Ismertek 90-100 éves embereket? Minek köszönhetik, hogy ilyen sokáig éltek?
Párom nagymamája 92 éves, én nem ismerem őt, mert nagyon távol lakik. Páromtól próbáltam megtudakolni a "titkot". Hát sok okosat nem mondott. Gyárban dolgozott, nem is valami jó körülmények közt, ami ugye ellentmond annak, hogy mennyire tönkreteszi az emberek szervezetét egy ilyen munkahely. Ő kivétel ezek szerint.
Míg volt ereje, tartott tyúkokat, átlagosan táplálkozik. Nem dohányzott sosem, legalábbis párom nem tud róla.
Az én mamám egykorú lenne párom mamájával (1920-ban születtek mindketten), ha élne, de ő sajnos 88 évesen meghalt. Pedig addig egészséges volt, csak nem túl jól látott, de ezt leszámítva komoly gondja nem volt. Nem evett sokat, ügyelt rá, hogy ne legyen cukorbeteg, édesítőszert is tett a teájába (amit sokat ivott) a cukor mellé. Könnyű ételeket evett, nem fűszerezett és sózott túl semmit, mégis ízesek és finomak voltak az ételei.
Falun élt világ életében, haláláig gondozott tyúkokat, pár éve, mikor a papa is is élt, disznóik is voltak. Sok gyümölcsöt és zöldséget fogyasztott, nem dohányzott, nem ivott alkoholt (ez a papámra is igaz volt, ő 83 évesen hunyt el).
Dédimamám 95 éves.
Tavalyik szinte semmi baja nem volt.
Neki a "titka" hogy nem volt ideje megbetegedni, "nem tehette meg".
Kifejtve: fiatalon ugye fiatal.Mire idősebb lett,a lánya megbetegedett,őt kellett gondoznia.Tavaly meghalt a lánya.dédim 2 hónap alatt öregedett 30 évet kb.Karácsonyig talán kihúzza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!