Hogy kell egyes embereket bizonyos helzetekben figyelmen kívül hagyni? Születni kell rá, vagy tanulható? Ha tanulható, hogyan?
tedd nevetségessé.
ha valami bődületes ökörséget ad elő, akkor kontrázz rá, add alá a lovat, bólogass, hogy igeeen, nagyon igazad van, olyan okos ember vagy, hogy semmi vagyok hozzád képest, hhúúú haaaaa :)
lehet, h rájön, h marhára nem vagy rá kíváncsi.
vagy csak szimplán aházz kettőt, és menj arrébb, beszélgess a társaság értelmes tagjaival.
én kifejlesztettem. hülyékkel nem érdemes vitázni. ennyi.
Én kerülök hasonló helyzetekbe, és hát nagyon nehéz.
Egy barátom mondta ezt a mondatot, ez sokszor segít,hogy ne is reagáljak semmit: "a hülyékkel nem szabad vitába szállni, mert lehúz a saját szintjére, és megöl a rutinjával". Ez annyira igaz!!! Belebonyolódni sokkal rosszabb, sokkal előbb szabadulsz, ha nem reagálsz semmit. Én ezt most már elég jól alkalmazom, és tényleg jobban is viselem a helyzeteket.
:) mondd neki, hogy: persze, igazad van! Így lesz!
Aztán meg úgy csinálod, ahogy te akarod, nem? Felesleges vitázni, valószínűleg a sógornőd is kifejlesztett egy olyan technikát, amiben nem hall mást csak a saját hangját!
Gyakorolni kell. Nekem a párom és az édesapám kapcsolata érdekes kicsit, valószínűleg azért mert hasonlít a jellemük. Viszont a véleményünk gyökeresen különböző... :D Mindenben! :D
A vőlegényem pedig annyira büszke magára, mikor nem válaszol apám nem provokatívnak szánt, de a számára maximálisan provokatívnak tűnő mondataira. :D
A veszélyes témákat kerüljük (pl. politika), és kerestünk olyan témákat, amikről vita nélkül hadakozhatnak (pl. sport).
Aztán, ha már úgy érzem kezdenek belendülni, akkor mondom, hogy lassan menjünk. Apám is megtanulta, hogy ilyenkor jobb, ha visszavesz kicsit, ha azt akarja, maradjunk még.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!