svédoban is párt és hitelre vették pl. Mi történik ha hitelből van? Vagy hogy mennyit? Egy lakás vagy ház ára ma még ekkora TABU téma? Ugyan már? Egy házra való az még nem egy multimilliomos kategória azért.

"mert irigyek,jól esik nekik azt hallani hogy másnak is rossz a helyzete"

Páran lehet irigyek. Igen. De ezt a szokásos hazai módozat miatt feltételezik, kérdezik.

2013. jan. 23. 05:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!