Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy kell egyes embereket...

Hogy kell egyes embereket bizonyos helzetekben figyelmen kívül hagyni? Születni kell rá, vagy tanulható? Ha tanulható, hogyan?

Figyelt kérdés
Sógorom egy szörnyen idegesítő ember, elég komolyan ragaszkodik a saját igazához, és kismilliószor megismétli ugyanazt (többnyire kérdés formájában, ami nagyon idegesítő). Nem akarok részletekbe belemenni, de sokkal könnyebb lenne az életem, ha nem hallanám meg azt, amit mond. Viszont erre egyelőre képtelen vagyok, 2 pillanat alatt a plafonon vagyok tőle, és ha leállok vele beszélgetni, biztos, hogy összeveszünk. Párom már figyelmeztetett, hogy vegyek vissza, ne foglalkozzam vele, mert nincs értelme, nagyon fafejű. Párom egyszerűen süket lesz a környezetében, nem tudom, hogy csinálja. Az az igazi egyik fülén be, a másikon ki. De ő nem csak a testvérével ilyen, ha valamit nem akar hallani, akkor azt nem is hallja, nem reagál rá, meg semmi. Van itt olyan, aki már kifejlesztette magában ezt a képességet? Párom saját bevallása szerint kiskora óta így kezeli a testvérét, így nincs is vele gond. Sajnos az nem megoldás, hogy nem találkozok a sógorommal, mert bármennyire is szeretném, nem kivitelezhető. Anyósomnál gyakran vannak családi összejövetelek, és vele nagyon jóban vagyok, nem akarom megbántani azzal, hogy nem megyek el. 26N
2012. júl. 15. 11:04
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%
Tanulható. Tedd azt, amit a férjed: ne reagálj a sógorod semmilyen dumájára. Eleinte nagyon nehéz, de egy idő után automatikusan "bezárul" a füled. Apukámnak volt az ilyen emberre nagyon jó technikája: vita közben egy idő után képes volt a saját véleményével szembefordítani a hülyét :), de ez is külön tehetség.
2012. júl. 15. 11:14
 2/15 anonim ***** válasza:
97%
Adj neki igazat, és nem lesz vita :D zárd rövidre a dolgot.
2012. júl. 15. 11:17
 3/15 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem erre születni kell. Nekem olyan rohadt idegesítő családom van, de nem sikerül ezt a a tulajdonságot elsajátítani.
2012. júl. 15. 11:55
 4/15 anonim ***** válasza:
100%
Tanulható. Ha hasonló helyzetben lennék, biztos lennék benne, hogy azért van az életemben ilyen helyzet, hogy megtanuljam kezelni. Én úgy nagyjából mindenen fel tudtam kapni a vizet 1-2 évvel ezelőtt. Most már csak elvétve. Rájöttem, hogy egyszerűen én döntöm el, hogy hogyan reagálok. Így elkezdtem másképp reagálni.
2012. júl. 15. 14:47
 5/15 anonim ***** válasza:
92%

tedd nevetségessé.

ha valami bődületes ökörséget ad elő, akkor kontrázz rá, add alá a lovat, bólogass, hogy igeeen, nagyon igazad van, olyan okos ember vagy, hogy semmi vagyok hozzád képest, hhúúú haaaaa :)

lehet, h rájön, h marhára nem vagy rá kíváncsi.

vagy csak szimplán aházz kettőt, és menj arrébb, beszélgess a társaság értelmes tagjaival.

én kifejlesztettem. hülyékkel nem érdemes vitázni. ennyi.

2012. júl. 15. 21:21
 6/15 anonim ***** válasza:
100%

Én kerülök hasonló helyzetekbe, és hát nagyon nehéz.

Egy barátom mondta ezt a mondatot, ez sokszor segít,hogy ne is reagáljak semmit: "a hülyékkel nem szabad vitába szállni, mert lehúz a saját szintjére, és megöl a rutinjával". Ez annyira igaz!!! Belebonyolódni sokkal rosszabb, sokkal előbb szabadulsz, ha nem reagálsz semmit. Én ezt most már elég jól alkalmazom, és tényleg jobban is viselem a helyzeteket.

2012. júl. 17. 22:38
 7/15 anonim ***** válasza:

:) mondd neki, hogy: persze, igazad van! Így lesz!

Aztán meg úgy csinálod, ahogy te akarod, nem? Felesleges vitázni, valószínűleg a sógornőd is kifejlesztett egy olyan technikát, amiben nem hall mást csak a saját hangját!

2012. júl. 19. 09:12
 8/15 A kérdező kommentje:
Hát, a helyzet változatlan, sőt, rosszabb... Már, ha meglátom, attól a plafonon vagyok. Szóval addig eljutottam, hogy nem reagálok a felőle érkező információra, de sajnos a vérnyomásomat még mindig felnyomja. Szóval csak félsiker... De a férjemnek több, mint 30 éve volt tökéletesíteni a módszerét, szóval nem adom fel a reményt! (Agyvérzés...)
2013. szept. 15. 13:27
 9/15 anonim ***** válasza:
Ha egy ezoterikust megkérdeznél, azt mondaná, hogy egy előző életbeli konfliktust hoztál magaddal. Én azt mondom, kezeld úgy mint a kisgyereket. Az is képes saját igazához ragaszkodni, de elnézed neki, mert látod úgy sem értené meg.Nem az a fajta vagy aki egyik fülén be a másikon ki, akkor mást nem tehetsz, mint hogy gyereknek nézed. Buta és bolond emberrel gyerekkel nem érdemes vitatkozni. Kakaskodásnak meg semmi keresni valója nincs egy családi összejövetelen? Vagy úgy érzed, hogy neked be kell bizonyítanod, hogy okosabb vagy mint ő? Ne tedd. Elég ha látod, hogy orránál fogva vezeti a hite. Szentül meg van győződve arról, hogy neki van igaza ő látja jobban a problémát.Te meg inkább sajnáld, hogy ilyen fafejű
2013. szept. 17. 06:57
 10/15 anonim ***** válasza:

Gyakorolni kell. Nekem a párom és az édesapám kapcsolata érdekes kicsit, valószínűleg azért mert hasonlít a jellemük. Viszont a véleményünk gyökeresen különböző... :D Mindenben! :D

A vőlegényem pedig annyira büszke magára, mikor nem válaszol apám nem provokatívnak szánt, de a számára maximálisan provokatívnak tűnő mondataira. :D

A veszélyes témákat kerüljük (pl. politika), és kerestünk olyan témákat, amikről vita nélkül hadakozhatnak (pl. sport).

Aztán, ha már úgy érzem kezdenek belendülni, akkor mondom, hogy lassan menjünk. Apám is megtanulta, hogy ilyenkor jobb, ha visszavesz kicsit, ha azt akarja, maradjunk még.

2013. szept. 17. 08:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!